Μεταφορά περιεχομένου από Android σε iPhone. Μέρος 5ο: Έγγραφα


By
Posted on Tuesday May 26th, 2015 / 12:44

Μεταφορά περιεχομένου από Android σε iPhone

Δοκιμάσατε να κολυμπήσετε προς στην αντίπερα όχθη (Android) αλλά το αποτέλεσμα δεν σας άφησε ικανοποιημένους και επιθυμείτε να γυρίσετε πίσω στο iOS και το iPhone;

Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε το περιεχόμενο που είχατε στην Android συσκευή σας σε ένα iPhone.

Μεταφορά περιεχομένου από Android σε iPhone. Μέρος 5ο: Έγγραφα

Οι εφαρμογές iOS για τα Numbers, Pages και Keynote υποστηρίζουν διάφορες μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των εγγράφων του Microsoft Office. Μπορείτε να εισαγάγετε έγγραφα από το τηλέφωνο Android σας και να τα επεξεργαστείτε στο iPhone σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud για να ενημερώνετε αυτά τα έγγραφα σε όλες τις συσκευές σας.

Για να μεταφέρετε έγγραφα στο iPhone σας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τη σωστή εφαρμογή, να ρυθμίσετε το iCloud, να μεταφέρετε τα έγγραφα στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, να τα αποστείλετε στο iCloud.

Εγκατάσταση των εφαρμογών Pages, Keynote και Numbers

Πριν ξεκινήσετε, μεταβείτε στο App Store από το iPhone σας και εγκαταστήστε τις εφαρμογές Pages, Keynote και Numbers για iOS. Αν αγοράσατε το iPhone σας μετά το Σεπτέμβριο του 2013, μπορείτε να τις εγκαταστήσετε δωρεάν.

Ρύθμιση του iCloud

Όταν ενεργοποιήσετε το νέο σας iPhone, ο βοηθός διαμόρφωσης θα σας βοηθήσει με την ενεργοποίηση του iCloud στο τηλέφωνό σας. Αν παραλείψατε τη διαδικασία διαμόρφωσης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το iCloud χειροκίνητα:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > iCloud και πατήστε “Λογαριασμός”. Συνδεθείτε με το Apple ID σας. Αν δεν έχετε Apple ID, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα.
  • Επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε την εφαρμογή στην οποία έχετε αποστείλει τα αρχεία σας. Πατήστε “Χρήση iCloud”.

Στη συνέχεια, ρυθμίστε το iCloud στο Mac ή στο PC σας.

Μεταφορά των εγγράφων σας στον υπολογιστή σας

  • Συνδέστε το τηλέφωνο Android στον υπολογιστή σας και βρείτε τα έγγραφά σας. Στις περισσότερες συσκευές, μπορείτε να βρείτε αυτά τα αρχεία στο φάκελο “Έγγραφα”. Αν χρησιμοποιείτε Mac, εγκαταστήστε την εφαρμογή Android File Transfer και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Android File Transfer > Έγγραφα.
  • Σύρετε ή αντιγράψτε τα έγγραφα σε ένα φάκελο στον υπολογιστή σας.

Αποστολή των εγγράφων σας στο iCloud

  • Από τον υπολογιστή σας, μεταβείτε στο iCloud.com και συνδεθείτε με το Apple ID σας.
  • Κάντε κλικ σε μια εφαρμογή στο iCloud.com: Pages, Numbers ή Keynote. Για να μεταφέρετε αρχεία Microsoft Word, επιλέξτε το Pages. Για αρχεία Excel, επιλέξτε το Numbers. Για αρχεία PowerPoint, επιλέξτε το Keynote.
  • Σύρετε τα αρχεία από τον υπολογιστή σας στην εφαρμογή στο iCloud.com.

Τώρα μπορείτε να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε τα έγγραφά σας στον υπολογιστή και το iPhone σας. Όταν κάνετε αλλαγές σε αυτά τα έγγραφα στο Mac ή το iPhone σας, θα ενημερωθούν αυτόματα σε όλες τις συσκευές σας Apple. (Αν χρησιμοποιείτε Windows, θα πρέπει να σύρετε τα αρχεία σας στην εφαρμογή στο iCloud.com για να τα ενημερώσετε στο iPhone σας).

Διαβάστε επίσης:

Μεταφορά περιεχομένου από Android σε iPhone. Μέρος 1ο: Mail, επαφές και ημερολόγια

Μεταφορά περιεχομένου από Android σε iPhone. Μέρος 2ο: Φωτογραφίες και βίντεο

Μεταφορά περιεχομένου από Android σε iPhone. Μέρος 3ο: Μουσική

Μεταφορά περιεχομένου από Android σε iPhone. Μέρος 4ο: Βιβλία ePub και PDF

Μεταφορά περιεχομένου από Android σε iPhone. Μέρος 5ο: Έγγραφα

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.