ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέο σοβαρό κενό ασφαλείας στο Mail.app του iOS 8 απειλεί τους χρήστες με Phishing emails


By
Posted on Wednesday June 10th, 2015 / 21:45

iOS 8 phishing

O moderator Thanasis του iPhoneHellas forum μας ενημερώνει για ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στο Mail.app του iOS 8 απειλεί τους χρήστες με Phishing emails:

Τα κενά ασφαλείας για το iOS 8 όπως φαίνεται δεν έχουν τέλος. Πρόσφατα σας ενημερώσαμε σχετικά με το Νo iOS Zone αλλά και το iOS bug που κρασάρει το iPhone απλά με ένα SMS. Τώρα, λίγο πριν το iOS 8.3 παραδώσει την σκυτάλη στο πολυαναμενόμενο iOS 8.4 ένα ακόμα κενό ασφαλείας έρχεται να προστεθεί στην λίστα των προβλημάτων για την Apple.

Οι ερευνητές ασφαλείας Ernst & Young, σε συνεργασία με τον ερευνητή Jan Soucek που εντόπισε πρώτος την ευπάθεια, ανέπτυξαν exploit για το Mail.app του iOS 8.3 που επιτρέπει την δημιουργία iCloud password phishing emails εκμεταλλευόμενοι σχετική τρύπα ασφαλείας στην εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λειτουργικού συστήματος iOS:

Η ευπάθεια έχει εντοπιστεί από τις 15 Ιανουαρίου, ωστόσο η Apple δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε κάποια διορθωτική ενέργεια.

Η συνέχεια στο σχετικό topic του forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: , , , , , , , ,
Comments are closed.