Πραγματικό Multitasking στο iOS με το Watchdog [Cydia tweak]


By
Posted on Wednesday July 15th, 2015 / 13:23

Watchdog cydia tweak

Ο mod nikosgnr του iPhoneHellas forum μας ενημερώνει σχετικά με ένα επερχόμενο Cydia tweak που φέρνει το πραγματικό Multitasking στο iOS:

Ανέκαθεν το Multitasking στο iOS ήταν και παραμένει μια πονεμένη ιστορία. Πονεμένη γιατί Multitasking, με τη πραγματική έννοια του όρου, δεν υπάρχει. Μιας και με έξοδο από την εφαρμογή αυτή σταματά να τρέχει. Δεν καταναλώνει CPU και κυρίως δεν εκτελεί κώδικα. Από την άλλη αυτό είναι που έχει κάνει και το iOS στη δομή του τόσο ιδιαίτερο. Στο τρόπο διαχείρισης των εφαρμογών.

Αυτό άλλαξε με την έλευση το Backgrounder πριν από λίγα χρόνια και μετέπειτα με το Background Manager, δίνοντας τη δυνατότητα γενικότερης διαχείρισης του Multitasking χωρίς κανένα περιορισμό. Περιμένοντας το Update από τον Kandziora που έχει αναλάβει να το μεταφέρει στο iOS 8, μια επιπλέον λύση έρχεται με το Watchdog.

Το Tweak βρίσκετα σε πολύ πρόιμο στάδιο κάνοντας απλά για την ώρα τα απολύτως βασικά: Να επιτρέπει στις εφαρμογές που θα επιλέξουμε, να συνεχίζουν να τρέχουν στο Background. Αυτό θα εξυπηρετήσει όσους θέλουν να κατεβάζουν μεγάλα αρχεία, μέσω iTransmission π.χ, ή ακόμα και το Uploading στα διάφορα Cloud Services όπως π.χ το Dropbox.

Mε την εγκατάσταση του Tweak η επιλογή των εφαρμογων γίνεται απο το Switcher απλά πατώντας στο εικονίδιο τους. Θα ξεχωρίζουν με τη πρόσθεση μιας πορτοκαλί τελείας ακριβώς δίπλα στο εικονίδιο, τόσο στο Switcher όπως είπαμε, όσο και στο Springboard της συσκευής.

Η συνέχεια, στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.