Τι πρέπει να κάνετε πριν πουλήσετε το iPhone, iPad ή iPod touch σας


By
Posted on Tuesday September 1st, 2015 / 15:34

ipad-iphone-settings-erase-content

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καταργήσετε με ασφάλεια τις προσωπικές πληροφορίες σας από μια συσκευή που σκοπεύετε να πουλήσετε ή να χαρίσετε, ακόμα και αν δεν έχετε πια τη συσκευή στη διάθεσή σας.

Αν έχετε ακόμα τη συσκευή iOS στην κατοχή σας

Πριν πουλήσετε ή χαρίσετε τη συσκευή σας, θα πρέπει να καταργήσετε τις προσωπικές πληροφορίες σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει να διαγράψετε χειροκίνητα τις επαφές, τα ημερολόγια, τις υπομνήσεις, τα έγγραφα, τις ροές φωτογραφιών ή άλλα δεδομένα iCloud όταν είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας iCloud. Αυτή η ενέργεια θα διαγράψει το περιεχόμενο από τους διακομιστές του iCloud και από όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο iCloud.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα

  1. Δημιουργήστε εφεδρικό αντίγραφο της συσκευής σας.
  2. Πατήστε Ρυθμίσεις > iCloud. Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Αποσύνδεση”. Στο iOS 7 ή προηγούμενες εκδόσεις, πατήστε “Διαγραφή λογαριασμού”.
  3. Πατήστε ξανά “Αποσύνδεση” και, στη συνέχεια, πατήστε “Διαγραφή από iPhone” και καταχωρίστε το συνθηματικό σας.
  4. Επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά > Επαναφορά > Περιεχόμενο και ρυθμίσεις. Στο iOS 7 ή νεότερες εκδόσεις με ενεργή τη λειτουργία Εύρεση iPhone, θα χρειαστείτε το Apple ID και το συνθηματικό σας.
  5. Αν σας ζητηθεί το συνθηματικό της συσκευής ή το συνθηματικό των Περιορισμών, καταχωρίστε το. Στη συνέχεια, πατήστε “Σβήσιμο [device]”.

Αν δεν έχετε πλέον τη συσκευή iOS στην κατοχή σας

Αν δεν ολοκληρώσατε τα παραπάνω βήματα και δεν έχετε πλέον τη συσκευή στη διάθεσή σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Ζητήστε από τον νέο ιδιοκτήτη να σβήσει όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις, όπως περιγράφεται παραπάνω.
  2. Αν χρησιμοποιείτε το iCloud και την Εύρεση iPhone στη συσκευή, συνδεθείτε στη διεύθυνση icloud.com/find, επιλέξτε τη συσκευή και κάντε κλικ στο κουμπί “Σβήσιμο”. Μετά το σβήσιμο της συσκευής, κάντε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση από τον λογαριασμό”.
  3. Αν δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε κανένα από τα παραπάνω βήματα, αλλάξτε το συνθηματικό του Apple ID σας:
    1. Μεταβείτε στη σελίδα My Apple ID (Το Apple ID μου).
    2. Κάντε κλικ στην επιλογή Manage your Apple ID (Διαχείριση του Apple ID σας) και συνδεθείτε.
      Αν έχετε ενεργοποιήσει την επαλήθευση δύο βημάτων, θα σας ζητηθεί να στείλετε έναν κωδικό επαλήθευσης στην αξιόπιστη συσκευή που έχετε συσχετίσει με το Apple ID σας.
    3. Επιλέξτε Password and Security (Συνθηματικό και ασφάλεια). Ενδέχεται να σας ζητηθεί να απαντήσετε στις ερωτήσεις ασφάλειάς σας.
    4. Στην ενότητα Choose a new password (Επιλογή νέου συνθηματικού), κάντε κλικ στην επιλογή Change Password (Αλλαγή συνθηματικού).
    5. Εισαγάγετε το παλιό σας συνθηματικό και στη συνέχεια, εισαγάγετε ένα νέο συνθηματικό και επιβεβαιώστε το.
    6. Κάντε κλικ στην επιλογή Change Password (Αλλαγή συνθηματικού) μόλις τελειώσετε.
    7. Συνδεθείτε με το νέο συνθηματικό του Apple ID σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε δυνατότητες και υπηρεσίες της Apple.

    Με αυτόν τον τρόπο δεν θα καταργηθούν οι προσωπικές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στην παλιά σας συσκευή, αλλά θα εμποδίσετε τον νέο ιδιοκτήτη να διαγράψει τις πληροφορίες από το iCloud.

  4. Αν αλλάξετε σε τηλέφωνο που δεν είναι Apple, καταργήστε την καταχώριση του iMessage.
  5. Αν χρησιμοποιείτε το Apple Pay, μπορείτε να καταργήσετε τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες σας από τη διεύθυνση iCloud.com: Επιλέξτε Ρυθμίσεις για να δείτε ποιες συσκευές χρησιμοποιούν Apple Pay και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη συσκευή. Δίπλα από το Apple Pay, κάντε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση”.

 

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis




Comments are closed.