Στο επόμενο mobile game της Nintendo θα πρωταγωνιστεί δημοφιλής ήρωας της (Mario, Link;)


By
Posted on Wednesday February 3rd, 2016 / 19:40

nintendo-ios-games

Σίγουρα απογοητευτήκαμε όταν μάθαμε για το Miitomo, το πρώτο mobile game της Nintendo (θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο), ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία θα δικαιώσει τις προσδοκίες μας στο προσεχές μέλλον φέρνοντας κάποιο από τα δημοφιλέστερα IPs (όπως Mario, Zelda, Pokemon κλπ.) της στις φορητές συσκευές.

Στις 29 Οκτωβρίου 2015 η Nintendo ανακοίνωσε το 1ο της smartphone app και κατάφερε να απογοητεύσει τόσο το κοινό όσο και τους επενδυτές, παρουσιάζοντας ένα freemium app με την ονομασία Miitomo, όπου οι χρήστες χειρίζονται ψηφιακά avatars (Mii) για να επικοινωνήσουν με άλλους χρήστες.

Miitomo

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η ανάπτυξη μίας Cloud υπηρεσίας συγχρονισμού δεδομένων των παιχνιδιών μεταξύ όλων των παιχνιδοκονσόλων της εταιρείας η οποία φυσικά θα υποστηρίζεται και από τα mobile apps που θα κυκλοφορήσουν.

Η απογοήτευση που ακολούθησε την ανακοίνωση του Miitomo ήταν τόσο μεγάλη που οι μετοχές της Nintendo σημείωσαν πτώση κατά 10% ενώ της DeNA έπεσαν ακόμη περισσότερο (-16%):

Miitomo-Nintendo-Dena

Η αλλαγή στην πολιτική της Nintendo έρχεται αναπόφευκτα μετά την ανάγνωση των πολύ κακών οικονομικών αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο που είδε το κέρδος της να μειώνεται κατά 36%, ενώ αποκαλύφθηκε ότι έχει πουλήσει μόλις 12.5 εκατ. Wii U παγκοσμίως μέσα σε σχεδόν 4 χρόνια και 10.5 εκατ. παιχνίδια στο τελευταίο τρίμηνο.

Μετά από όλα αυτά, ποιο είναι το επόμενο mobile game που περιμένετε να δείτε από την Nintendo; Αφήστε το σχόλιο σας στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.