Έλεγχος του χώρου αποθήκευσης σε iPhone, iPad και iPod touch


By
Posted on Thursday February 11th, 2016 / 12:00

Αν ο χώρος αποθήκευσης της συσκευής σας iOS είναι σχεδόν πλήρης, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις για να δείτε πόσο χώρο έχετε χρησιμοποιήσει.

Χρησιμοποιήστε τη συσκευή σας iOS για να ελέγξετε το χώρο αποθήκευσής της

 • Πατήστε Ρυθμίσεις > Γενικά > Χώρος αποθήκευσης και χρήση iCloud > Διαχείριση χώρου αποθήκευσης.
 • Θα εμφανιστεί μια λίστα με τις εφαρμογές σας και το χώρο αποθήκευσης που χρησιμοποιεί καθεμία από αυτές. Πατήστε μια εφαρμογή για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της.

Ανάλογα με την εφαρμογή, ίσως μπορείτε να διαγράψετε ορισμένο από το περιεχόμενό της ή να διαγράψετε την εφαρμογή και όλο το περιεχόμενό της. Αν η συσκευή σας είναι σχεδόν πλήρης ή εμφανίζεται η ειδοποίηση “Ο χώρος αποθήκευσης είναι σχεδόν γεμάτος”, αφαιρέστε κάποιο περιεχόμενο που δεν χρησιμοποιείτε συχνά.


 

Χρησιμοποιήστε το iTunes για να ελέγξετε το χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σας iOS

 • Ανοίξτε το iTunes στον υπολογιστή σας.
 • Συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας.
 • Στο iTunes, επιλέξτε τη συσκευή σας. Θα εμφανιστεί μια γραμμή που υποδεικνύει πόσο χώρο αποθήκευσης χρησιμοποιεί το περιεχόμενο iOS, διαχωρισμένο ανά τύπο περιεχομένου.
 • Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από έναν τύπο περιεχομένου, όπως τον τύπο “Άλλο” ή “Εφαρμογές”, για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες:

el-capitan-itunes12-storage-usage

Ακολουθεί μια λίστα με τους τύπους περιεχομένου στη συσκευή σας iOS και τα στοιχεία που περιλαμβάνει κάθε τύπος:

 • Ήχος: Τραγούδια, podcast ήχου, ηχοβιβλία, φωνητικά μηνύματα και κουδουνίσματα
 • Βίντεο: Ταινίες, μουσικά βίντεο και τηλεοπτικές εκπομπές
 • Φωτογραφίες: Περιεχόμενα του Άλμπουμ κάμερας, Ροή φωτογραφιών και Βιβλιοθήκη φωτογραφιών
 • Εφαρμογές: Εγκατεστημένες εφαρμογές
 • Βιβλία: Βιβλία από το iBooks και αρχεία PDF
 • Έγγραφα και δεδομένα: Λίστα ανάγνωσης εκτός σύνδεσης του Safari, αρχεία που δημιουργήθηκαν εντός εφαρμογών και περιεχόμενο εφαρμογών όπως επαφές, ημερολόγια, μηνύματα, email (και τα συνημμένα τους)
 • Άλλο: Ρυθμίσεις, φωνές Siri, δεδομένα συστήματος και προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία


Περισσότερες πληροφορίες για τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία στο χώρο αποθήκευσης iOS “Άλλο”

Τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία δημιουργούνται κατά τη ροή ή την προβολή περιεχομένου όπως είναι η μουσική, τα βίντεο και οι φωτογραφίες. Κατά τη ροή μουσικής ή βίντεο, αυτό το περιεχόμενο αποθηκεύεται ως προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία στη συσκευή iOS. Το iTunes κατηγοριοποιεί τη μουσική, τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά στην κατηγορία “Άλλο” και όχι ως πραγματικά τραγούδια, βίντεο ή φωτογραφίες.

Αν ο χώρος αποθήκευσης σε μια συσκευή iOS διαφέρει από αυτόν που εμφανίζεται στο iTunes

Αφού το iTunes κατηγοριοποιεί τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία στην κατηγορία “Άλλο”, η χρήση που αναφέρεται για τη Μουσική ή τα Βίντεο μπορεί να διαφέρει. Για να προβάλετε τη χρήση στη συσκευή σας iOS, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Χρήση > Διαχείριση χώρου αποθήκευσης.

Αν θέλετε να διαγράψετε τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία από τη συσκευή iOS

Η συσκευή iOS διαγράφει αυτόματα τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία όταν χρειάζεται περισσότερο χώρο. Δεν χρειάζεται να τα διαγράψετε οι ίδιοι.

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.