[Οδηγός] Πώς να αναγνωρίσετε τα μη γνήσια ή μη πιστοποιημένα αξεσουάρ σύνδεσης Lightning


By
Posted on Friday April 8th, 2016 / 13:26

Η Apple συνιστά τη χρήση μόνον αξεσουάρ τα οποία έχει πιστοποιήσει η ίδια και φέρουν το λογότυπο “Made for iPod/iPhone/iPad“. Μάθετε για τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από τα μη γνήσια ή τα μη πιστοποιημένα αξεσουάρ Lightning και πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτά τα αξεσουάρ.

Αν χρησιμοποιείτε μη γνήσια ή μη πιστοποιημένα αξεσουάρ Lightning, μπορεί να αντιμετωπίσετε τα παρακάτω προβλήματα:

  • Η συσκευή iOS μπορεί να υποστεί βλάβη
  • Το καλώδιο μπορεί εύκολα να υποστεί βλάβη
  • Το άκρο του βύσματος μπορεί να πέσει, να υπερθερμανθεί ή να μην ταιριάζει σωστά στη συσκευή σας
  • Ίσως να μην μπορείτε να συγχρονίσετε ή να φορτίσετε τη συσκευή σας

Σύγκριση της συσκευασίας και των πληροφοριών που αναγράφονται στο καλώδιο

Για να αναγνωρίσετε τα μη γνήσια ή μη πιστοποιημένα καλώδια και αξεσουάρ, ελέγξτε προσεκτικά τη συσκευασία και το ίδιο το αξεσουάρ. Τα πιστοποιημένα αξεσουάρ άλλων κατασκευαστών διαθέτουν το λογότυπο MFi στη συσκευασία τους.

Τα καλώδια Lightning σε USB της Apple έχουν τυπωμένες τις φράσεις “Designed by Apple in California” και “Assembled in China”, “Assembled in Vietnam” ή “Indústria Brasileira” στο καλώδιο, περίπου 18 εκατοστά από το βύσμα USB. Μετά από αυτές τις φράσεις, ακολουθεί ένας 12ψήφιος σειριακός αριθμός.

Σύγκριση της συσκευασίας και των πληροφοριών που αναγράφονται στο καλώδιο

Τα πιστοποιημένα καλώδια Lightning σε USB άλλων κατασκευαστών φέρουν συνήθως την εταιρική επωνυμία στο άκρο του βύσματος Lightning.

Σύγκριση βυσμάτων και εγχάραξης λέιζερ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βύσμα Lightning, το βύσμα USB και την εγχάραξη λέιζερ για να αναγνωρίσετε τα μη γνήσια ή μη πιστοποιημένα αξεσουάρ Lightning. Συγκρίνετε τις παρακάτω εικόνες πιστοποιημένων αξεσουάρ της Apple και μη γνήσιων ή μη πιστοποιημένων αξεσουάρ Lightning. Αυτά είναι μερικά μόνο μη γνήσια προϊόντα. Υπάρχουν και άλλα.

Καλώδιο Lightning σε USB, άκρο βύσματος Lightning

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα του άκρου του βύσματος Lightning του καλωδίου Lightning σε USB. Τα τρία πρώτα είναι πιστοποιημένα από την Apple, ενώ τα άλλα είναι μη γνήσια ή μη πιστοποιημένα.

Καλώδιο Lightning σε USB, άκρο βύσματος Lightning

 

Καλώδιο Lightning σε USB, άκρο βύσματος USB

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα του άκρου του βύσματος USB του καλωδίου Lightning σε USB. Τα τέσσερα πρώτα είναι πιστοποιημένα από την Apple, ενώ τα επόμενα είναι μη γνήσια ή μη πιστοποιημένα.

Καλώδιο Lightning σε USB, άκρο βύσματος USB

 

Προσαρμογέας Lightning σε σύνδεση 30 ακίδων

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα του προσαρμογέα Lightning σε σύνδεση 30 ακίδων. Ο πρώτος είναι πιστοποιημένος από την Apple, ενώ οι άλλοι είναι μη γνήσιοι ή μη πιστοποιημένοι.

Προσαρμογέας Lightning σε σύνδεση 30 ακίδων

 

Προσαρμογέας Lightning σε Micro USB

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα του προσαρμογέα Lightning σε Micro USB. Ο πρώτος είναι πιστοποιημένος από την Apple, ενώ οι άλλοι είναι μη γνήσιοι ή μη πιστοποιημένοι.

Προσαρμογέας Lightning σε Micro USB

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.