Κρυπτογραφημένα εφεδρικά αντίγραφα στο iTunes (FAQ)


By
Posted on Monday April 11th, 2016 / 17:51

Η λειτουργία Κρυπτογράφηση εφεδρικού αντιγράφου στο iTunes κλειδώνει και κωδικοποιεί τα δεδομένα σας. Ένα κρυπτογραφημένο εφεδρικό αντίγραφο στο iTunes περιλαμβάνει ορισμένες πληροφορίες που δεν περιλαμβάνουν τα άλλα εφεδρικά αντίγραφα:

 • Τα αποθηκευμένα συνθηματικά σας
 • Ρυθμίσεις Wi-Fi
 • Ιστορικό ιστότοπων
 • Δεδομένα εύρυθμης λειτουργίας

Διαβάστε επίσης: Δημιουργία και διαγραφή εφεδρικών αντιγράφων iPhone, iPad και iPod touch στο iTunes

Το iTunes δεν κρυπτογραφεί τα εφεδρικά αντίγραφά σας από προεπιλογή. Για να κρυπτογραφηθεί ένα εφεδρικό αντίγραφο στο iTunes για πρώτη φορά, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Κρυπτογράφηση εφεδρικού αντιγράφου” που προστατεύεται με συνθηματικό. Μετά την ενεργοποίηση της Κρυπτογράφησης εφεδρικού αντιγράφου, το iTunes δημιουργεί αυτόματα κρυπτογραφημένα εφεδρικά αντίγραφα για αυτήν τη συσκευή από τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και μετά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υπάρχει τρόπος να ανακτήσετε τις πληροφορίες σας ή να απενεργοποιήσετε την Κρυπτογράφηση εφεδρικού αντιγράφου αν χάσετε ή ξεχάσετε το συνθηματικό σας!

Κρυπτογράφηση των εφεδρικών αντιγράφων iTunes σας

 • Συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας.
 • Ανοίξτε το iTunes και βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση.
 • Επιλέξτε τη συσκευή σας.
 • Αποθηκεύστε το περιεχόμενο που έχετε κατεβάσει από το iTunes Store ή το App Store: Επιλέξτε Αρχείο > Συσκευές > Μεταφορά αγορών.
 • Πατήστε Κρυπτογράφηση εφεδρικού αντιγράφου στο τμήμα σύνοψης.

elcapitan-itunes12-device-summary-encryption-selected

 • Ακολουθήστε την προτροπή για να δημιουργήσετε ένα συνθηματικό. Δημιουργήστε ένα που θα το θυμάστε ή σημειώστε το κάπου και φυλάξτε το, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να ανακτήσετε τα εφεδρικά σας αντίγραφα iTunes χωρίς αυτό το συνθηματικό.
 • Μετά την επιβεβαίωση του συνθηματικού σας, το iTunes ξεκινάει τη δημιουργία εφεδρικού αντιγράφου και επίσης αντικαθιστά αμέσως και κρυπτογραφεί τα προηγούμενα εφεδρικά σας αντίγραφα.

elcapitan-itunes12-encryption-password

 • Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι το κρυπτογραφημένο εφεδρικό σας αντίγραφο ολοκληρώθηκε επιτυχώς από το μενού Προτιμήσεις iTunes > Συσκευές. Θα πρέπει να εμφανίζεται ένα εικονίδιο κλειδώματος δίπλα στο όνομα της συσκευής σας, μαζί με την ημερομηνία και την ώρα δημιουργίας του εφεδρικού αντιγράφου από το iTunes.

elcapitan-itunes12-past-encrypted-backups

Ελέγξτε αν το iTunes έχει ρυθμιστεί ήδη για να κρυπτογραφεί τα εφεδρικά σας αντίγραφα

Αν το iTunes έχει ρυθμιστεί ήδη για να κρυπτογραφεί τα εφεδρικά σας αντίγραφα, η Κρυπτογράφηση εφεδρικού αντιγράφου θα είναι επιλεγμένη στο τμήμα “Σύνοψη” όταν συνδέσετε τη συσκευή σας στο iTunes.

elcapitan-itunes12-device-summary-encryption-selected-1

Μπορείτε επίσης να δείτε αν ένα συγκεκριμένο εφεδρικό αντίγραφο στο iTunes είναι κρυπτογραφημένο. Επιλέξτε Αρχείο > Προτιμήσεις > Συσκευή. Αν εμφανιστεί ένα εικονίδιο κλειδώματος, το εφεδρικό αντίγραφο είναι κρυπτογραφημένο.

elcapitan-itunes12-new-encrypted-backup

Τι γίνεται αν δεν μπορώ να θυμηθώ το συνθηματικό για το κρυπτογραφημένο εφεδρικό μου αντίγραφο;

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρυπτογραφημένο εφεδρικό αντίγραφο αν δεν έχετε το συνθηματικό.

Όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εφεδρικό αντίγραφο, ενδέχεται να εμφανιστεί το μήνυμα “Το συνθηματικό που εισαγάγατε για να ξεκλειδώσετε το εφεδρικό αντίγραφό σας ήταν λανθασμένο”. Αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι η επιλογή κρυπτογράφησης του iTunes ήταν ήδη ενεργοποιημένη από:

 • Εσάς
 • Κάποιον που ρύθμισε τη συσκευή σας ή μετέφερε τα δεδομένα σας σε μια νέα συσκευή
 • Ένα εγκατεστημένο προφίλ (για επαγγελματικές συσκευές ή συσκευές που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση). Αν χρησιμοποιείτε ένα εγκατεστημένο προφίλ, επικοινωνήστε με το διαχειριστή συστήματος.

Αν δεν έχετε το συνθηματικό σας:

 • Αν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί από κάποιον άλλον, επικοινωνήστε μαζί του για το συνθηματικό.
 • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα εφεδρικό αντίγραφο στο iCloud. Αν δεν έχετε εφεδρικό αντίγραφο στο iCloud, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα.
 • Εάν ισχύει ακόμα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα παλαιότερο εφεδρικό αντίγραφο iTunes.

Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω την κρυπτογράφηση εφεδρικών αντιγράφων στο iTunes;

Για να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση εφεδρικών αντιγράφων στο iTunes, εισαγάγετε το συνθηματικό και αναιρέστε την επιλογή του πλαισίου επιλογής “Κρυπτογράφηση εφεδρικού αντιγράφου” στο iTunes. Το συνθηματικό σας είναι πάντα απαραίτητο για να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση εφεδρικού αντιγράφου.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρυπτογραφημένο εφεδρικό αντίγραφο αν δεν έχετε το συνθηματικό. Αν έχετε ξεχάσει το συνθηματικό σας, ο μόνος τρόπος για να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση εφεδρικού αντιγράφου στη συσκευή σας είναι να σβήσετε τη συσκευή σας και να τη ρυθμίσετε ως νέα. Το σβήσιμο διαγράφει όλα τα δεδομένα από τη συσκευή σας. Αν δεν θέλετε να σβήσετε τη συσκευή σας, επαναφέρετέ την από ένα εφεδρικό αντίγραφο iCloud.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.