Πως να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch ως τηλεχειριστήριο για το iTunes ή το Apple TV


By
Posted on Wednesday April 13th, 2016 / 12:51

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Remote στο Apple Watch, για να αναπαραγάγετε μουσική στο iTunes, σε έναν υπολογιστή που έχει συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch ως τηλεχειριστήριο για το Apple TV εάν έχετε συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.

Χειρισμός μουσικής από έναν Mac ή PC

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Remote στο Apple Watch, για να αναπαραγάγετε μουσική στο iTunes, σε έναν υπολογιστή που έχει συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.

Προσθήκη βιβλιοθήκης iTunes

Ανοίξτε την εφαρμογή Remote στο Apple Watch και, στη συνέχεια, πατήστε “Προσθήκη συσκευής”. Στο iTunes στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο κουμπί τηλεχειρισμού που βρίσκεται κοντά στην κορυφή του παραθύρου του iTunes και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον 4ψήφιο κωδικό που εμφανίζεται στο Apple Watch.

elcapitan-itunes12-remote-app-button

Μην αναζητήσετε το κουμπί τηλεχειρισμού στο iTunes πριν να πατήσετε την επιλογή “Προσθήκη συσκευής” στο Apple Watch — το κουμπί εμφανίζεται μόνο όταν προσπαθεί να συνδεθεί μια απομακρυσμένη συσκευή. Στο iTunes 12 ή νεότερη έκδοση, το κουμπί τηλεχειρισμού βρίσκεται επάνω αριστερά, κάτω από το ρυθμιστικό έντασης ήχου. Στο iTunes 11 ή παλαιότερη έκδοση, το κουμπί τηλεχειρισμού βρίσκεται επάνω δεξιά, κάτω από το πεδίο αναζήτησης.

Επιλογή μιας βιβλιοθήκης για αναπαραγωγή

Αν έχετε μόνο μία βιβλιοθήκη, είστε έτοιμοι να συνεχίσετε. Αν έχετε προσθέσει περισσότερες από μία βιβλιοθήκες, πατήστε εκείνη που θέλετε όταν ανοίξετε την εφαρμογή Remote στο Apple Watch. Αν ήδη αναπαράγετε μουσική, πατήστε το κουμπί “Πίσω” επάνω αριστερά από τα χειριστήρια αναπαραγωγής και, στη συνέχεια, πατήστε τη βιβλιοθήκη.

Χειρισμός αναπαραγωγής

Χρησιμοποιήστε τα χειριστήρια αναπαραγωγής στην εφαρμογή Remote. Περιστρέψτε το Digital Crown για να ρυθμίσετε την ένταση ήχου.

Αφαίρεση βιβλιοθήκης

Στην εφαρμογή Remote στο Apple Watch, πατήστε το κουμπί “Πίσω” επάνω αριστερά, για να προβάλετε τις συσκευές σας, πιέστε σταθερά στην οθόνη και, στη συνέχεια, πατήστε “Επεξεργασία”. Όταν τα εικονίδια συσκευών αρχίσουν να τρέμουν, πατήστε την ένδειξη X σε αυτήν που θέλετε να καταργήσετε και, στη συνέχεια, πατήστε “Αφαίρεση”. Αν αυτή ήταν η μοναδική απομακρυσμένη συσκευή σας, είστε έτοιμοι, διαφορετικά πατήστε το σημάδι ελέγχου για να ολοκληρώσετε την επεξεργασία.

Χειρισμός του Apple TV

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch ως τηλεχειριστήριο για το Apple TV εάν έχετε συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.

Ζευγοποίηση του Apple Watch με το Apple TV

Αν το iPhone δεν έχει ποτέ συνδεθεί στο δίκτυο Wi-Fi στο οποίο είναι συνδεδεμένο το Apple TV, συνδέστε το τώρα. Κατόπιν, ανοίξτε την εφαρμογή Remote στο Apple Watch και πατήστε “Προσθήκη συσκευής”. Στο Apple TV, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Τηλεχειριστήρια, επιλέξτε το Apple Watch και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το συνθηματικό που εμφανίζεται στο Apple Watch.

Όταν εμφανιστεί το εικονίδιο ζευγοποίησης δίπλα στο Apple Watch, τότε είναι έτοιμο για το χειρισμό του Apple TV.

Χειρισμός του Apple TV

Βεβαιωθείτε ότι το Apple TV είναι ενεργοποιημένο. Ανοίξτε την εφαρμογή Remote στο Apple Watch, επιλέξτε το Apple TV και, στη συνέχεια, σαρώστε προς τα πάνω, κάτω, αριστερά ή δεξιά για να περιηγηθείτε στις επιλογές μενού του Apple TV. Πατήστε για να επιλέξετε το επιθυμητό στοιχείο.

watchos2-remote-app-apple-tv

Πατήστε το κουμπί μενού για να μεταβείτε ένα επίπεδο πίσω ή αγγίξτε το παρατεταμένα για να επιστρέψετε στο μενού άνω επιπέδου. Πατήστε το κουμπί αναπαραγωγής/παύσης, για να πραγματοποιήσετε παύση ή συνέχιση της αναπαραγωγής.

Αποζευγοποίηση και αφαίρεση του Apple TV

Στο Apple TV, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Τηλεχειριστήρια και, στη συνέχεια, επιλέξτε το Apple Watch στην περιοχή “Τηλεχειριστήρια iOS” για να το αφαιρέσετε. Κατόπιν, ανοίξτε την εφαρμογή Remote στο Apple Watch και, όταν εμφανιστεί το μήνυμα “χάθηκε η σύνδεση”, πατήστε “Αφαίρεση”.

 

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.