Αποκλεισμός τηλεφωνικού αριθμού και φιλτράρισμα μηνυμάτων σε iPhone, iPad ή iPod touch


By
Posted on Wednesday June 15th, 2016 / 13:01

ios-block-phone-numbers-contacts

Με το iOS, μπορείτε να αποκλείσετε επαφές και αριθμούς τηλεφώνου στη συσκευή σας. Επίσης, μπορείτε να φιλτράρετε τα μηνύματα iMessage από άγνωστους αποστολείς και να αναφέρετε τα iMessage που μοιάζουν με ανεπιθύμητα μηνύματα.

Αποκλεισμός αριθμού τηλεφώνου ή επαφής

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκλείσετε έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια επαφή.

Τηλέφωνο

Στην περιοχή “Πρόσφατα” της εφαρμογής Τηλέφωνο, πατήστε πληροφορίες (i) δίπλα στον αριθμό τηλεφώνου ή την επαφή που θέλετε να αποκλείσετε. Μετακινηθείτε με κύλιση στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε “Αποκλεισμός του καλούντος”.

FaceTime

Αν χρησιμοποιείτε το FaceTime, πατήστε πληροφορίες (i) δίπλα στον αριθμό τηλεφώνου ή την επαφή που θέλετε να αποκλείσετε. Μετακινηθείτε με κύλιση στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε “Αποκλεισμός του καλούντος”.

Μηνύματα

Αν χρησιμοποιείτε τα Μηνύματα, ανοίξτε τη συζήτηση, πατήστε “Λεπτομέρειες” και, στη συνέχεια, πατήστε πληροφορίες (i). Μετακινηθείτε με κύλιση στο κάτω μέρος της οθόνης πληροφοριών και πατήστε “Αποκλεισμός του καλούντος”.

Όταν αποκλείετε έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια επαφή, το συγκεκριμένο άτομο εξακολουθεί να μπορεί να σας καλέσει ή να σας στείλει μήνυμα, αλλά δεν θα λαμβάνετε γνωστοποίηση. Επίσης, η επαφή δεν θα λαμβάνει γνωστοποίηση ότι η κλήση ή το μήνυμα αποκλείστηκε.

Δεν μπορείτε να αποκλείσετε αριθμούς τηλεφώνου που εμφανίζονται ως “Ιδιωτικό”, “Άγνωστο” ή “Απόκρυψη”.


Διαχείριση αποκλεισμένων αριθμών τηλεφώνου και επαφών

Για να δείτε τους αριθμούς τηλεφώνου και τις επαφές που έχετε αποκλείσει από το Τηλέφωνο, το FaceTime ή τα Μηνύματα:

Τηλέφωνο: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο > Αποκλεισμένοι.

FaceTime: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > FaceTime > Αποκλεισμένοι.

Μηνύματα: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μηνύματα > Αποκλεισμένοι.

Από αυτές τις οθόνες, μπορείτε να προσθέσετε ή να καταργήσετε τον αποκλεισμό επαφών ή να καταργήσετε τον αποκλεισμό αριθμών τηλεφώνου.

Για να προσθέσετε μια επαφή, μετακινηθείτε με κύλιση στο κάτω μέρος της λίστας Αποκλεισμένων, πατήστε “Προσθήκη νέου” και επιλέξτε την επαφή που θέλετε να αποκλείσετε. Για να καταργήσετε τον αποκλεισμό μιας επαφής ή ενός αριθμού τηλεφώνου από τη λίστα Αποκλεισμένων, πατήστε “Επεξεργασία” στην επάνω δεξιά γωνία, πατήστε (-) και, τέλος, πατήστε “Κατάργηση αποκλεισμού”.


Φιλτράρισμα μηνυμάτων iMessage από άγνωστους αποστολείς

Με το iOS 8.3 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να φιλτράρετε τα iMessage από άτομα που δεν είναι αποθηκευμένα στις Επαφές σας.

Για να φιλτράρετε τα iMessage, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μηνύματα και ενεργοποιήστε το Φίλτρο άγνωστων αποστολέων.

iphone6s-ios9-messages-filter

 Στα Μηνύματα, θα εμφανιστεί μια νέα καρτέλα για τους Άγνωστους αποστολείς, αλλά δεν θα λαμβάνετε γνωστοποιήσεις για αυτά τα iMessage.

iphone6-ios9-settings-messages


Αναφορά ανεπιθύμητων μηνυμάτων στην εφαρμογή Μηνύματα

Με το iOS 8.3 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να αναφέρετε τα iMessage που μοιάζουν με ανεπιθύμητα μηνύματα από την εφαρμογή Μηνύματα. Αν λάβετε ένα iMessage από κάποιο άτομο που δεν είναι αποθηκευμένο στις Επαφές σας, θα δείτε έναν σύνδεσμο “Αναφορά ως ανεπιθύμητου” κάτω από το μήνυμα. Πατήστε το σύνδεσμο για να προωθήσετε τα στοιχεία του αποστολέα και το μήνυμα στην Apple.

iphone6-ios9-imessage-report-junk-msg


Αν θέλετε να αποκλείσετε τις κλήσεις μόνο προσωρινά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση “Μην ενοχλείτε”. Όταν είναι ενεργοποιημένη η ρύθμιση “Μην ενοχλείτε”, οι κλήσεις, οι ειδοποιήσεις και οι γνωστοποιήσεις που λαμβάνετε ενώ η συσκευή σας είναι κλειδωμένη θα τίθενται σε σίγαση.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.