Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Google Buys AdMob – Splashes 750 million


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 09/11/2009 - 22:29

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι η Google θα εξαγοράσει τον μεγαλύτερο προμηθευτή διαφημίσεων στην κινητή τηλέφωνια. Την εταιρία AdMob, της οποίας η τεχνογνωσία θα περάσει στην Google για μόλις… 750 εκατ. δολάρια. Το ποσό αυτό προκύπτει από την τιμή της μετοχής της AdMob σήμερα, και ίσως να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Αναρτημένη εικόνα


Το σύστημα της AdMob έδινε την επιλογή σε πολλούς developers να προσφέρουν τις εφαρμογές τους στο κοινό εντελώς δωρεάν, κερδίζοντας από τα ποσοστά των διαφημίσεων. Πάρα πολλοί από τους developers διαπίστωσαν ότι αυτό το μοντέλο αποδίδει καλύτερα σε βάθος χρόνου συγκριτικά με την κλασσική τακτική της πώλησης των εφαρμογών, γιατί οι διαφημίσεις συνεχίζουν να τρέχουν και να αλλάζουν με το καιρό, ενώ μια εφαρμογή που θα αγοραστεί… δεν ξαναγοράζεται.

Τον τελευταίο καιρό δίνεται μια απίστευτη μάχη για το ποιός από τους τρεις μεγάλους (Google, Yahoo και Microsoft) θα κυριαρχήσει στην πλατφόρμα της κινητής τηλεφωνίας. Η αύξηση της χρήσης του Internet από τα κινητά τηλέφωνα είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια και οι προοπτικές κερδών αντίστοιχες. Οι έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι οι διαφημίσεις στα κινητά τηλέφωνα θα ξεπεράσουν στο μέλλον αυτές του συμβατικού Internet.

Η AdMob είναι μια ακόμα εταιρία έκπληξη που ξεκίνησε από τον Omar Hamoui, όταν αυτός ήταν φοιτητής στο University of Pennsylvania, μόλις 3,5 χρόνια πριν. Αρχικά πουλούσε web links, αλλά τα πάντα άλλαξαν όταν βγήκε στην αγορά το iPhone. Προσάρμοσε την εφαρμογή επάνω στο iPhone και η επιτυχία ήταν θέμα χρόνου.

Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εταιρίες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί αρκεί να κλείσουν κάποιες εκρεμμότητες, αλλά και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στην εξαγορά. Όλα είναι θέμα χρόνου και η Google δείχνει έτοιμη να κυριαρχήσει και στης διαφημίσεις στην κινητή τηλεφωνία.

[via AdMob]
Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   kitkat1

kitkat1

    iPH Contributor

  • 901 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 10/11/2009 - 07:58

Χμ... Πολύ επαναστατική θα μπορούσα να πω ότι είναι η google τελευταία ...

#3   fuzzy

fuzzy

    iPH Addict

  • 725 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 10/11/2009 - 10:14

δυνατή κίνηση!




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες