Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple overtakes market leader Nokia in mobile phone profits!


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
5 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/11/2009 - 06:12

Η Apple ξεπερνάει σε κέρδη την Nokia στην αγορά κινητής τηλεφωνίας,στην περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2009 (Q3), σύμφωνα με τις πιό πρόσφατες αναλύσεις.

Η κυριαρχία της Nokia στην παγκόσμια αγορά κλονίζεται για πρώτη φορά, ενώ και η Samsung - η οποία είναι και η δεύτερη εταιρεία σε παγκόσμιες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων - ξεπεράστηκε σε κέρδη από τις πωλήσεις iPhone από την Apple.

Οι αναλύσεις έρχονται από την εταιρεία Strategy Analytics, όπως αναφέρει το Reuters, καθώς η Apple δεν ανακοινώνει τα κέρδη ανά σειρά προϊόντων. Οι εκτιμήσεις πάντως φέρνουν τα λειτουργικά κέρδη της Apple (για το iPhone) στα $1,6 δις στό τελευταίο τρίμηνο, με την Nokia να παρουσίαζει κέρδη $1,1 δις την ίδια περίοδο.

Αναρτημένη εικόνα

Τα νέα αυτά όμως έρχονται να επιβεβαιώσουν ένα ήδη γνωστό γεγονός: Η Apple καθώς και ο η Research in Motion (RIM - Blackberry) έχουν θέσει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στις συσκευές τους. Πρόσφατη μελέτη έδειξε πως το μερίδιο αγοράς στην κινητή τηλεφωνία της Apple και της RIM μαζί φτάνει το 5% ενώ μοιράζονται το 58% των συνολικών κερδών. Αξίζει να αναφερθεί ενδεικτικά πως η Nokia μαζί με την Samsung έχουν το 60% στις παγκόσμιες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων.

Τα νούμερα του τριμήνου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου της Apple και της Nokia επιβεβαιώνουν τα παραπάνω:
Η Apple πούλησε 7,4 εκ. iPhones δημιουργώντας τζίρο $4,5 δις ενώ η Nokia πουλώντας 108,5 εκ. συσκευές έκανε τζίρο $10,36 δις και τα κέρδη της Nokia μειώθηκαν (ακόμα παραπάνω) και από την οικονομική ύφεση.

Η κυριαρχία λοιπόν της Apple όσον αφορά στα κέρδη στην αγορά κινητής τηλεφωνίας δεν ξέρω αν πρέπει να μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς οφείλεται (ανάμεσα βέβαια και σε άλλους παράγοντες) και στην υψηλή τιμολόγηση τουiPhone σε σχέση με το κόστος κατασκευής του.

Οι ελπίδες πλέον της Nokia όσο και της Samsung σε αυτήν την νέα οικονομική πραγματικότητα, είναι οι στροφή τους προς τις smartphone συσκευές και το λανσάρισμα και υποστήριξη δικής τους OS πλατφόρμας, καθώς αντιμετωπίζουν και την είσοδο στην αγορά των νέων smartphones με το λειτουργικό Google Android από την Μotorola και την HTC.

Η μεν Νokia έχει αρχίσει ήδη από εχθές να διαθέτει το N900 βασισμένο στο λειτουργικό Maemo, ενώ η Samsung ανακοίνωσε χθές την δική της νέα πλατφόρμα για smartphones με την ονομασία Bada, με τα πρώτα smartphones που θα το υποστηρίζον να αναμένονται νωρίς το 2010.

[Πηγές: appleinsider, Reuters, appadvice]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 11/11/2009 - 09:30

Ευχαριστούμε adenadoume :-)
Behind the Scenes...

#3   nmout

nmout

    Advanced Member

  • 1.205 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 12/11/2009 - 17:17

ας ειναι καλα ο jobs

Συνημμένα αρχεία



#4   nmout

nmout

    Advanced Member

  • 1.205 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 13/11/2009 - 02:20

τα blackberry και HTC ανεβαινουν σε πωλησεις επισης

Συνημμένα αρχεία



#5   nmout

nmout

    Advanced Member

  • 1.205 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/01/2010 - 03:08

το iphone θα χασει πωλησεις λογω android

Συνημμένα αρχεία


Τελευταία επεξεργασία από: nmout, 05/01/2010 - 03:09


#6   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/01/2010 - 20:18

το iphone θα χασει πωλησεις λογω android

Φίλε nmout θα διαφωνήσω καθώς αφήνουμε απ΄εξω έναν παράγοντα: Η "πίτα" της αγοράς κινητής τηλεφωνίας μεγαλώνει και μάλιστα ραγδαία!

Κοινώς "έχει για όλους να φάνε" και ενδεικτικά να σου αναφέρω έρευνα στις ΗΠΑ και Καναδά όπου το ποσοστό του κόσμου που δηλώνει πως θα αγοράσει κινητό τους επόμενους έξι μήνες ανέβηκε από 24% σε 53% (!!!) ενώ από αυτούς το 29% δηλώνει πως θα αγοράσει Touchscreen κινητό.

Εδώ είναι και τα αποτελέσματα της έρευνας που δείχνει αυτήν την τάση: TNS study

Η έρευνα έχει βασιστεί σε δείγμα 24,000 καταναλωτών (σχετικά μικρό δείγμα) και θα ακολουθήσουν και άλλες (και σε παγκόσμιο επίπεδο), όμως πιστεύω είναι ενδεικτική και ενθαρρυντική για την αγορά smartphones και o τίτλος του άρθρου με βρίσκει σύμφωνο: "Το 2010 φέρνει το τέλος της ύφεσης στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ"

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 05/01/2010 - 20:19





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες