Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

OpenGLES v2.0 vs OpenGLES v1.1


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   jwr

jwr

    iPH Contributor

  • 1.090 μηνύματα
  • Twitter:@jwr_
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:jwr_p

Δημοσίευση 16/11/2009 - 17:33

Αναρτημένη εικόνα


Όταν η Apple παρουσίασε την ταχύτερη έκδοση του iPhone και iPod Touch νωρίτερα αυτό το χρόνο,άνοιξε την πόρτα για κατασκευαστές παιχνιδιών να δημιουργήσουν πιο προηγμένους τίτλους. Το νεότερο hardware είναι αρκετά ταχύτερο από ό,τι τα παλαιότερα μοντέλα, τόσο στην υψηλή επεξεργαστική του ισχύ, όσο και σε πόση μνήμη έχει. Είναι επίσης σε θέση να λειτουργεί σε πιο προχωρημένα γραφικά API που ονομάζεται Open GL ES v2.0 που επιτρέπει στους σχεδιαστές παιχνιδιών να χρησιμοποιούν υφή και φωτισμός που δεν θα τρέχει σε παλαιότερες συσκευές που χρησιμοποιούν την v1.1.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι οι δύο εκδόσεις των Open GL ES είναι ασυμβίβαστες μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές παιχνιδιών, είτε έχουν να κάνουν δύο διαφορετικές εκδόσεις του App τους, ή να προγραματίσουν ένα που θα περιέχει και τα δύο σε ένα πακέτο. Ως αποτέλεσμα, λίγοι έχουν περάσει από την προσπάθεια για να συμβεί αυτό.

Οι περισσότεροι προγραμματιστές παιχνιδιών έχουν εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουν τίτλους που παίζουν καλά και στις δύο πλατφόρμες, έτσι ώστε να μην κρατήσει τους δυνητικούς αγοραστές από το να είναι σε θέση να αγοράζουν τα έργα τους.Υπάρχουν και κάποιοι που έχουν βάλει ορισμένα Open GL ES 2,0 γραφικά στους τίτλους τους, ή να προγραμματίσουν σε ορισμένους τρόπους γραφικά που απλά δεν λειτουργούν καλά σε παλιότερο hardware. Υπάρχουν 13 αξιοσημείωτοι τίτλοι που κάνουν και τα δύο.

Σημείωση: Όλα τα screenshots συνελήφθησαν σε iPhone 3G και τρίτης γενιάς iPod Touch (3G).Για την απλότητα των εν λόγω εικόνων, σημείωσαν απλώς ως 3Gs δεδομένου ότι είναι ταυτόσημη με άλλο τρόπο από την άποψη του τρόπου με τον οποίο παρέχονται τα παιχνίδια.(For the simplicity of these screenshots, we've noted it simply as a 3GS since it's otherwise identical in terms of how the games are rendered.)

Αναρτημένη εικόνα


Twilight Golf¨, φαίνεται τέλειο και στις δύο συσκευές και διατηρεί ομαλά το frame rate. Η μεγάλη διαφορά είναι στην σκιά, τα οποία είναι αισθητά πιο λεία για εκείνους που έχουν τα νεότερα iPhone / iPod.

Αναρτημένη εικόνα


Air Master 3D,είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά 3D παιχνίδια για το iPod και iPhone. Οι παίκτες ελέγχουν ένα μικρό πλοίο χρησιμοποιώντας επιταχυνσιόμετρα χειριστήρια και προσπαθούν να διαλύσουν ένα ολόκληρο στόλο από εχθρικά πλοία, τόσο για τη γη και στον αέρα.

Εκτός από τη δραματική αλλαγή στο νερό, οι χρήστες με νεότερο hardware φαίνεται πολύ καλύτερα η απόσταση, αφράτα σύννεφα, και ομαλότερο frame rate.


Αναρτημένη εικόνα


Blue Skies ήταν μία από τις πρώτες εφαρμογές που είχε υποστήριξη για το Open GL ES 2.0. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανής όταν πάνω από το νερό,υπάρχει ένα έντονο "αληθινο" μπλε και η αντανάκλαση στο νερό είναι εντυπωσιακή.


Αναρτημένη εικόνα


Dark Raider είναι από τους δημιουργούς του Blue Skies οπότε ακολουθεί και αυτό τα "μονοπάτια" του Blue Skies ;)

Αναρτημένη εικόνα


Asphalt 5 , της Gameloft.Τρέχει πιο γρήγορα στο νεότερο hardware.

Αναρτημένη εικόνα


Rope Raider καινούργιο παιχνίδι που μπορεί να τρέξει σε high detail με περισσότερα εφφέ στο background.

Αναρτημένη εικόνα


Worms , η Team 17 ετοιμάζει σύντομα ένα update που θα έχει περισσότερες λεπτομέρειες στα γραφικά στο background και στις αντανακλάσεις.Μπορείτε να δείτε πως θα είναι στην κάτω είκονα παραπάνω!

Αναρτημένη εικόνα


iDrop Dead:Flower Edition , δεν υπάρχουν πολλές διαφορές στα γραφικά αλλά το frame rate και το load time έιναι πιο γρήγορο σε νεότερο hardware.

Αναρτημένη εικόνα


Iron Fist Boxing 3rd Strike, όπως μπορείτε να δείτε στην δεξιά εικόνα δίνει την αίσθηση περισσότερου και αληθινού 3D.

Αναρτημένη εικόνα


Eliminate Pro, όχι μεγάλες διαφορές στα γραφικά αλλά το frame rate είναι μένει σταθερό στο νεότερο hardware αλλά σε παλαιότερο κολλάει ειδικά σε σημέια με πολύ δράση.Επίσης υπάρχουν σκιές και φαίνετε πιο "αληθινός" ο χαρακτήρας.

Αναρτημένη εικόνα


Wild West Pinball, ο φωτισμός είναι μακράν καλύτερος.


Αναρτημένη εικόνα


Ravensword, ένας τίτλος που τον περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή να εμφανιστεί στο app store γιατί στάλθηκε για review την προηγούμενη εβδομάδα.Δείτε πόσο πιο μακριά μπορείτε να δείτε αν έχετε νεότερο hardware.


Αναρτημένη εικόνα


Adrenaline Golf, η εικόνα μιλάει από μόνη της! Τα εφφέ στην κάτω είναι εντυπωσιακά!



[via Cnet]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Jimaaras

Jimaaras

    iPH Addict

  • 731 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/11/2009 - 17:47

καταπληκτικό review βλέπω και καλά games 8) 8)




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες