Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

iTablet iPad iSlate (Rumors)


  • Το θέμα είναι κλειδωμένο Το θέμα αυτό είναι κλειδωμένο
143 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 19/11/2009 - 15:35

Το σίριαλ με το πολυαναμενόμενο iTablet της Apple συνεχίζεται… αυτή τη φορά με το Digitimes να κάνει λόγο για καθυστέρηση της κυκλοφορίας της συσκευής αλλά και για δεύτερο μοντέλο με 9.7” OLED panel.

Αναρτημένη εικόνα


“Apple reportedly plans to postpone the launch of its tablet PC from an original March launch schedule to the second half of 2010, as the vendor has decided to switch some components and plans to launch a model using a 9.7” OLED panel from LG Display, according to sources from component makers”.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες το iTablet θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις, μία με 10.6” TFT LCD panel και μία δεύτερη με 9.7” OLED panel.

“The sources also indicated that in addition to Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry), Quanta Computer and Pegatron Technology are expected to be manufacturing partners for Apple’s two tablet PC models – one of which will have a 10.6-inch TFT LCD panel while the other will have a 9.7-inch OLED panel. However, the sources did not explain how production for the two models would be split between the three makers.”

Οι φημολογία (;) συνεχίζεται και στο θέμα των τιμών, με αναφορές για $1.500-$1.700 για το μικρό iTablet με την OLED οθόνη και $800-$1.000 για το μεγαλύτερο iTablet με την TFT LCD:

“Since 9.7-inch OLED panels are currently priced at about US$500 and panel costs normally account for about 30% of the device’s total cost, Apple’s 9.7-inch OLED tablet PC is expected to have a cost of about US$1,500-1,700 (based on today’s prices), the sources estimated. However, OLED panel prices are dropping rapidly and are expected to reach an acceptable level for notebook products by 2011, so the sources believe Apple’s delayed schedule may include such considerations”.

“Meanwhile, the 10.6-inch LCD panel-based Apple tablet PC is expected to priced in the US$800-1,000 range.”

[via digitimes.com]
Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/11/2009 - 17:59

Το έχει κουράσει τόσο πολύ το θέμα η Apple με το iTablet που ειλικρινά πολύς κόσμος έχει χάσει το αρχικό ενδιαφέρον...

Αν και δεν πιστεύω ότι το ίδιο το iTablet σαν προϊόν θα κάνει ρεκόρ πωλήσεων, σε βάθος χρόνου θα αλλάξει τον τρόπο που ο μέσος άνθρωπος ενημερώνεται για τα νέα - όπως η Apple άλαξε με το iTunes τον τρόπο που άκουγε και αγόραζε ο κόσμος μουσική.

Ο (μελλοντικός) στόχος κατ'εμέ είναι να αντικαταστήσει πλήρως τα έντυπα μέσα, καθώς φήμες θέλουν τις μεγαλύτερες εφημερίδες παγκοσμίως να συνεργάζονται με την Apple στο project - κάτι που ουσιαστικά θα τις σώσει από βέβαιη κατάρρευση αφού συντηρούνται πλέον μόνο από τις διαφημίσεις στις online εκδόσεις - και επίσης ο μέσος χρήστης θα έχει πλέον πρόσβαση σε interactive υλικό/άθρα αλλά και video περιεχομένου που σίγουρα θα κάνει την διαφορά σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο ανάγνωσης γραπτού κειμένου.

Οπότε πιστεύω πως δεν πολυβιάζονται να κυκλοφορήσουν το iTablet καθώς πίσω από το project κρύβεται μια κίνηση της Apple που χρειάζεται και πολλούς άλλους παράγοντες για να πετύχει όπως:
-> οικονομικά πακέτα 3G και μελλοντικά 4G internet κάλυψης για όλους και παντού
-> υποστήριξη των εταιρειών mobile διαφημίσεων για τα έσοδα όσων προσχωρήσουν σε ηλεκτρονικές εκδόσεις - από εφημερίδες, περιοδικά έως κόμικς
-> αλλαγή νοοτροπίας του κόσμου σε σχέση με το διάβασμα εφημερίδων/περιοδικών/βιβλίων με τον παραδοσιακό τρόπο (πιο πολύ στην Ευρώπη που εξακολουθεί να έχει ένα επίπεδο κουλτούρας σχετικά ανεπηρέαστο από τις νέες τεχνολογίες, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ σε θέμα κουλτούρας, απλά και μόνο να πω πως η ανάγνωση εφημερίδας και βιβλίων με αξιόλογο συγγραφικό περιεχόμενο είναι άγνωστο σπορ)
-> την οργάνωση των φορέων (εφημερίδων, περιοδικών κτλ) που θα πρέπει να είναι έτοιμοι για την νέα μορφή ηλεκτρονικής έκδοσης τόσο από πλευράς προσέλκυσης κοινού αλλά και εξασφάλισης εσόδων (κυρίως από διαφημίσεις, πιθανόν και με χρήση συστημάτων micro-payments) προσαρμόζωντας ουσιαστικά το online περιεχόμενο τους (όσοι έχουν) σε μια πιό interactive και multimedia παρουσίαση.

Το σίγουρο πάντως είναι πως όσο πιό οικονομικά παρουσιαστεί το iTablet, τόσο το καλύτερο καθώς και ότι θα υπάρξουν και άμεσοι μιμητές/ανταγωνιστές στον τομέα.

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 19/11/2009 - 18:07


#3   emil

emil

    iPH newbie

  • 19 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/11/2009 - 21:48

Θα συμφωνήσω με τον adenadoume όσο αφορά το που στοχεύει η Apple. Οι εφημερίδες τα περιοδικά και γενικά οι έντυπες μορφές τείνουν να εκλείψουν και αυτό φαίνεται από το ποσοστό των πωλήσεων που όλο και μειώνεται. Και εγώ δεν πιστεύω ότι θα δούμε και κάτι κορυφαίο τεχνολογικά.

#4   kitkat1

kitkat1

    iPH Contributor

  • 901 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 20/11/2009 - 15:19

Η OLED με την LCD , τι διαφορά έχει ;

(άσχετος εδώ ! , προφανώς ομως η oled είναι πόυ καλύτερη από την LCD αφού κοστίζει 500$! ).

#5   .Username.

.Username.

    iPH Member

  • 340 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 20/11/2009 - 16:59

Είναι νέα και άρα πιο ακριβή τεχνολογια, ασε που αμε δεις τα χρώματα που απεικονίζει θα μείνεις! Είναι πιο ζωντανά, πιο έντονα! Ξέρεις, δεν αποκτούν αυτή την «θολούρα» από την φωτεινοτητα της οθόνης, το μαύρο είναι Βαθύ, φυσικό!

#6   emil

emil

    iPH newbie

  • 19 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 20/11/2009 - 23:05

Η OLED με την LCD , τι διαφορά έχει ;

(άσχετος εδώ ! , προφανώς ομως η oled είναι πόυ καλύτερη από την LCD αφού κοστίζει 500$! ).



Ένα αναλυτικό αρθράκι για το τι είναι OLED

#7   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 23/11/2009 - 00:50

Wired’s “iTablet” app

Ένα ωραίο (concept) videaki σχετικά με την (μελλοντική) χρήση του (ανύπαρκτου ακόμα) iTablet από το πολύ γνωστό Wired.

http://www.youtube.com/watch?v=BLc-8gT2eKg


Αυτό που αποδεικνύει είναι το ενδιαφέρον για ηλεκτρονική έκδοση σε μορφή κατάλληλη για το Tablet και της Condé Nast - μητρικής εταιρεία του Wired, που σε συνεργασία με παράγοντα του All Things Digital αποφάσισαν να υλοποιήσουν το concept και να το παρουσιάσουν στο Wired Store promotional event στην Νέα Υόρκη.

Ένα "μικρό" μειονέκτημα είναι πως χρησιμοποίησαν τεχνολογία Adobe Air για το concept video app, το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να εγκρίνει η Apple.

Ενδιαφέρον πάντως έχει στο video στο 30" τα animated interactive graphics που παρουσιάζονται.

Στο 51" επίσης πέφτει και διαφημισούλα - αν δεν απατώμαι κάποιο ποτό, που είναι στους παράγοντες που έχω αναφέρει παραπάνω για τα οφέλη όσων πρoσχωρήσουν σε ηλεκτρονικη έκδοση ειδικά για το iTablet.

Πάντως μετά από την έντονη φημολογία για τους New York Times τώρα προστίθεται και το Wired που σύμφωνα πάλι με φήμες (τις οποίες διαψεύδει βέβαια το Wired) έχει εκ των προτέρων ενημέρωση για το iTablet...

Διόλου απίθανο να παίζονται παρασκηνιακά παιχνίδια που δεν γνωρίζουμε... το σίγουρο είναι πάντως για έναν χρόνο ακόμα - τουλάχιστον μέχρι την παραγωγή του iTablet τίποτα δεν θα είναι τεκμηριωμένο.

Thanks για το link και το video στον AlexK του φόρουμ.

#8   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 03/12/2009 - 10:53

Μετά το Wired και το Sports Illustrated αποφάσισε να αναζωπυρώσει τις φήμες γύρω από το μυθικό iTablet αναπτύσοντας ένα (concept) video σχετικά με την χρήση του ψηφιακού του περιεχομένου:

http://www.youtube.com/watch?v=ntyXvLnxyXk


Μπορεί να μην υπάρχει καμία πληροφορία γύρω από το ίδιο το iTablet και τις δυνατότητες του ωστόσο η αγορά έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την έλευση του. Η Apple έχει καταφέρει με πολύ έξυπνο τρόπο να δημιουργήσει ζήτηση γύρω από ένα προιόν το οποίο όχι μόνο δεν υπάρχει στην αγορά αλλά δεν έχει καν ανακοινωθεί!

Οι εκδοτικοί οίκοι τσίμπησαν το δόλωμα και ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούν τις βάσεις για την μεταφορά του περιεχομένου τους σε ψηφιακή μορφή. Αν το iTablet δεν υπάρχει είναι καιρός για την Apple να αρχίσει την κατασκευή του...
Behind the Scenes...

#9   JP335i

JP335i

    iPH Contributor

  • 1.080 μηνύματα
  • Twitter:@JimPapan
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen
  • GameCenter:JP335i

Δημοσίευση 03/12/2009 - 15:03

εχουν ακουστει φημες για το ποτε περιπου κυκλοφορει?βασικα να ρωτησω πρωτα αν η ιδια η apple εχει παραδεχτει οτι το κατασκευαζει..:P..?

Τελευταία επεξεργασία από: JP335i, 03/12/2009 - 15:13


#10   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 03/12/2009 - 17:29

Στο τελευταίο επεισόδιο της ιντερνετικής σειράς Diggnation ο συμπαρουσιαστής Alex Albrecht αποκάλυψε ότι έχει πληροφορίες για την τιμή του πολυαναμενόμενου Apple Tablet.

H εκπομπή αποτελείται από τον Kevin Rose, τον Αlex Albrecht καθώς και τον John "PC guy" Hodgman που εμφανίζεται στις γνωστές "Get a Mac" διαφημίσεις της Apple.

O Hodgman, σε ερώτηση σχετικά με το tablet, ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το επερχόμενο προϊόν της Apple.

"I don't know anything about it. You think they'd tell me?"

Tελικά, ο Albrecht υποκύπτει και αποκαλύπτει ότι ήταν σοκαρισμένος από το πόσο φθηνό θα είναι το tablet ενώ αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

"I was shocked at how cheap the price point is going to be."

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της εκπομπής παρακάτω:

http://www.youtube.com/watch?v=MDkcj5YA1sQ


Behind the Scenes...

#11   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 03/12/2009 - 19:40

Σχετικά με το video του Sports Illustrated - που όντως δείχνει την δυναμική του τρόπου ενημέρωσης μέσω του iTablet concept - προδίδει το ενδιαφέρον του κολοσσού Time Inc. (που εκδίδει και το Sports Illustated)

Η στρατηγική της Apple καλά κρατεί, αρκεί όταν έρθει η ώρα να παρουσιάσει ένα πραγματικό και οικονομικό iTablet...

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 03/12/2009 - 19:43


#12   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/12/2009 - 18:17

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε μια κοινοπραξία ανάμεσα σε πέντε από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους για την ανάπτυξη προτύπων για την παρουσίαση και θέαση ψηφιακού περιεχομένου σε φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι εκδοτικοί οίκοι Condé Nast, Hearst, Meredith, News Corporation και Time Inc. με κοινή ανακοίνωση τους έκαναν γνωστό ότι ξεκινούν μία ανεξάρτητη κοινοπραξία, με σκοπό την ανάπτυξη προτύπων για ένα νέο τύπο ψηφιακής παρουσίασης και των σχετικών τεχνολογιών, ώστε να μπορούν οι χρήστες φορητών ψηφιακών συσκευών να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους media στης φορητές ηλεκτρονικές τους συσκευές.

Οι φήμες λοιπόν - τις οποίες έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό - για τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους να προετοιμάζονται για το πολυαναμενόμενο iTablet της Apple, φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά.

Και ενώ το σημερινό αυτό δελτίο τύπου δεν περιέχει συκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια αυτής της νέας κονοπραξίας, παρουσιάζει τέσσερις στόχους για να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο και συμπαγές πλαίσιο που να επιτρέπει στους εκδοτικους οίκους να προσφέρουν το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις τους σε μια πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών.

Έτσι λοιπόν έχουμε τους 4 στόχους που αφορούν στην δημιουργία:

1. Mιάς κοινής για όλους εφαρμογή - με πληθώρα δυνατοτήτων/features - σχεδιασμένη για την ανάγνωση των ψηφιακών εντύπων, που να μπορεί να παρουσίαζει το κάθε έντυπο κατά τρόπο ξεχωριστό ως προς την εμφάνιση του και την αισθητική του.

2. Μια συμπαγή εκδοτική πλατφόρμα, είδικά σχεδιασμένη για πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών, λειτουργικών συστημάτων και μεγέθους οθονών.

3. Μία "βιτρίνα" παρουσίασης" στον τελικό καταναλωτή που να προσφέρει εκτεταμένες επιλογές όσον αφορά στην ανάγνωση.

4. Μια πλούσια σειρά από καινοτόμες δυνατότητες διαφήμισης.

Βλέποντας τον αριθμό των ηλεκτρονικών συσκευών με δυνατότητα πρόσβασης σε περιεχόμενο media να αυξάνεται, όπως το iPhone και αντίστοιχα smartphones, τα ειδικά κατασκευσμένα e-readers, αλλά και την επικείμενη άφιξη του iTablet της Apple, οι εκδοτικοί οίκοι βλέπουν δυνατότητες για νέες πηγές εσόδων, καθώς και την ανάγκη να απλοποιηθεί η διαδικασία για την προσφορά ψηφιακού περιεχομένου για αυτό το ευρύ φάσμα συσκευών.

Πέρα από τις εκδόσεις των πέντε εταιρειών που μετέχουν ισάξια στην κοινοπραξία, θα γίνουν δεκτοί και άλλοι εκδοτικοί οίκοι που θα θελήσουν μελλοντικά να προσφέρουν το περιεχόμενο τους μέσω της νέας αυτής ψηφιακής εκδοτικής πλατφόρμας. Οι εκδοτικοί οίκοι θα έχουν έσοδα από την πώληση περιεχομένου και διαφημίσεων αλλά και από συνδρομές.

Ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας John Squires δήλωσε σχετικά:

For the consumer, this digital initiative will provide access to an extraordinary selection of engaging content products, all customized for easy download on the device of their choice, including smartphones, e-readers and laptops.
Once purchased, this content will be ‘unlocked’ for consumers to enjoy anywhere, anytime, on any platform.

Για τους ίδιους τους εκδοτικους οίκους και τις διαφημιστικές εταιρείες ανοίγεται η δυνατότητα για έσοδα μέσω ενός ελκυστικού και επικεντρωμένου στον καταναλωτή περιβάλλοντος. Οι διαφημιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν καινοτόμες μεθόδους παρουσίασης των διαφημίσεων τους με διαδραστικό χαρακτήρα. Οι εκδότες θα μπορούν να προσφέρουν - εκτός από μια τελείως διαφορετική εμπειρία multimedia ανάγνωσης των νέων ψηφιακών εφημερίδων και περιοδικών, έξτρα περιεχόμενο που μπορεί να περιλαμβάνει ολόκληρα βιβλία, κόμικς, blogs και άλλα media.

Τέλος και για τις εταιρείες κατασκευής/σχεδιασμού software και hardware, η νέα αυτή πρωτοβουλία θα προσφέρει νέες δυναμικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, οργανώνοντας μια βιβλιοθήκη ποιοτικού περιεχομένου με κοινή μορφή και τεχνικές προδιαγραφές.

Οι 5 εταίροι της κοινοπραξίας έχουν εξάλλου ένα εν δυνάμει αναγνωστικό κοινό 144,6 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την Mediamark Research & Intelligence (MRI). Μέχρι το τέλος του 2010 η Forrester Research εκτιμά ότι θα πουληθούν 10 εκατομμύρια e-readers στις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με την M: Metrics (comScore), θα υπάρχουν πάνω από 50 εκατ. smartphones στις ΗΠΑ στα τέλη του 2010.

[via macrumors, Hearst]

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 08/12/2009 - 18:23


#13   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 08/12/2009 - 19:46

Η αγορά έχει δημιουργηθεί... μένει η εξαγγελία του προιόντος από την Apple.
Behind the Scenes...

#14   PoluxGreece

PoluxGreece

    iPH Elite Poster

  • 3.100 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 08/12/2009 - 19:50

δηλ δεν είναι μύθος το itablet της apple?

#15   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 09/12/2009 - 15:33

Το πολυαναμενόμενο iTablet της Apple θα βγει στην αγορά τον Μάρτιο/Απρίλιο του 2010, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τον Yair Reiner, αναλυτή της Oppenheimer (Oppenheimer & Co. Inc. Ιnvestment advisory firm)

Αναρτημένη εικόνα


Τα σχέδια λοιπόν της Apple επιταχύνθηκαν και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reiner αναφέροντας ελέγχους που έχει κάνει, η παραγωγή του iTablet θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2010, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως θα είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο ή Απρίλιο.

Η οθόνη του iTablet θα είναι 10,1 ίντσες τεχνολογίας LCD με Multi-Touch δυνατότητες.
Σε αντίθεση με προηγούμενες πληροφορίες θα κυκλοφορήσει ένα μοντέλο μόνο και δεν θα υιοθετηθεί η τεχνολογία οθονών OLED.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Reiner, η Apple έχει ήδη αρχίσει τις επαφές με εκδοτικούς οίκους σχετικά με την διανομή των βιβλίων τους μέσω του iTablet, προτείνοντας τους μια συμφωνία όπου το 70% των κερδών θα μένει στους εκδοτικούς οίκους ενώ η Apple θα κρατάει το 30% (σύμφωνα με τα πρότυπα του iTunes Store) ενώ η ήδη υπάρχουσα συμφωνία των εκδοτικών οίκων με την Amazonτους δίνει το 50% των κερδών είναι δηλαδή 50-50.

O Reiner επίσης εκτιμά πως οι πωλήσεις του iTablet θα είναι της τάξεως των 1-1.5 εκατομμυρίων συσκευών, με βάση μια μέση τιμή πώλησης $1.000 και με ποσοστό κέρδους από την Apple στο 22%

[via 9to5mac, marketwatch]

Τελευταία επεξεργασία από: iPhoneHellas, 09/12/2009 - 16:38
Αλλαγή του concept photo


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες