Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Ikee worm author gets job at iPhone app firm


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 26/11/2009 - 19:17

Ο δημιουργός του πρώτου worm για τα Jailbroken iPhones προσλήφθηκε... από εταιρεία application developing για iPhone!

Αναρτημένη εικόνα


Συγκεκριμένα η Αυστραλιανή εταιρεία mogeneration προσέλαβε τον 21-χρονο Ashley Towns, ο οποίος είχε δημιουργήσει το πρώτο worm για iPhone το οποίο άλλαζε το Wallpaper των iPhones με μια φωτογραφία του Rick Astley - που είχε θεωρηθεί "αθώο" και είχε εισβάλει σε περίπου 100 iPhone στην Αυστραλία, ενώ έδωσε και την βάση για να σχεδιαστούν τα πολύ πιο επικίνδυνα malware iPhone/Privacy.A και Duh a.k.a. Ikee.B

Η εν λόγω εταιρεία πάντως - η mogeneration - που έχει κυκλοφορήσει διάφορες εφαρμογές για iPhone (Lingopal, Xumii και ένα παιδικό game το: Moo Shake!) είχε αναφέρει στο blog της πριν μερικές εβδομάδες το worm του Ashley μαζί με την εκτίμηση πως στην Αυστραλία υπάρχουν 17.000-25.000 jailbroken iPhones τα οποία διέτρεχαν τον κίνδυνο να προσβληθούν από το συγκεκριμένο worm.

Και ενώ ο Ashley Towns έχει παραδεχθεί δημόσια πως είναι ο δημιουργός του πρώτου worm και το γεγονός πως όσα iPhone προσβλήθηκαν μπορεί να εξάντλησαν ολόκληρο το data-plan των χρηστών (το worm χρησιμοποιούσε την internet συνδεση του iPhone για να επεκταθεί και σε άλλα iPhone) καθώς και το ότι όσο "αθώο" και να χαρακτηρίστηκε έκανε κάποιες αλλαγές οι οποιες έπρεπε να διορθωθούν από τους χρήστες και περιείχε και κάποια bugs, δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τον νόμο!

Αντιθέτως o "αμετανόητος" για το worm που δημιούργησε και τις ζημιές που προκάλεσε, Ashley Towns... θα αρχίσει κανονικά να δουλεύει στα γραφεία της mogenration στην Αυστραλία ως application developer!

[via sophos]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   iPodTouchPro

iPodTouchPro

    iPH Elite Poster

  • 3.187 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 26/11/2009 - 19:23

Άτσα και δουλίτσα ο πιτσιρικάς!! Εγώ σιγά μην τον έπαιρνα...!!! Σχετικά με το worm: με ένα απλό restore δε σβήνεται;




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες