Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Twitter’s first Αugmented Reality iPhone app with Geo-Tagging built in.


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 01/12/2009 - 19:41

Το Twitter 360 είναι η πρώτη εφαρμογή Augmented Reality για το iPhone 3GS που χρησιμοποιεί το Geotagging feature του Twitter.

Με την εφαρμογή Twitter 360 μπορούμε να δούμε τα tweets που στέλνονται από κοντινές τοποθεσίες με την χρήση της βιντεοκάμερας του iPhone 3GS ως ένα Augmented Reality Layer πάνω στην πραγματική τοποθεσία που βρισκόμαστε. Αυτό γινεται χρησιμοποιώντας το Geotagging feature του Twitter αφενός - που δίνει το στίγμα της τοποθεσίας μαζί με τα tweets των χρηστών αλλά και της ενσωματωμένης πυξίδας του iPhone 3GS ώστε να εντοπίζει και την δική μας τοποθεσία.

Με απλά λόγια χρησιμοποιώντας την βιντεοκάμερα του iPhone 3GS, το Twitter 360 μας επιτρέπει να βλέπουμε πάνω στην ζωντανή εικόνα της κάμερας το σημείο από το οποίο στέλνονται τα τweets γύρω μας, σε πραγματικό χρόνο!

Δείτε το σχετικό video:

http://www.youtube.com/watch?v=5w7EAz8-uwU


Το πολύ χρήσιμο feature επίσης που διαθέτει, το “Latest Tweets” προχωράει ένα βήμα παραπέρα και μας επιτρέπει να δούμε τα τελευταία tweets των φίλων μας (με το iPhone σε οριζόντια θέση) καθώς και που βρίσκονται εκείνη την στιγμή! Όταν επιλέξουμε το tweet ενός φίλου/ης που είναι κοντά, εμφανίζεται ένα μπλε βέλος που μας δείχνει την κατεύθυνση και την απόσταση από το σημείο που έστειλε το tweet. Η απόσταση αναβαθμίζεται σε πραγματικό χρόνο καθώς προχωράμε προς το σημείο που εντοπίσαμε το tweet του φίλου/ης!

Επίσης πολύ καλό feature είναι το "Locate my Friends" με το οποίο αφού έχουμε επιλέξει μια λίστα με τους φίλους μας, μπορούμε να δούμε την τοποθεσία αλλά και τις μετακινήσεις τους με χρήση Augmented Reality. Σε αντίθεση με το προηγούμενο feature το "Locate my Friends" δεν επικεντρώνεται στα tweets που περιέχουν το geotagging (το στίγμα της τοποθεσίας δλδ) αλλά υπολογίζει το που βρίσκονται οι φίλοι μας χρησιμοποιώντας τα location feed data που παρέχονται από τον λογαριασμό τους στο Twitter. Και πάλι επιλέγοντας έναν φίλο/η θα εμφανιστεί ένα μπλε βέλος (πυξίδα) υπολογίζοντας σε πραγματικό χρόνο την απόσταση μας από αυτόν/ήν. Αυτό μπορεί να διευκολύνει τις συνατήσεις μεταξύ φίλων/γνωστών σε χώρους με πολύ κόσμο (γήπεδα, εμπορικά κέντρα κτλ) αλλά μπορεί να είναι και αρκετά "επικίνδυνο" με την έννοια πως διευκολύνει την παρακολούθηση καποιού/ων ατόμων από τους ίδιους τους φίλους/φίλες τους (δε λέω παραπάνω καταλαβαίνετε πιστεύω που το πάω)

Όταν τρέχετε το Twitter 360 εμφανίζεται ένα μικρό πουλάκι που θα επιτρέψει στην εφαρμογή να εντοπίσει την ακριβή τοποθεσία σας και να ανανεώσει τα location field data στον λογαριασμό σας στο Twitter - μόνο βέβαια αν το επιθυμείτε.

Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε επίσης να εντοπίσετε φίλους σας στο Twitter όπου και αν βρίσκονται, χρησιμοποιώντας το Google Maps

Ευτυχώς υπάρχει και η επιλογή Switch off Geolocalization όπου μπαίνετε σε "αόρατο" mode, σταματάτε δλδ να εκπέμπετε το γεωγραφικο σας στίγμα μέσω των tweets και δεν μπορούν πλέον να σας εντοπίσουν οι φίλοι σας στο Twitter.

Η εφαρμογή Twitter 360 είναι διαθέσιμη στο App Store, στοιχίζει 2,39 Ευρώ και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ iTunes Store link

[via thenextweb]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες