Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Here, File, File! Access all of your Macs’ files from your iPhone.


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
7 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 06/12/2009 - 18:28

Η εφαρμογή "Here, File, File!" που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο, έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στους χρήστες Mac υπολογιστών, επιτρέποντας τους να χειρίζονται με πολύ απλό τρόπο τον/τους υπολογιστή/ές Mac τους από οπουδήποτε!

Από το video preview της εφαρμογής διακρίνουμε ένα πολύ απλό interface για να επιλέξουμε τον υπολογιστή (Mac) στον οποίο θέλουμε να έχουμε πρόσβαση, καθώς και την πολύ φιλική εμφάνιση προς τον χρήστη όλων των αρχείων του υπολογιστή!

Οι δυνατότητες που υπόσχεται η εφαρμογή "Here, File, File" είναι πάρα πολλές, από απλό browsing των φακέλων και αρχείων, αναπαραγωγή streaming μουσικής και video από τον Mac, δυνατότητα ελέγχου και αποστολής/λήψης e-mail μέχρι και ολοκληρωμένο Spotlight search του/των δίσκων του Mac για οποιοδήποτε αρχείο.

Κοινώς αν η εφαρμογή πραγματοποιήσει τα όσα υπόσχεται θα γίνει "must have" εφαρμογή για όλους τους χρήστες Mac υπολογιστών.

Το video είναι ομολογουμένως αρκετά εντυπωσιακό:

http://www.youtube.com/watch?v=iDXnYMoQB_c

[via iphoneoverdose]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 06/12/2009 - 23:03

Great news! Αναμένουμε λοιπόν...
Behind the Scenes...

#3   tsak4

tsak4

    iPH Member

  • 332 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad Air 2 +4G
  • GameCenter:tsak4

Δημοσίευση 07/12/2009 - 02:48

καταπληκτικο φαινεται... αντε να το βγαλουν....

#4   dream21

dream21

    iPH Hero

  • 3.897 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 07/12/2009 - 12:26

αντε να το δουμε και αυτο να το δοκιμασουμε

#5   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 12/02/2010 - 06:56

Το Here, File File μόλις κυκλοφόρησε στο App Store από την Graceful Construction LLC και ομολογουμένως είναι μια εντυπωσιακή εφαρμογή απομακρυσμένης διαχείρησης για υπολογιστές Mac, τόσο για την λειτουργικότητα της όσο και για το πολύ ωραίο interface.

Αναρτημένη εικόνα

Κατ'αρχήν το setup της εφαρμογής είναι απλούστατο, ενώ θα χρειαστεί να κατεβάσουμε και το δωρεάν συνοδευτικό software Here, File File! Server το οποίο κατά την εγκατάσταση θα μας ζητήσει να ορίσουμε και ένα password (όχι αυτό του υπολογιστή)

Μπορούμε να συνδέσουμε όσους υπολογιστές Mac θέλουμε αρκεί να τρέχουν Mac OS X 10.5 και άνω και φυσικά να έχουμε εγκαταστήσει το Here, File File! Server σε όλους τους υπολογιστές. Να σημειώσω απλά ότι για να έχουμε πρόσβαση στα Mac Book μας θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο που ήταν όταν τα προσθέσαμε στο Here, File File! στο iPhone/iTouch μας.

Αφού εγκαταστήσουμε λοιπόν το Here, File File! Server στον Mac μας, με το που θα τρέξουμε το Here, File File! στο iPhone/iTouch μας θα αρχίσει αυτόματη αναζήτηση για τον/τα Mac που έχουμε συνδεδεμένα στο δίκτυο και θα μας εμφανίσει τον/τους υπολογιστές μας στην οθόνη - ενώ εντυπωσιακή λεπτομέρεια είναι πως εκτός από την εμφάνιση του είδους του Mac μας (iMac, Mac Book, Mac Pro) θα εμφανιστεί και το wallpaper μας!

Έχοντας πλέον τον/τους Mac στην οθόνη μας, επιλέγουμε τον Mac με τον οποίο θέλουμε να συνδεθούμε θα δούμε το ακόλουθο μενού:

Αναρτημένη εικόνα

Από το Files μπορούμε να κάνουμε κανονικότατο browsing του Mac με preview εικονίδια των αρχείων και με υποστήριξη labels, ενώ έχουμε πρόσβαση και στους όποιους συνδεδεμένους δίσκους έχουμε, με μόνο περιορισμό (για την ώρα) πως δεν μπορούμε να κάνουμε spotlight search σε εξωτερικούς δίσκους.

Για να ανοίξουμε ένα αρχείο απλά το πατάμε ενώ υποστηρίζονται τα ακόλουθα αρχεία:

Σε έγγραφα όλα αρχεία του Microsoft Office, του iWork, και pdf, rtf, rtfd, txt, html

Σε media μπορούμε να δούμε τις φωτογραφίες μας, να παίξουμε την μουσική μας και να κάνουμε live streaming τα video που έχουμε στον/στους Mac μας, με την προϋπόθεση να υποστηρίζονται οι τύποι αρχείων από το iPhone. Γενικός κανόνας είναι πως όλα τα media αρχεία που υποστηρίζει το iPhone υποστηρίζονται και από το Here, File File!

Επίσης με το που ανοίγουμε το οποιοδήποτε αρχείο εμφανίζεται και η επιλογή e-mail που μας επιτρέπει να αποστείλλουμε αρχεία έως 5MB ως attachment μέσω e-mail, ενώ η Graceful Construction LLC υποστηρίζει πως μπορούμε να στείλουμε αρχεία μέχρι 100MB ως link (ανοίγοντας το e-mail μας δίνονται δύο επιλογές: attach file και link file)

Κάνονας browsing στον Mac μας μπορούμε ανά πάσα στιγμή να προσθέσουμε κάποιον φάκελο ή αρχείο στα Favorites πατώντας το αστεράκι πάνω δεξιά, κάτι που κάνει πολύ έυκολη την περιήγηση στον υπολογιστή μέσω του αντίσοιχου μενού: Favorites

Το τρίτο μενού, το Search είναι ένα πραγματικό Spotlight Search στον Mac μας με επιλογές φιλτραρίσματος των αποτελεσμάτων ανάμεσα στις κατηγορίες:
All Files
Folders
Images
Movies
Music
PDF
Presenations


Εάν θέλουμε να έχουμε απομακρυσμένη πρόσβαση στον/στους Mac μας (από άλλο δίκτυο) θα πρέπει κάνουμε τα εξής βήματα:

1. Στον Mac μας από το εικονίδιο του Here, File File! server πάνω στο menu bar επιλέγουμε show status και θα εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα, από την οποία κρατάμε την IP διεύθυνση και το username: "admin"

Αναρτημένη εικόνα

2. Στο iPhone/iTouch μας επιλέγουμε Add Manually στην αρχική οθόνη του Here, File File! - όπου θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη στην οποία συμπληρώνουμε την IP διεύθυνση, "admin" ως username, password αυτό που έχουμε επιλέξει όταν εγκαταστήσαμε το Here, File File! server στον Mac και το όνομα του υπολογιστή μας.
Τέλος πατάμε Add Computer και πλέον μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στον/στους Mac μας από οπουδήποτε!

Αναρτημένη εικόνα

*Σημείωση: στα Mac με επεξεργαστή PowerPC είναι πιθανό να μην εμφανιστεί αυτομάτως ο υπολογιστής στο δίκτυο μας καθώς η εφαρμογή ψάχνει υπολογιστές που έχουν γίνει pair μέσω Bonjour, οπότε θα πρέπει να κάνουμε την παραπάνω διαδικασία για να προσθέσουμε χειροκίνητα τον υπολογιστή (Add Manually).

Το Here, File File! βρίσκεται στην έκδοση 1.0 και οι developers εξακολουθούν να δουλεύουν πάνω σε 2-3 "θεματάκια" ακόμα:

Συγκεκριμένα ένα βασικό μειονέκτημα σε αυτήν την έκδοση είναι πως η εφαρμογή δεν μπορεί να "ξυπνήσει" τον Mac μας αν αυτός είναι σε sleep mode...

Το δεύτερο είναι πως δεν υποστηρίζει Dynamic DNS διευθύνσεις (τις οποίες έχουμε οι περισσότεροι), κάτι που σημαίνει πως όταν (π.χ. με κάποιο reset) δοθεί διαφορετική IP στον υπολογιστή θα πρέπει να ξανασετάρουμε το Here, File File! με την νέα IP διεύθυνση για να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση. Αυτό δεν ισχύει όταν συνδεόμαστε μέσω τοπικής σύνδεσης wi-fi.

Τέλος παρατηρούνται κάποια (ελάχιστα) crash-αρίσματα της εφαρμογής, τα οποία φυσικά θα διορθωθούν σε επόμενο update

Η εταιρεία πάντως δέχεται e-mail για τυχόν προβλήματα και προτάσεις στο support@herefilefile.com ενώ ενημερώνει διαρκώς και μέσω twitter από το @herefilefile για την πρόοδο σχετικά με την επίλυση των παραπάνω θεμάτων αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια (π.χ. υποστήριξη για Windows, κωδικοποίηση των αρχείων .avi και .mkv σε φορμά για iPhone κτλ)

Το Here, File File! είναι διαθέσιμο στο App Store στην τιμή των 5,49 Ευρώ - η οποία είναι σε προσφορά -30% μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, οπότε η κανονική τιμή θα είναι και $9,99 και μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ: iTunes link

[via herefilefile.com]

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 12/02/2010 - 07:03


#6   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 12/02/2010 - 15:49

Πολύ αναλυτικό το review adenadoume... Thanks!
Behind the Scenes...

#7   avpap

avpap

    iPH User

  • 139 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:Aλάνες πριν πολλά χρόνια.

Δημοσίευση 12/02/2010 - 17:10

Τι παραπάνω προσφέρει από το ezShare Pro,το οποίο σκέφτομαι να εγκαταστήσω;

#8   michf

michf

    iPH newbie

  • 3 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 12/02/2010 - 17:22

πολύ καλό review!




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες