Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple patents: iPod accelerometer controls, new universal dock


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 10/12/2009 - 21:55

Δύο νέες πατέντες που κατέθεσε η Apple δείχνουν ότι ίσως δούμε το accelerometer να χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του iPod καθώς και ένα νέο επαναστατικό dock για το iPhone και iPod.

iPod accelerometer controls

Ήδη έχουμε δει το accelerometer να χρησιμοποιείται σε όλα τα iPhone και iPod touch και στο iPod nano του 2008 και όλα δείχνουν πως θα το δούμε και στην υπόλοιπη σειρά των iPod.

Το accelerometer αποτελεί σημαντικό στοιχείο στο iPhone που είναι μέρος πολλών λειτουργειών ενώ ανεβάζει το gaming σε ένα άλλο επίπεδο. Η νέα πατέντα της Apple περιγράφει έναν τρόπο όπου ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει το iPod με το να κουνάει τη συσκευή.

Αναρτημένη εικόνα

Θα μπορεί να μετακινείται στη λίστα των τραγουδιών, στο cover flow και να ελέγχει το περιεχόμενο του playback όλα αυτά με την φυσική κίνηση της συσκευής.

[indent=1]“The physical stimuli can take any form, including an acceleration event, such as a flicking motion. The present invention can utilize an accelerometer to detect and measure the acceleration event, and even determine the direction and magnitude of the acceleration event.”

Αναρτημένη εικόνα

iPhone/iPod Universal Dock

Η άλλη πατέντα που βλέπουμε δείχνει ένα νέο universal dock το οποίο θα χρησιμοποιεί ένα νέο ελαστικό υλικό (σαν σφουγγάρι) στον πάτο έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε συσκευή τοποθετηθεί πάνω του ανεξάρτητα από το αν θα είναι συσκευή της Apple ή όχι.

Αναρτημένη εικόνα

Εάν διαθέτετε παραπάνω από μια συσκευή θα μπορείτε πατώντας το κουμπί reset να επαναφέρετε το “σφουγγάρι” στην αρχική του κατάσταση έτσι ώστε να μπορεί να δεχτεί την επόμενη συσκευή. Το νέο αυτό dock μάλιστα θα συνοδεύεται και από ένα τηλεχειριστήριο.

Αναρτημένη εικόνα

Mπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Σίγουρα πρόκειται για δύο πολύ ενδιαφέρουσες πατέντες που ελπίζουμε να δούμε να υλοποιούνται σύντομα.

[via PatentlyApple, AppleInsider]
Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες