Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Developers can now use private API for screen capture on iPhone


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 16/12/2009 - 16:10

Ένα ακόμα βήμα έκανε η Apple για να ευχαριστήσει τους προγραμματιστές σχετικά με την χρησιμοποίηση ενός ανεπίσημου API στις εφαρμογές τους.

To ανεπίσημο αυτό APΙ αφορά έναν κώδικα, ο οποίος επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές που καταγράφουν την εικόνα στην οθόνη του iPhone. Ήδη έχουμε δει τέτοιες εφαρμογές, όπως το Ustream και το iVideoCamera.

Αναρτημένη εικόνα


Σύμφωνα με δημοσίευμα από moderator στο developer forum της Apple, η κριτική ομάδα του App Store επιτρέπει εφαρμογές που χρησιμοποιούν την λειτουργία UIGetScreenImage()

"After carefully considering the issue, Apple is now allowing applications to use the function UIGetScreenImage() to programmatically capture the current screen contents."

H Apple, επίσης, δηλώνει ότι ένα μελλοντικό update στο iPhone OS μπορεί να περιέχει ένα επίσημο API που να παρέχει την ίδια λειτουργικότητα με αυτό που επιτρέπει τώρα. Αν και όταν συμβεί αυτό όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν το ανεπίσημο API θα αναγκαστούν να τροποποιηθούν έτσι ώστε να συμπεριλάβουν το νέο API της Apple.

"a future release of iPhone OS may provide a public API equivalent of this functionality. At such time, all applications using UIGetScreenImage() will be required to adopt the public API."

Ο κώδικας αυτός επιτρέπει πρόσβαση σε οτιδήποτε δείχνει η οθόνη του iPhone σε κάθε στιγμή και είναι χρήσιμο για την καταγραφή ενός screenshot για παράδειγμα. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο υπάρχει η δυνατότητα streaming χρησιμοποιώντας την κάμερα του iPhone.

Η είδηση αυτή αποτελεί ένδειξη της ελευθερίας που σταδιακά δίνει η Apple στους προγραμματιστές και μόνο ως θετική μπορεί να ερμηνευτεί.

[via ΜοdMyi]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες