Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Orange France: 77% of phones sold during holidays were iPhones


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 06/01/2010 - 20:06

Ο διευθύνων σύμβουλος της France Telecoms Γαλλίας - στην οποία ανήκει η Orange - Didier Lombard, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη του στην Les Echos, πως κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων το 77% των κινητών που πουλήθηκαν με συμβόλαιο από την Orange ήταν iPhone, αγγίζοντας έτσι "ιστορικά δεδομένα"

Αναρτημένη εικόνα

Το εντυπωσιακό αυτό νούμερο έρχεται να επιβεβαιώσει την δημοτικότητα του ιPhone στην Γαλλική αγορά, καθώς πρόσφατη έρευνα της Bernstein Research έδειξε πως το τελευταίο τρίμηνο του 2009 πουλήθηκαν 600.000 iPhone στην Γαλλία (!) ενώ οι πωλήσεις iPhone την περσινή χρονιά υπολογίζονται σε 1,8-2 εκατομμύρια συσκευές, το οποίο αντιστοιχει σχεδόν στο 10% της συνολικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας στην Γαλλία!

Ο ίδιος ο Didier Lombard δηλώνει λάτρης του iPhone λέγοντας πως χρησιμοποιεί το iPhone του σε καθημερινή βάση για πρόσβαση στο internet και προσθέτοντας πως μέχρι σήμερα δεν έχει δει καλύτερη smartphone συσκευή για χρήση mobile internet, η οποία να είναι και τόσο ευχάριστη στην χρήση.

Βέβαια στην συνέχεια της συνέντευξής του αποκαλύπτει και το μυστικό της τόσο μεγάλης επιτυχίας του iPhone στην Γαλλική αγορά το οποίο έχει να κάνει με την πολύ καλή οργάνωση αλλά και τις επενδύσεις σε υποδομές που έχει κάνει το δικτύο της Orange στην Γαλλία - το οποίο αν και είδε αύξηση στην χρήση από τους συνδρομητές κατά 260%, ήταν προετοιμασμένο για αυτήν την κατανάλωση και δεν αντιμετώπισε προβλήματα όπως η AT&T στις ΗΠΑ και η O2 στην Αγγλία.
Η αύξηση αυτή στην χρήση (τηλεφωνικών και internet υπηρεσιών) αναμένεται, πάντα κατά τα λεγόμενα του CEO της France Telecoms, να διπλασιαστεί εκ νέου στην Γαλλία το 2010.

Επίσης ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας στον οποίο οφείλει την επιτυχία της η France Telecoms (και κατ'επέκταση η Orange) στην Γαλλία, είναι πως διατηρεί την δική της πολιτική και "δεν είναι στο έλεος της Apple", όπως λέει ο Didier Lombard. Έτσι για να προστατευτεί από την απόλυτη εξάρτηση από τις πωλήσεις iPhone, έχει δημιουργήσει το δικό της δίκτυο καταστημάτων μέσα από το οποίο διαθέτει και κινητά άλλων κατασκευαστών και ειδικότερα συσκευών με λειτουργικό Αndroid.
Να σημειωθεί εδώ πως το iPhone διατίθεται στην Γαλλία και από την SFR (την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Γαλλία) και πως τόσο η Orange όσο και η SFR έχουν κάνει μειώσεις στις τιμές σε ορισμένα μοντέλα iPhone, λαμβάνοντας υπόψιν τους την μεγάλη ζήτηση αλλά και τις προσδοκίες για το επόμενο μοντέλο ιPhone.

Στην ίδια συνέντευξη μαθαίνουμε και τα πλάνα της France Telecoms για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας LTE (4G) και παράλληλα δικτύου οπτικών ινών, που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2012 (σε κεντρικές πόλεις) και το 2015 (ευρύτερα στην Γαλλία) πάλι χάρη στις έγκαιρες επενδύσεις της εταιρείας ενόψει των νέων τεχνολογιών και της ολόενα αυξανόμενης ζήτησης στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και internet.

[via 9to5mac, Les Echos]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   WoodyAllen

WoodyAllen

    iPH Contributor

  • 1.116 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/01/2010 - 08:48

Έχω γνωστούς Γάλλους οι οποίοι μου λένε ότι πλέον το iPhone το βλέπεις παντού στη Γαλλία, πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο κινητό. Νόμιζα ότι απλά υπερέβαλαν αλλά ήρθε αυτή η είδηση.
Μα είναι δυνατόν 77% από όλα τα τηλέφωνα!!!!!

Βέβαια να πούμε ότι δεν σημαίνει ότι πούλησε η Apple περισσότερα τηλέφωνα από την Samsung πχ διότι η τελευταία διαθέτει καμιά 30 διαφορετικά μοντέλα και οι πωλήσεις μοιράζονται. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι σαν αποτέλεσμα δεν είναι εντυπωσιακότατο.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες