Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple seeks ban on U.S. Nokia imports


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
3 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 17/01/2010 - 11:00

Η διαμάχη μεταξύ της Nokia και της Apple δεν φαίνεται να έχει τελειωμό.

Αναρτημένη εικόνα

Οι δύο εταιρίες είχαν ξεκινήσει μηνύοντας η μία την άλλη για copyright infrigment σχετικά με πατέντες, σε ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο του Delaware των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα η Nokia είχε μυνήσει την Apple για 10 πατέντες GSM, UMTS, WLAN, τον Οκτώβριο του 2009 και έναν μήνα μετά η Apple πέρασε στην αντεπίθεση καταθέτοντας μύνηση κατά της Nokia για παραβίαση 13 πατεντών!

Τώρα, οι δύο εταιρείες ανεβάζουν την μάχη σε άλλο επίπεδο, καταφεύγοντας σε καταγγελίες στο US International Trade Commission (ITC) (η Αμερικανική διεθνής επιτροπή εμπορίου)

Η μεν Nokia είχε καταφύγει στο ITC τον Δεκέμβριο, ενώ η καταγγελία της Apple κατά της Nokia, δημιοσιέυτηκε εχτές στο website της ITC

Οι καταγγελίες προς το ITC έχουν στόχο την απαγόρευση εισαγωγών των προϊόντων στις ΗΠΑ (!), της μίας ή της άλλης εταιρείας...

Συγκεκριμένα ο ρόλος του US International Trade Commision είναι να προσφέρει μια εναλλακτική λύση σε σχέση με τα Αμερικάνικα δικαστήρια, για Αμερικανούς που έχουν κατοχυρώσει με πατέντες πνευματικής ιδιοκτησίας τα προϊόντα τους και θέλουν να εφαρμοστεί το δικαίωμα που έχουν να σταματήσουν οι εισαγωγές στις ΗΠΑ, προϊόντων που καταπατούν αυτήν την πνευματική ιδιοκτησία. Είναι σύνηθες για το ITC να δέχεται τέτοιες καταγγελίες για παραβιάση πατεντών ή σημάτων κατατεθέντων, μπορεί όμως και να ερευνήσει καταγγελίες για αθέμιτο αναταγωνισμό όπως υπεξαίρεση εμπορικών μυστικών, προώθηση αυτών και ψευδούς διαφήμισης. Το ITC forum έχει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα περιφερειακά Αμερικανικά δικαστήρια, το κυριότερο των οποίων είναι πως είναι υποχρεωμένο να να ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και να δώσει την τελική απόφαση "το νωρίτερο που είναι πρακτικά δυνατό". Ο σύνηθης χρόνος έκδοσης τελικής απόφσης από το ITC είναι 12-15 μήνες.
(μετάφραση από το Intellectual property litigation and the ITC)

Αν και το διάστημα των 12-15 μηνών φαντάζει μεγάλο, οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί και από τις δύο πλευρές στο Fedral District Court of Delaware θα είναι πιό χρονοβόρες, καθώς υπάρχει και δικαίωμα προσφυγής, και το αποτέλεσμα των δικαστηρίων θα είναι κάποιο χρηματικό πρόστιμο ενώ η τελική απόφαση του ITC θα μπορούσε να σημάνει την απαγόρευση των εισαγωγών των συσκευών κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ είτε της Nokia είτε της Apple.

Αν και όπως φαίνεται οι λόγοι που έχουν οδηγήσει στην ατελείωτη αυτή διαμάχη είναι στην πραγματικότητα τα κέρδη και το μερίδιο αγοράς στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας - και μάλλον δεν αναμένοται δραματικές εξελίξεις ούτε από τα δικαστήρια αλλά ούτε και από την επιτροπή του ITC, όλοι αναρωτιούνται πόσο ακόμα μπορουν να το τραβήξουν και σε ποιές ακόμα κινήσεις θα προβούν οι δύο εταιρείες...

[via thenextweb]

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 17/01/2010 - 11:09


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   salamalego

salamalego

    iPH newbie

  • 24 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 17/01/2010 - 15:17

Εγώ πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα ειναι να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και η 2 εταιρίες.
Γιατί με τι διαμάχη που γίνετε διαφημίζονται πολύ δωρεάν και οι 2 ...

#3   hexblot

hexblot

    iPH newbie

  • 92 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/01/2010 - 11:25

γούστο θα'χει να αποκλειστούν και οι δυο από την αμερικάνικη αγορά ( να δικαιωθεί η Apple για τις μυνήσεις της, αποκλείοντας την Nokia, και το ανάποδο ) :lol:

φυσικά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, και μου φαίνεται εξίσου απίθανο να αποκλειστεί έστω και μια από τις δύο. Όπως προαναφέρθηκε, γίνεται ντόρος τώρα, που είναι δωρεάν διαφήμιση, και στο τέλος μάλλον θα τα "βρούνε μεταξύ τους" οι εταιρίες.

Αποψή μου παντα ;)

#4   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 26/01/2010 - 15:12

Αναρτημένη εικόνα


Η Nokia και η Apple εδώ και λίγο καιρό βρίσκονται σε έναν πόλεμο ευρεσιτεχνιών. Η τελευταία αγωγή έγινε από την Apple, η οποία υπέβαλλε καταγγελία στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (International Trade Commission (ITC)), όπου ζητάει την απαγόρευση της εισαγωγής κινητών συσκευών της Nokia στις ΗΠΑ. Αυτή η καταγγελία είναι η απάντηση στην καταγγελία που είχε κάνει η Nokia πριν λίγο καιρό, με την οποία ζητούσε την απαγόρευση της πώλησης των iPhones, των iPods και των MacBooks.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η προσπάθεια της Apple να απαγορεύσει την εισαγωγή των κινητών συσκευών της Nokia, συνδέεται με μία άλλη καταγγελία παράβασης ευρεσιτεχνίας η οποία εμφανίστηκε χθες στο site της ITC.

Αυτή η διαμάχη, είναι παρακλάδι μίας μεγαλύτερης διαμάχης που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του Οκτώβρη του 2009, όπου η Nokia κατέθεσε αγωγή στο Delaware District Court, ενάντια της Apple, για παραβίαση πατέντας ασύρματης τεχνολογίας. Δεδομένου ότι το μερίδιο στην αγορά των smartphones της Apple αυξάνεται και παράλληλα της Nokia μειώνεται, είναι ευνόητο ότι η Nokia αισθάνεται μία συγκεκριμένη απειλή και αποφάσισε να λάβει δράση. Μέχρι στιγμής και οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές, που μπορούν πολύ εύκολα να επηρεάσουν τις χρηματιστηριακές τους τιμές.

Σε μία δήλωση που έκανε ο Mark Durrant, εκπρόσωπος της Nokia, ανέφερε ότι “Η εταιρεία θα εξετάσει την καταγγελία μόλις την πάρουν στα χέρια τους και θα αμυνθεί κατάλληλα. Ωστόσο, αυτό δεν απαλλάσσει την Apple από το ότι έχει αποτύχει να κάνει κάποια συμφωνία με την Nokia, για την χρήση της τεχνολογίας της Nokia που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο iPhone από το 2007”.

Όπως φαίνεται η διαμάχη έχει μέλλον ακόμα και θα χρειαστούν πολλά δικαστήρια μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.


Via:mashable.com



ITC μελετά τις καταγγελίες της Nokia κατά της Apple


Αναρτημένη εικόνα

ην ίδια ώρα που η Apple ζητά την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων Nokia στις ΗΠΑ η αμερικανική Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου (ITC)αποφάσισε την διεξαγωγή έρευνας για τις καταγγελίες της φιλανδικής εταιρίες κατά της Apple για παραβίαση κατοχυρωμένων ευρεσιτεχνιών. Τους τελευταίους μήνες και οι δύο εταιρίες έχουν εισέλθει σε ένα συνεχόμενο αγώνα με καταγγελίες στην ITC για εφαρμογές που αφορούν κυρίως την κατασκευή μοντέλων κινητής τηλεφωνίας. Την αρχή έκανε η Nokia με την Apple να απαντά με το ίδιο τρόπο λίγες μέρες αργότερα. Ίσως όλα ξεκινούν από την αναδιανομή των μεριδίων αγοράς που προκάλεσε το επιτυχημένο i-phone ή ίσως κάποιος δεν ακολούθησαν το γράμμα του νόμου. Το σίγουρο είναι ότι ο πόλεμος μεταξύ των δύο κατασκευαστών είναι σε πλήρη εξέλιξη και το έργο της αμερικανικής αρχής ITC θα είναι δύσκολο και χρονοβόρο. Παράλληλα δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στο χορό των καταγγελιών έχει εισέλθει και η Kodak με αναφορές κατά των Apple και RIM(Blackberry).


Via:electronista.com

ezgif_com_crop_2.gif





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες