Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Apple ditching Google Search for Microsoft Bing on iPhone?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
5 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/01/2010 - 07:34

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με την Microsoft για την χρήση του Bing ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone, αντικαθιστώντας έτσι το Google Search.

Αναρτημένη εικόνα

Έχουμε πληροφόρηση από το BusinessWeek πως η Apple και η Microsoft βρίσκονται σε συζητήσεις εδώ και αρκετές εβδομάδες σχετικά με την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του iPhone.

Η κίνηση αυτή εξηγείται ως αποτέλεσμα της ανταγωνιστικής πλέον σχέσης μεταξύ της Apple και της Google, η οποία σχέση είχε οδηγήσει και στην παραίτηση του Eric Schmidt από το διοικητικό συμβούλιο της Apple ο οποίος κατείχε θέση και στο διοικητικό συμβούλιο της Google. Η παραίτηση του Schmidt είχε γίνει σε περίοδο που η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου - FTC (Federal Trade Comission) διεξήγαγε έρευνες σχετικά με την θεμιτότητα του (ολόενα αυξανόμενου) ανταγωνισμόυ μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Apple είχε δηλώσει σχετικά:

"Unfortunately, as Google enters more of Apple’s core businesses, with Android and now Chrome OS, Eric’s effectiveness as an Apple Board member will be significantly diminished, since he will have to recuse himself from even larger portions of our meetings due to potential conflicts of interest. Therefore, we have mutually decided that now is the right time for Eric to resign his position on Apple’s Board.”

Από τότε βέβαια έχουμε και την κυκλοφορία του Google Nexus One, που είναι πλέον και άμεσα ανταγωνιστικό προίόν προς το iPhone, αλλά και τις παράλληλες κινήσεις της Apple και της Google από τον χώρο της streaming μουσικής (συμφωνίες Google με Myspace και Apple με Lala) μέχρι και τον χώρο των διαφημίσεων στα κινητά (εξαγορά της AdMob από την Google και της Quattro Wireless από την Apple).

Είναι προφανές πως και οι δύο εταιρείες έχουν καταλάβει πλέον ποιός είναι ο πρωταρχικός εχθρός/ανταγωνιστής τους και πως η Microsoft είναι ένα πιόνι (που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει η Apple στην μάχη αυτήν).

Εξάλλου οι σχέσεις της Microsoft με την Apple, αν και φαντάζουν άκρως ανταγωνιστικές - με αποκορύφωση την σειρά των χιουμοριστικών διαφημίσεων της Apple: "Get a Mac" - στην πράξη δεν είναι καθόλου "εχθρικές" καθώς η ίδια η Microsoft είχε ενισχύσει από παλιά την Apple δίνοντας της λογισμικό: το BASIC runtime στα Apple II computers, το Microsoft Excel για το αρχικό Mac OS και την κυκλοφορία της σουίτας Microsoft Office για το Mac OS X.

Πάντως αν και το Businessweek δεν κατονομάζει τις δύο πηγές του, αναφέρει πως οι συζητήσεις μεταξύ Apple και Microsoft έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο/Νοέμβριο του 2009.

Επίσης έχουμε πληροφόρηση από το CNBC πως η εφαρμογή Bing για το iPhone έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση και πως έχει δημιουργήσει περισσότερη κίνηση στις αναζητήσεις από κινητά, από όλες τις αναζητήσεις των κινητών του δικτύου της Verizon!

Η Verizon Wireless να επισημάνουμε πως έχει κλείσει ήδη 5-ετή συμφωνία με την Microsoft για να χρησιμοποιεί την μηχανή αναζήτησης Βing ως προεπιλογή σε όλα τα κινητά που διαθέτει από το δίκτυο της. Η συμφωνία αυτή είχε υπολογιστεί από έγκυρους αναλυτές πως στοίχισε στην Microsoft $550-$650 εκατομμύρια

Αν αναλογιστούμε πως το μέλλον των εσόδων από διαφημίσεις στο internet (το οποίο αποτελεί και την κύρια πηγή εσόδων της Google) βρίσκεται στην προσπέλαση μέσω κινητών συσκευών, μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι το ποιά είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του iPhone - καθώς μέσω της μηχανής αναζήτησης προβάλλονται και οι διαφημίσεις.

Το συμπέρασμα πάντως είναι πως αν η Microsoft καταφέρει να προωθήσει το Bing ως προεπιλογή στο iPhone θα πληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό στην Apple - μεγαλύτερο σαφώς από αυτό που πληρώνει η Google - κάτι το οποίο δεν φαίνεται να είναι εμπόδιο για την Microsoft η οποία έχει ήδη επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια για την προώθηση του Bing.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε αν η Apple αποφασίσει να προβεί στην πολύ μεγάλης στρατηγικής σημασίας απόφαση να ενσωματώσει το Bing ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone - ίσως και σε βαθμό που να μην φαίνεται καν το λογότυπο και η ιστοσελίδα του Bing, οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε και συνέχεια με την αντικατάσταση και των Google Mobile Maps... και έναν ανοιχτό πόλεμο Apple και Google.

[via businessweek, CNBC, arstechnica]

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 21/01/2010 - 07:42


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   themis1983

themis1983

    iPH User

  • 140 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 21/01/2010 - 12:26

πάντως 1000 φορες καλύτερο το google!

#3   XCoNaN

XCoNaN

    iPH Enthousiast

  • 383 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 21/01/2010 - 12:43

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλα εμενα το bing στις αναζητήσεις που κάνω μου βγάζει ελάχιστα αποτελέσματα σε σχέση με την google...
Βεβαια έχει μικρότερη βάση ως νέο στον χώρο, αλλα δεν ξέρω δεν του δίνω πολλές ελπίδες να ανταγωνιστή στα ίσια την google!

Τελευταία επεξεργασία από: XCoNaN, 21/01/2010 - 12:43


#4   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 21/01/2010 - 13:08

Ακόμα μία αναφορά (η οποία εκτός από πληροφορίες σχετικά με το Bing σχετίζεται και με το αναμενόμενο Tablet) του Yukari Iwatani Kane από το WSJ η οποία παρουσιάζεται υπό την μορφή bulletpoints από το 9 το 5 Mac:

  • Steve Jobs is betting he can reshape businesses like textbooks, newspapers and television much the way his iPod revamped the music industry.
  • In developing the device, Apple focused on the role the gadget could play in homes and in classroom
  • The tablet will come with a virtual keyboard
  • New York Times Chairman Arthur Sulzberger declined to comment in an interview Wednesday on its involvement in the new device except to say, "stay tuned."
  • Electronic Arts is working on a game, to show off on the device possible at the show on the 27th.
  • Mr. Jobs is "supportive of the old guard and [he] looks to help them by giving them new forms of distribution
  • Apple was in serious discussions with Microsoft Corp. to incorporate its Bing search engine into the iPhone as the default search and map technologies
  • The company was discussing with the New York Times how it could charge for news through iTunes [UGH]
  • Apple has experimented with the ability to leave virtual sticky notes on the device and for the gadget to automatically recognize individuals via a built-in camera. It's unclear whether these features will be included at launch.
  • In October, Apple sent representatives to the Frankfurt Book Fair, the industry's largest trade fair.
  • Apple pitched media companies on a "best of TV" subscription service to television networks under which customers would pay a monthly fee for on-demand access TV content.
  • At a meeting in New York with one network in October, an Apple executive said the company was specifically looking to access four to six shows per channel.
  • Apple has also been planning a revamp of its iTunes music service by creating a Web-based version of it that could launch as soon as June, say people familiar with the matter. Tentatively called iTunes.com, the service would allow customers to buy music without going through the specialized iTunes program on computers and iPhones.
  • Apple plans to populate as many Web sites as possible with 'buy' buttons, integrating iTunes transactions into activities like listening to Internet radio and surfing review Web sites.
  • In November, Apple hired Tracy Augustine, a former executive at textbook publishers Cengage Learning Inc. and Pearson Education Inc., as the director of worldwide education. Ms. Augustine is responsible for "driving global strategy and revenue for the education online store for students," according to her LinkedIn description. Ms. Augustine didn't respond to a request for comment.

Behind the Scenes...

#5   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 21/01/2010 - 13:14

Μήπως δεν θα αντικατασταθεί το Google search στο iPhone αλλά θα επιλεχθεί το Bing ως default search engine στο Tablet;
Behind the Scenes...

#6   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/01/2010 - 14:56

Μήπως δεν θα αντικατασταθεί το Google search στο iPhone αλλά θα επιλεχθεί το Bing ως default search engine στο Tablet;

Πιθανόν αλλά εξίσου πιθανό να γίνει και στα δύο. Βέβαια υπάρχουν εικασίες πως η χρήση του Bing! (στο Tablet, στο iPhone ή και στα δύο) να είναι ένα μεταβατικό στάδιο μεχρί να αναπτύξει η Apple δική της μηχανή αναζήτησης (πράγμα πολύ χρονοβόρο βέβαια).

Το "καλό" με την ενσωμάτωση του Bing! δεν έχει να κάνει με το πόσο καλή μηχανή αναζήτησης είναι (αυτήν τη στιγμή) αλλά πως η Apple μπορεί να θέσει τους όρους και κυριολεκτικά να "κρύψει" το API του Bing! βαθιά μέσα στο iPhone/Tablet OS, χωρίς να εμφανίζεται δλδ στον τελικό χρήστη ούτε καν το λογότυπο του Bing! - ενώ σαφώς θα μοιράζεται τα κέρδη από τις online διαφημίσεις που εμφανίζονται στα search με την Microsoft και όχι με την Google.

Είδωμεν...

Πάντως το bulletin που λέει για τα virtual stickie notes για το Tablet, ήδη έχουν δώσει τροφή για εκτίμηση πως το Tablet θα είναι μία συσκευή που θα μοιράζεται - στοχεύοντας πιθανόν σε χρήση μίας συσκευής από όλη την οικογένεια...

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 21/01/2010 - 14:56





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες