
Η Fujitsu δήλωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η αμερικανική θυγατρική της, εδώ και χρόνια, έχει κυκλοφορήσει μια λεπτή συσκευή multimedia που επιτρέπει στους υπαλλήλους των εμπορικών καταστημάτων να αποθηκεύουν στοιχεία για τα εμπορεύματα της αποθήκης. Μάλιστα η Fujitsu, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της Μασάο Σακαμότο στο Τόκιο, έκανε, από τον Μάρτιο του 2003, αίτηση για την κατοχύρωση του ονόματος “iPad” στην αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ.
Ο Σακαμότο δήλωσε ότι η ιαπωνική εταιρία εξετάζει τον τρόπο που θα αντιδράσει στο νέο υπολογιστή tablet της Apple. Eεξάλλου μια κινεζική εταιρία, η Shenzen Great Loong Brother Industrial Co., ανακοίνωσε ότι πουλάει μια παρόμοια συσκευή (που μοιάζει με μεγάλο iPhone) στην Κίνα εδώ και περίπου έξι μήνες και κατηγόρησε την Apple για αντιγραφή. «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας το έκαναν αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας.
Η συσκευή με την ονομασία «Ρ88», που είναι βαρύτερη και παχύτερη από το iPad, και με πολύ μικρότερη μπαταρία (διαρκεί μόλις μιάμιση ώρα), αλλά έχει μεγαλύτερη οθόνη, ταχύτερο επεξεργαστή, μεγαλύτερη μνήμη και θύρες USB (που το προϊόν της Apple δεν έχει) επιδείχτηκε πέρυσι στη διεθνή έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών του Βερολίνου. «Τη βγάλαμε νωρίτερα», επέμεινε ο εκπρόσωπος των Κινέζων.
Πηγή: Ελευθεροτυπία