Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Google pays Apple $100M/year for search on iPhone (?)


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 11/02/2010 - 23:30

Μια νέα αναφορά υποστηρίζει ότι η Apple κερδίζει πάνω από $100 εκατομμύρια το χρόνο για να έχει το Google ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone.

To Silicon Alley Insider έλαβε tip από ανώνυμη πηγή ότι η Apple δεν έχει καμία πρόθεση να εισέλθει στην αγορά των μηχανών αναζήτησης, μιας αγοράς που κυριαρχείται από την Google. Η ίδια πηγή ισχυρίζεται ότι η Google πληρώνει πάνω από $100 εκατομμύρια το χρόνο την Apple σε μια κοινή συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Google εκτός της παροχής του Google Search στο Safari του iPhone παρέχει, επίσης, και την εφαρμογή Maps. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η διαδικασία της ενσωμάτωσης του Google Maps στο iPhone το 2007 ήταν θέμα δύο εβδομάδων. Αλλά όταν το iPhone 3G υποστήριξε το GPS οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών διήρκησαν έξι μήνες καθώς η Google ήθελε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα από τους χάρτες ενώ η Apple δεν ήθελε να της δώσει αυτό το δικαίωμα.

Πριν λίγες εβδομάδες υπήρξαν φήμες ότι το Bing, η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, θα γινόταν η προεπιλογή στο Safari ως αποτέλεσμα της έχθρας που αναπτύσσεται μεταξύ Apple-Google και του ανταγωνισμού που υπάρχει μεταξύ Android-iPhone αλλά και του νέου Chrome OS.



[via AppleInsider]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες