Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Windows phone 7 series


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
45 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   nmout

nmout

    Advanced Member

  • 1.205 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/02/2010 - 03:36

Τα Windows Phone 7series πλησιαζουν...

Συνημμένο αρχείο  16 33 35.jpg   94,61KB   16 λήψεις



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   nmout

nmout

    Advanced Member

  • 1.205 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/02/2010 - 04:06

http://www.windowsphone7series.com/

http://www.youtube.com/watch?v=7IOTrqlz4jo&feature



#3   ellin

ellin

    iPH User

  • 195 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/02/2010 - 10:11

!!!???!!! Άθλιο το interface?

Ακομη μια πατάτα της Microsoft που θα παει απατη.

Και φυσικά, ακομα δεν γνωριζουμε τα ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ (ειρωνειά) χαρακτηριστικα των συσκευων τους, δλδ αν εχουν bluetooth, αν εχουν mms αν μπορεις να αλλαξεις ringtone και λοιπα. Ελπιζω να τα εχει ΟΛΑ αλλιως θα πεσει πολυ κραξιμο

#4   Smaug

Smaug

    iPH Contributor

  • 1.771 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:smaug.gr

Δημοσίευση 16/02/2010 - 12:17

^^

Αναρτημένη εικόνα

#5   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 17/02/2010 - 13:38

Το Gizmodo.gr δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον αναλυτικό άρθρο σχετικά με την κυκλοφορία των Windows Phone 7 Series το οποίο και αναδημοσιεύουμε αυτούσιο:

Μετά από τρία χρόνια κυριαρχίας της Apple με το iPhone, το αντίπαλο δέος της, η Microsoft, αποφάσισε να εισέλθει δυναμικά στο χώρο των smartphones με το Windows Phone 7, η παρουσίαση του οποίου έγινε εχτές (15/02/10) στη Βαρκελώνη στην Mobile World Congress 2010 και έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από όλες τις μεγάλες κατασκευάστριες εταιρίες hardware.

Αναρτημένη εικόνα


Το Windows Phone 7 αναμένεται ότι θα προκαλέσει τη μεγαλύτερη αναστάτωση μετά την κυκλοφορία του iPhone, καθώς είναι κάτι που περιμένει εδώ και καιρό πάρα πολύς κόσμος: ένα κινητό τηλέφωνο της Microsoft. Η κίνηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε πως τρεις από τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο των υπολογιστών (Apple, Microsoft, Google), κατέχουν τις κορυφαίες θέσεις και στον χώρο του λογισμικού των smartphones, τα οποία είναι ουσιαστικά υπολογιστές τσέπης.

The Interface

Είναι πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα multitouch smartphones, καθώς ξεφεύγει από το συνηθισμένο μοτίβο με τις τετράδες μικρών εικονιδίων. Αντίθετα, διαθέτει μεγάλα φωτεινά τετράγωνα πλαίσια που γεμίζουν την οθόνη με όμορφα και έντονα χρώματα, δίνοντας έτσι ένα παιχνιδιάρικο και μοντέρνο στυλ, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να φαίνεται ξεπερασμένο το περιβάλλον του iPhone.

http://www.youtube.com/watch?v=7IOTrqlz4jo


Η αίσθηση χρήσης του είναι σαν το Zune HD, με χρωματιστά στοιχεία να περνούν την οθόνη, μεγάλα κείμενα και γραφικά, scrolling και zooming από οθόνη σε οθόνη κλπ. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι ο χειρισμός του είναι απίστευτα διασκεδαστικός, καλύτερος από οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο. Ακόμη, η παρουσίαση διάφορων δεδομένων γίνεται όπως στην εφαρμογή Slidescreen του Android, περνώντας στο επάνω μέρος της οθόνης.

Αναρτημένη εικόνα


Η συνδέσεις του Windows Phone 7 γίνονται όπως και στα Palm και Android, με real-time ενημέρωση των πληροφοριών στα κουτιά που εσείς έχετε επιλέξει για την Start screen, όπως ο καιρός ή το προφίλ κάποιου φίλου σας στο Facebook κλπ., με πολύ φυσικότερο και απλότερο τρόπο.

Αναρτημένη εικόνα


Όλες οι λειτουργίες του τηλεφώνου είναι οργανωμένες σε ομάδες: People, Games, Music + Video, Marketplace και Office. Κατά μια έννοια είναι κάτι σαν υπερεφαρμογές, με πανοραμική άποψη πολλαπλών εικόνων που φαίνονται σαν ξεχωριστές εφαρμογές. Για παράδειγμα, στο People δεν εμφανίζονται μόνο οι επαφές σας, αλλά υπάρχει real-time ενημέρωση συμβατή με ιστοσελίδες όπως το Facebook και το Windows Live (προς το παρόν δεν υποστηρίζεται το Twitter), ενώ στο Music + Video συμπεριλαμβάνεται όλο το software του Zune HD.
Παραδόξως, δεν υπάρχει εφαρμογή για συγχρονισμό με το desktop, καθώς η λειτουργία sync περιλαμβάνει μόνο τη μεταφορά μουσικής και video μέσω του Zune.

Αναρτημένη εικόνα


People

Η κατηγορία People είναι ίσως η κορυφαία social networking εφαρμογή για τηλέφωνο. Σε ένα μόνο μέρος μπορείτε να δείτε όλα τα status updates των φίλων σας, καθώς και να ενημερώνεται τους δικούς λογαριασμούς σε Facebook και Windows Live. Φυσικά, χρειάζεται υποστήριξη για το Twitter, αλλά έχει διάφορες άλλες δυνατότητες, όπως να τοποθετήσετε το εικονίδιο κάποιου που σας ενδιαφέρει στην αρχική οθόνη και να βλέπετε σε real-time οτιδήποτε κάνουν posting, καθώς και να κατεβάζετε τις φωτογραφίες τους από οποιαδήποτε υπηρεσία. Ακόμη, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προφίλ που συγχρονίζει όλους τους λογαριασμούς σας και τους ενημερώνει ταυτόχρονα σε οποιοδήποτε status update κάνετε.

Αναρτημένη εικόνα


Music + Video, Pictures

Το όραμα της Microsoft σχετικά με το Zune ξεκαθαρίζεται τώρα χάρι στο Windows Phone 7. Είναι μια εφαρμογή, όπως το iPod στο iPhone, αν και το Zune Marketplace είναι πιο ολοκληρωμένο με το Music + Video, καθώς λειτουργεί ακριβώς σαν το Zune HD και επιπλέον υποστηρίζει υπηρεσίες third-party (Pandora) και διαθέτει ραδιόφωνο.

Αναρτημένη εικόνα


Η κατηγορία Pictures είναι μονίμως online, δίνοντας σας τη δυνατότητα να μοιράζεστε φωτογραφίες και video με όλα τα κοινωνικά δίκτυα απευθείας από την εφαρμογή, να βλέπετε τις αντίστοιχες των φίλων σας και να τις συγχρονίζετε με τον υπολογιστή σας. Φυσικά, μπορείτε να τις διαχειριστείτε με multitouch zoom.

Αναρτημένη εικόνα


Xbox Live!

Προφανώς δεν θα μπορείτε να παίξετε το Halo 3 στο κινητό σας (τουλάχιστον όχι ακόμα), αλλά υποστηρίζει την υπηρεσία Xbox Live με την οποία συνδέεστε στο λογαριασμό σας και μπορείτε να προσθέτετε αυτόματα τους πόντους από τα κοινά παιχνίδια της συσκευής με το Xbox 360.

Αναρτημένη εικόνα


Από ότι φαίνεται το Xbox Live θα είναι το μεγάλο ατού του Windows Mobile 7, καθώς οι gamers ανά τον κόσμο περίμεναν μια φορητή έκδοση του Xbox εδώ και χρόνια. Η απόπειρα του N-Gage ήταν αποτυχημένη, τα DS και PSP έχουν ξεπεραστεί, ενώ το iPhone έδειξε το δρόμο του μέλλοντος για τα παιχνίδια, οπότε περιμένουμε περισσότερα από την Microsoft.

Browser and Email

Ο browser είναι ο Internet Explorer, ο οποίος δεν είναι τόσο γρήγορος όσο ο Mobile Safari, αλλά δεν είναι άσχημος. Ο χειρισμός του περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες multitouch, ενώ μπορείτε να ανοίγετε πολλά παράθυρα ταυτόχρονα και να τοποθετείτε όποιες σελίδες θέλετε στην Start screen.

Αναρτημένη εικόνα


Η εφαρμογή Outlook είναι απλά εκπληκτική, σε κάνει να αναρωτιέσαι για το πως μπορούν και διαβάζουν οι άνθρωποι τα mail τους στα BlackBerry. Είναι η ομορφότερη εφαρμογή mail που υπάρχει μέχρι στιγμής για smartphone, με μεγάλο κείμενο και ευανάγνωστο, ενώ είναι συμβατό και με το Exchange.

Apps, Office and Marketplace

Οι εφαρμογές θα έχουν κάποια κλασικά στοιχεία, όπως η μπάρα στο κάτω μέρος για κοινές εντολές. Σε ό,τι αφορά το multitasking, ο Joe Belfiore, υπεύθυνος για το Windows Phone, δήλωσε ότι θα υποστηρίζεται ανάλογα με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε, αλλά περισσότερα θα γίνουν γνωστά τον επόμενο μήνα στην MIX.

Από το Marketplace θα μπορείτε να αγοράζετε εφαρμογές και μέσα στους έξι μήνες που απομένουν για την κυκλοφορία του Windows Phone 7, θα υπάρχει αρκετή δουλειά για τους φιλόδοξους developers.

Αναρτημένη εικόνα


Ακόμη, τα Bing και Bing Maps είναι ενσωματωμένα στο τηλέφωνο ως προκαθορισμένες υπηρεσίες search και maps. Είναι αρκετά όμορφα σχεδιασμένα και πολύ ακριβή, ενώ το Bing χρησιμοποιείται για παγκόσμια αναζήτηση μέσω μιας ξεχωριστής επιλογής Bing. Το Bing Maps λειτουργεί με multitouch, έχει πλούσια database και ενσωματωμένα review.
Τέλος, ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του Windows Phone 7 είναι το ενσωματωμένο Office!

Hardware and Peripherals

Παρά το γεγονός ότι η ίδια η Microsoft δεν κατασκευάζει τα κινητά της, είναι ιδιαίτερα επιλεκτική με το Windows Phone 7. Σύμφωνα με την εταιρία θα έχει μεγάλη χωρητικότητα, οθόνη multitouch με τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικούς τρόπους χρήσης, επιταχυντόμετρο, κάμερα 5MP, ραδιόφωνο κλπ.

Μερικές από τις εταιρίες με τις οποίες θα συνεργαστεί η Microsoft είναι οι Qualcomm, LG, Samsung, Garmin Asus, HTC, HP, Dell, Sony Ericsson και Toshiba. Όμως, αυτό που τόνισε η Microsoft στους συνεργάτες της είναι να φτιάξουν ένα αποκλειστικό ‘’Microsoft’’ τηλέφωνο χωρίς να τους δίνει τη δυνατότητα πρωτοβουλίας σε αυτά που θα επιλέξουν, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί το εάν θα υπάρχει πληκτρολόγιο. Τέλος, ένα από τα άσχημα είναι η μη συμβατότητα με Mac και ίσως θα έπρεπε η Microsoft να είναι πιο ανοικτόμυαλη σε αυτόν τον τομέα.

[Gizmodo.gr via Microsoft]


Behind the Scenes...

#6   snake

snake

    iPH newbie

  • 59 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 17/02/2010 - 14:53

"Μερικές από τις εταιρίες με τις οποίες θα συνεργαστεί η Microsoft είναι οι Qualcomm, LG, Samsung, Garmin Asus, HTC, HP, Dell, Sony Ericsson και Toshiba. Όμως, αυτό που τόνισε η Microsoft στους συνεργάτες της είναι να φτιάξουν ένα αποκλειστικό ‘’Microsoft’’ τηλέφωνο χωρίς να τους δίνει τη δυνατότητα πρωτοβουλίας σε αυτά που θα επιλέξουν, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί το εάν θα υπάρχει πληκτρολόγιο. Τέλος, ένα από τα άσχημα είναι η μη συμβατότητα με Mac και ίσως θα έπρεπε η Microsoft να είναι πιο ανοικτόμυαλη σε αυτόν τον τομέα."

Γτι να ναι πιο ανοιχτόμυαλη η microsoft σε αυτόν τον τομέα ? ακολουθεί την τάση της apple.

#7   DSOdysseas

DSOdysseas

    iPH Enthousiast

  • 470 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 17/02/2010 - 14:59

εμένα προσωπικά μου αρέσει το στιλ του.. είναι πρωτότυπο και παιχνιδιάρικο. Τώρα στο πέρασμα του χρόνου αν γίνεται βαρετό, δεν το γνωρίζω, αλλά είναι εφετζίδικο.
καλή φάση.. χαίρομαι που γεννήθηκα στο μέλλον! χαχαχα

#8   giorgos_rou

giorgos_rou

    iPH Contributor

  • 1.402 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 17/02/2010 - 15:01

Να πω κι εγώ την αλήθεια, το κινητό μου αρέσει πολύ!
Σε καμία περίπτωση, όμως, δε θεωρείται ξεπερασμένο το interface του iPhone. Νομίζετε ότι θα μείνει έτσι, δε θα αλλάξει κάποια στιγμή; Ακόμα και τώρα, με τα iNav θέματα γίνεται.
Η εφαρμογή people, πάντως, είναι κάτι που θα ήθελα πολύ να την έχει το iPhone.

#9   Tillter

Tillter

    iPH Contributor

  • 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 17/02/2010 - 15:02

!!!???!!! Άθλιο το interface?

Ακομη μια πατάτα της Microsoft που θα παει απατη.

Και φυσικά, ακομα δεν γνωριζουμε τα ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ (ειρωνειά) χαρακτηριστικα των συσκευων τους, δλδ αν εχουν bluetooth, αν εχουν mms αν μπορεις να αλλαξεις ringtone και λοιπα. Ελπιζω να τα εχει ΟΛΑ αλλιως θα πεσει πολυ κραξιμο


Διαφωνώ ριζικά και στα 3 σημεία.

1. Το interface είναι ωραιότατο. επιτέλους πήρε χαμπάρι η MS ότι αυτό που πουλάει στον μέσο καταναλωτή είναι η απλότητα.

2. Αν το λειτουργικό λύσει τα προβλήματα σταθερότητας που έχει παραδοσιακά η πλατφόρμα Mobile (και απ΄ ότι φαίνεται η MS βρίσκεται σε σωστό δρόμο με το να μην επιτρέπει "επεμβάσεις" στο λειτουργικό απο τους κατασκευαστές), κάθε άλλο παρά πατάτα θα είναι το νέο λειτουργικό.

3. Η MS δεν είναι Apple: οπότε μην περιμένετε ελείψεις του τύπου "δεν έχει MMS", "δεν έχει ράδιο", "δεν έχει ringtones". Στην χειρότερη δεν θα υποστηρίζει Flash. Απο εκεί και πέρα να μην αμφιβάλει κανείς ότι οι συσκευές που θα κυκλοφορήσουν θα φοράνε τουλάχιστον 1GHz επεξεργαστή και θα κουβαλάνε επάνω τους της παναγιάς τα μάτια...

Τελευταία επεξεργασία από: Tillter, 17/02/2010 - 15:03


#10   PoluxGreece

PoluxGreece

    iPH Elite Poster

  • 3.100 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 17/02/2010 - 15:04

αν βγεί αντιο apple

#11   DSOdysseas

DSOdysseas

    iPH Enthousiast

  • 470 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 17/02/2010 - 15:09

όχι και "αντίο"! καιρός είναι να βγει κάποιος άξιος ανταγωνιστής, μπας και βαλθούν να στρώσουν κώλο και βγάλουν καμιά αναβάθμιση της προκοπής! και όχι 3.1.3 ... 3.1.3.1 .... 3.1.3.2... για κινέζικα πληκτρολόγια!

#12   PoluxGreece

PoluxGreece

    iPH Elite Poster

  • 3.100 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 17/02/2010 - 15:12

δεν νομίζω να αλλάξει κάτι.αν γίνει αυτό θα είναι στην έκδοση 4.0..αλλα επιδή δεν μπορώ να περιμένω πότε θα βγάλει αυτό και πότε το άλλο.απλά αλλάζω εταιρία και πάω εκει που με βολεύει.δεν θα κρεμιέμε απο τις @@τριχες του steve συνέχεια.

λέμε iphone iphone αλλα δεν είναι και το τέλειο, εμείς μόνο είδολο που δεν το κάναμε το τούβλο με το μήλο

#13   viperlesgr

viperlesgr

    iPH Enthousiast

  • 438 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:viperlesgr

Δημοσίευση 17/02/2010 - 15:12

ολα θα εξαρτηθουν απο εργονομία του λειτουργικού και την ποιότητα touch και απόκρισης της συσκευής . Αυτο λάτρεψα στο iphone , και αν δεν το έχουν αυτο τα νέα windows 7 τηλέφωνα δεν θα καταφέρουν πολλά . Επίσης περιμένετε να δέιτε και την απάντηση της apple με το νέο iphone

#14   chris1994

chris1994

    iPH newbie

  • 45 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 17/02/2010 - 15:18

ακομα η apple δεν ειπε την τελευται της λεξη περιμενετε να δουμε το iPhone OS 4 και μετα συγκρινουμε

#15   chresto

chresto

    iPH Addict

  • 656 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus

Δημοσίευση 17/02/2010 - 15:23

ναι αντίο apple για ένα λειτουργικό που θα κυκλοφορήσει του χρόνου και που αν εξαιρέσει κανείς την ενσωμάτωση των social networks σε ένα ενιαίο page, όλα τα άλλα είναι φρου φρου και αρώματα. δεν πάμε καλά μου φαίνεται αν θεωρούμε αυτό το πράγμα επαναστατικό.. πόσο μάλλον την στιγμή που όλα τα iphones φοράνε os 3.1.2/3.1.3. συγκρίνεται το 2009 με το 2011 ;
πάντως, στην παρούσα φάση το iphone os είναι ένα λειτουργικό το οποίο στηρίζεται στα applications του κάθε χρήστη και χτίζει στην ουσία το interface με αυτά εν αντιθέσει με τα mobile 7, τα οποία σου δίνουν, έτσι όπως δείχνουν ως τώρα, την αίσθηση ενός έτοιμου πακέτου από πλευράς λειτουργιών και design το οποίο αν η microsoft τα καταφέρει και το επιβάλει στους developers, έχει καλώς, ειδάλλως θα μιλάμε για ένα παρδαλό πράμα που θα αγγίζει τα όρια κακογουστιάς. εν τέλει τί ζητάμε ; ένα απλό user interface που να μπορείς να το χειριστείς επειδή βγάζει νόημα από μόνο του ή ένα που να χρειάζεσαι και ένα βιβλιαράκι οδηγιών για να το μάθεις ;

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες