Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Steve Jobs: "$40 Billion Cash Balance Offers Flexibility, Apple Should Think Big"


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 26/02/2010 - 23:31

Ο Steve Jobs, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Apple, είπε χτες στην γενική συνέλευση των μετόχων της Apple πως τα $40 δισεκατομμύρια απόθεμα που διαθέτει αυτήν τη στιγμή η εταιρεία προσφέρουν σιγουριά αλλά και ευελιξία και πως δεν πρέπει να δαπανηθούν σε εξαγορά μετοχών ή σε διανομή μερισμάτων, αλλά σε μεγάλες και τολμηρές κινήσεις.

Αναρτημένη εικόνα

"You never know what opportunities are going to be around the next corner

We know if we need to acquire something - a piece of the puzzle to make something big and bold - we can write a check for it and not borrow a lot of money and put our whole company at risk.

The cash in the bank gives us tremendous security and flexibility."

Ουσιαστικά ο Jobs, καθησύχασε τους μετόχους - να θυμίσουμε πως στην περσινή γενική συνέλευση ήταν απών λόγω προβλήματος υγείας (μεταμόσχευση συκωτιού) - πως η Apple πρέπει να σκέφτεται ως μεγάλη εταιρεία πλέον και πως διατηρώντας το υπέρογκο ποσό των $40 δις για έξοδα και επενδύσεις θα οδηγήσει και την τιμή των μετοχών της Apple σε υψηλότερα επίπεδα, απορρίπτοντας έτσι την χρήση του αποθέματος αυτού για εξαγορές περισσοτέρων μετοχών και διανομή μερισμάτων στους μετόχους.

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $40 δις εξάλλου αποτελεί και το 1/5 της συνολικής κεφαλοποίησης της Apple

Ο Jobs ανακοίνωσε επίσης πως η Apple θα επιδιώξει ανοίγματα προς το εξωτερικό, με σχέδιο να ανοιχτούν 25 καταστήματα Αpple στην Κίνα (που είναι και η μεγαλύτερη αγορά τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως) σε διάστημα δύο ετών.
Ο Ron Johnson - Senior Vice President of Retail της Apple, συμπλήρωσε την ανακοίνωση αυτή δηλώνοντας πως υπάρχει σχέδιο επέκτασης στην αγορά της Κίνας το οποίο έχει κοστολογηθεί στο $1 δις.

Από τις αναφορές που έχουμε από την γενική αυτή συνέλευση των μετόχων της Apple στα κεντρικά της γραφεία στο Cupertino της California, όλα κύλησαν καλώς, ο ίδιος ο Steve Jobs απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων των μετόχων (συμπεριλαμβανομένων και ερωτήσεων για το iPad, στις οποίες απάντησε με συντομία - χωρίς πολές λεπτομέρειες) και ήταν ευδιάθετος και πνευματώδης.

Οι μέτοχοι ψήφισαν εκ νέου και τους 7 διευθύνοντες συμβούλους της Apple (συμπεριλαμβανομένου του Steve Jobs, του πρώην αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Al Gore και της - μοναδικής γυναίκας στο συμβούλιο - Andrea Jung - CEO της Avon products Inc.) για άλλη μία χρονιά, ενώ ενέκριναν και τις προτάσεις για τις αμοιβές των στελεχών καθώς και το πλάνο σχετικά με τα δικαίωματα αγοράς μετοχών (οψιόν).

Ο Jobs αναφέρθηκε και σε δύο άλλα θέματα: το πρώτο ήταν να σταθεί τις δηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας του Tim Cook - Chief Operating Officer της Apple - ότι η Apple είναι πλέον εταιρεία κινητών συσκευών καθώς αποτελούν το 95% των προϊόντων που πουλάει, τονίζοντας πως η Apple θα συνεχίσει να κατασκευάζει υπολογιστές - συμπεριλαμβανομένων και των iMac, καθώς βλέποντας την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου με βάση τις πωλήσεις των υπολογιστών Mac, θα συνεχίσουν να ακούν και να παράγουν αυτό που ζητάει ο κόσμος.

Το δεύτερο θέμα ήταν η πολυσυζητημένη αποχώρηση πέρυσι του Erick Schmidt - CEO της Google, στον οποίο αναφέρθηκε με καλά λόγια, λέγοντας πως ο Eric πάντα συμπεριφερόταν με την πρέπουσα δεοντολογία ως μέλος του διοικητκού συμβουλίου της Apple και απεύφευγε πάντα την ανάμιξη με θέματα που πιθανόν να προκαλούσαν σύγκρουση συμφερόντων (μεταξύ Apple και Google - καθώς ο Schmidt κατείχε θέση διευθύνοντος συμβούλου ταυτόχρονα και στις δύο εταιρείες)

[via appleinsider, reuters, businessweek]

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 26/02/2010 - 23:40


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   ms55555

ms55555

    iPH newbie

  • 18 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 28/02/2010 - 00:58

25 στο Τσινα, στο Ελλαντα ουτε μισο;
Δηλαδη πιο πολλα μπορει να αγορασει ο "καλοπληρωμενος" (ακομα και για για τα δεδομενα της Ελλαδας) ρομποταυτοποιημενος κινεζος απο εμας ? :P




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες