Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iPhone Developer Program License Agreement detailed by the EFF


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 09/03/2010 - 21:46

O EFF (Electronic Frontier Foundation) δημοσιεύει μια αναφορά σχετικά με τις αδικίες που υπάρχουν στο συμφωνητικό συμβόλαιο για το iPhone Developer Program.

Κανονικά, το συμφωνητικό αυτό, το οποίο πρέπει να δεχτεί και να υπογράψει κάθε προγραμματιστής ώστε να υποβάλει μια εφαρμογή στο App Store, απαγορεύεται να συζητιέται με οποιονδήποτε τρόπο αλλά ο EFF βρήκε ένα παραθυράκι χρησιμοποιώντας το Freedom of Information Act εναντίον της NASA αφού αυτή έκανε διαθέσιμη την εφαρμογή της μέσω στο App Store.

Αναρτημένη εικόνα

O EFF εκφράζει την ανησυχία του για τα παρακάτω:

Απαγόρευση σχολιασμού του συμφωνητικού: Η παράγραφος 10.4 του συμβολαίου δηλώνει ξεκάθαρα ότι κανένας προγραμματιστής, ακόμα και κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η NASA, δεν έχει το δικαίωμα να κάνει δημόσεις δηλώσεις επί των όρων του συμβολαίου. Αυτό είναι ιδιαίτερα παράξενο καθώς το συμφωνητικό δεν είναι "Apple Confidential Information" όπως ορίζεται στην παράγραφο 10.1 αλλά εντούτοις οι προγραμματιστές δεσμεύονται να μην κάνουν δημόσια σχόλια για αυτό.

Eφαρμογές μόνο για το App Store: Η παράγραφος 7.2 δηλώνει ότι καμία εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί με το iPhone OS SDK δεν μπορεί να διανεμηθεί δημοσίως πουθενά αλλού εκτός του App Store ενώ η Apple διατηρεί το δικαίωμα απόρριψής της ακόμα και αν αυτή συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της Apple. Αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό μιας και εφαρμογές όπως το WiFiFofum που πρόσφατα απαγόρευτηκε από το App Store έκανε την εμφάνιση του στο Cydia, πράγμα που σύμφωνα με τον κανονισμό αυτό απαγορεύεται.

Απαγορεύεται το reverse engineering: H παράγραφος 2.6 απαγορεύει το reverse engineering (ακόμα και το είδος αντίστροφης μηχανικής που τα δικαστήρια έχουν κρίνει νόμιμα) καθώς και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να επιτρέψει να αντιστρέψει το SDK ή το iPhone OS.

Κανένα "μαστόρεμα" προϊόντων της Apple: H παράγραφος 3.2(e) αποτελεί ουσιαστικά την απαγόρευση στο jailbreak. Παραδόξως, όμως, απαγορεύεται στους προγραμματιστές να πειράζουν προϊόντα ή τεχνολογία της Apple, όχι μόνο του iPhone, είτε να επιτρέπουν σε άλλους. Για παράδειγμα, απαγορεύεται στους προγραμματιστές του iPhone να επιτρέψουν τη διαλειτουργία των iPod με άλλο λογισμικό.

Αχρήστευση της εφαρμογής: Η παράγραφος 8 επισημαίνει ότι η Apple διατηρεί το δικαίωμα αφαίρεσης του ψηφιακού πιστοποιητικού των εφαρμογών ανά πάσα στιγμή. Ο Steve Jobs έχει επιβεβαιώσει ότι η Apple μπορεί να αχρηστεύσει απομακρυσμένα τις εφαρμογές ακόμα και αν αυτές έχουν ήδη εγκατασταθεί από τους χρήστες.

Η Apple δεν χρωστά ποτέ παραπάνω από $50: Η παράγραφος 14 αναφέρει ότι εν πάσει περιπτώσει η Apple δεν φέρει ευθύνη σε κανέναν προγραμματιστή για παραπάνω από $50 σε ζημία (!)

Δυστυχώς, η έλλειψη ενός σοβαρού ανταγωνιστή στον τομέα των App Store έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση για τους προγραμματιστές.




[via]9to5mac.com

Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 09/03/2010 - 23:02

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   jwr

jwr

    iPH Contributor

  • 1.090 μηνύματα
  • Twitter:@jwr_
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:jwr_p

Δημοσίευση 09/03/2010 - 21:52

Το διάβαζα πριν λίγο..μιλάμε για τεράστια αδικία!!Και κανείς ποτέ δεν το είχε γράψει δημόσια.Επίσης είναι κάπως περίεργο για μία εταιρεία σαν την Apple να έχει τέτοια πράγματα στο συμβόλαιο.

Μπράβο για το άρθρο sepsis!

Τελευταία επεξεργασία από: jwr, 09/03/2010 - 21:52


#3   kostvin

kostvin

    iPH newbie

  • 41 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 10/03/2010 - 03:06

Μιλαμε ο τυπος πρεπει ναναι πολυ κομπλεξικος.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες