Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Novell will bring Xbox 360 games to the iPhone


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 15/03/2010 - 02:37

Αύριο, η Novell θα παρουσιάσει μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέψει την μετατροπή των παιχνιδιών του Xbox 360 στο iPhone. Θα μπορεί, ακόμα, να μετατρέψει τα ίδια παιχνίδια και για το Android φέρνοντας μερικούς τίτλους του Xbox στις φορητές μας συσκευές.

H Novell θα επιτρέψει τη δυνανότητα να απολαμβάνουμε τα παιχνίδια του Xbox σε άλλες συσκευές ενώ η Microsoft, που δημιούργησε την πλατφόρμα, μας κρατά στην αναμονή με τις Windows Phone 7 συσκευές αργότερα αυτό τον χρόνο. Για κάποιον λόγο η Microsoft έχει επιλέξει να είναι λιγότερο επιθετική στην υποστήριξη δύο εξαιρετικά δημοφιλών πλατφορμών παρά τη γενικότερη καταναλωτική τους ζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft έχει συνεργαστεί με τη Nokia για την μεταφορά του Silverlight, την τεχνολογία της Microsoft που θα ανταγωνιστεί το flash, στα Symbian κινητά της εταιρείας αν και δεν έχει ακουστεί κάτι για μεταφορά των παιχνιδιών του Xbox στην ίδια πλατφόρμα. Eυτυχώς η εταιρεία Mono έχει αναλάβει στο πεδίο που η Microsoft δεν πρόκειται να ασχοληθεί.

Η εφαρμογή για το iPhone που δημιούργησε η Novell (φαίνεται στην εικόνα παρακάτω) προέρχεται από ένα open source Indiana Jones παιχνίδι που η Microsoft παρουσίασε να τρέχει στα Windows, Windows Phone και Xbox. Το παιχνίδι φτιάχτηκε χρησιμοποιώντας το XNA framework της Microsoft που βασίζεται πάνω στο .NET framework.

Αναρτημένη εικόνα


H σειρά Windows Phone 7 της Microsoft θα μπορεί να τρέχει XNA 4.0 παιχνίδια επιτρέποντας στους προγραμματιστές εκείνων των παιχνιδιών να ξανα-χρησιμοποιήσουν τις ικανότητες τους ώστε να επενδύσουν πάνω στις Windows Phone συσκευές.

Η Νοvell υποστηρίζει το XNA στην MonoTouch τεχνολογία της που επιτρέπει τους προγραμματιστές να μεταφράσουν τις .ΝΕΤ εφαρμογές σε κώδικα για το iPhone. Έχει δημιουργήσει, επίσης, κάτι παρόμοιο και για το Android αλλά ακόμα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης αν και οι φήμες θέλουν την Microsoft να ετοιμάζει τη δικιά της έκδοση για το Silverlight.

Παραδόξως, η Microsoft υποστηρίζει την προσπάθεια της Mono. Η Novell σίγουρα επωφελείται από αυτή τη συνεργασία αλλά και η Microsoft καθώς η Novell κάνει τη δουλειά που αυτή δεν θέλει.

Ωστόσο, η Microsoft χάνει συνεχώς το ποσοστό των προγραμματιστών όσο ολοένα και περισσότερες εφαρμογές δημιουργούνται ειδικά για το iPhone και Android. Ο χρόνος θα δείξει εάν η βάση των προγραμματιστών που έχει η Microsoft από το Xbox θα τη βοηθήσει να διαφοροποιηθεί με τις Windows Phone συσκευές της.

Eνδιαφέρον θα έχει να δούμε και την μεταφορά αυτών των παιχνιδιών στο iPad, που αναμφισβήτητα αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό ανταγωνιστή των υπολοίπων φορητών παιχνιδομηχανών.




[via Technologizer]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες