Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Comparison of the initial sales of original iPhone, Droid and Nexus One


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 16/03/2010 - 19:35

H εταιρεία ερευνών για τα κινητά, Flurry, δημοσιεύει τις εκτιμήσεις των αρχικών πωλήσεων σε συσκευές για το Droid της Motorola και το Nexus One της Google στις πρώτες 74 μέρες της διαθεσιμότητάς τους, το χρόνο που πήρε στην Apple με το αρχικό iPhone για να φτάσει τις ένα εκατομμύριο πωλήσεις το 2007.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Flurry, η Google έχει πωλήσει περίπου 135,000 συσκευές Nexus One από την έναρξη των πωλήσεων τον Γενάρη παρά τη σημαντική διαφήμιση της συσκευής πριν την ανακοίνωσή της.

Παρά το γεγονός ότι το Nexus One αποτελεί την πιο εξελιγμένη συσκευή Android αυτή τη στιγμή και με μια μεγάλη αναμονή των οπαδών του λειτουργικού συστήματος της Google, η έναρξη της δεν είχε τον αναμενόμενο αντίκτυπο εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων. Πιθανές αιτίες για αυτή τη μερική αποτυχία είναι οι αντισυμβατικές επιλογές στο marketing, στην τιμολόγηση και στην διανομή.

Αναρτημένη εικόνα

Το Droid της Motorola παρόλα αυτά γνώρισε μια σχετική επιτυχία με περίπου 1,05 εκατομμύριο συσκευές να πωλούνται στις πρώτες 74 μέρες, ελαφρώς περισσότερο από τον ρυθμό του αρχικού iPhone. Βέβαια, οι δύο συσκευές εισήχθησαν στην αγορά σε αρκετά διαφορετικές περιόδους μεταξύ τους όπως για παράδειγμα η διαφορά της ανάπτυξης της αγοράς των smartphone σε αυτό το διάστημα των 2,5 χρόνων, η κατά 40% μεγαλύτερη βάση συνδρομητών της Verizon έναντι της AT&T κατά την προσφορά του αρχικού iPhone αλλά και η oρμή μετά τις γιορτινές διακοπές που επηρεάσε τις πωλήσεις του Droid.

Eπίσης, το iPhone είχε αρχική τιμή στα $499/$599, πολύ παραπάνω απ'ότι οι καταναλωτές ήταν διαθέσιμοι να πληρώσουν για τις συσκευές τους και αυτό σίγουρα επηρέασε τις αρχικές πωλήσεις της συσκευής. Μόλις πριν μια βδομάδα πριν η Apple χτυπήσει το όριο του ενός εκατομμυρίων συσκευών για το iPhone, ανακοίνωσε τη διακοπή του μοντέλου των 4GB καθώς και μια μείωση $200 στο μοντέλο των 8GB ρίχνοντας την τιμή του στα $399, αυξάνοντας εν τέλει τις πωλήσεις.


[via MacRumors]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες