internet για το iPhone 3gs..Ερωτησεις!
Δημοσίευση 22/03/2010 - 09:52
Αγοαρασα προσφατα ενα iPhone 3gs και θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις.Οπου να ειναι θα χρησιμοποιω internet(οταν το παρω).Εχω 1,5Gb δωρεαν απο την Wind και θελω να μαθω αν χρειαζεται να ανοιγω ακι να κλεινω το internet ωστε να μην υπερβω τα 1,5Gb(δηλαδη ειναι στο internet ακομα και οταν δεν το χρησιμοποιω?).Αν ναι πως γινεται αυτο?Επισης τι ειναι το VPN?Χρειαζεται να το κανω configure?
Ευχαριστω,
red33m
Ad
Δημοσίευση 22/03/2010 - 10:38
Η τακτική που ο κόσμος συνήθως ακολουθεί είναι να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν πιο συχνά κάποιο δίκτυο WiFi (το οποίο προφανώς δεν κοστίζει) και να καταφεύγει στο G, 3G μόνο όταν δεν υπάρχει WiFi.
Βέβαια, μεγάλη προσοχή στο roaming, δηλαδή τη χρήση data στο εξωτερικό, όπου οι τιμές είναι ακόμη φαρμάκι ...
Από τις ρυθμίσεις της συσκευής μπορείς εύκολα να παρακολουθείς τον όγκο δεδομένων που έχει αποσταλλεί και παραληφθεί και να κάνεις χρήση αναλόγως. Επίσης, από τις ρυθμίσεις μπορείς να επιτρέψεις/απαγορεύσεις δίκτυο, WiFi, bluetooth και roaming.
Τελευταία επεξεργασία από: gagvas, 22/03/2010 - 10:39.
Δημοσίευση 22/03/2010 - 10:41
Παράδειγμα:
Αυτοί είναι οι κωδικοί της Wind.Μόλις θέλεις να μπεις θα βάζεις αυτόυς τους κωδικούς:
APN: gint.b-online.gr
Username: web
Passowrd: web
Όταν θέλεις να βγεις γιαν να μην σε χρεώνει θα βάλεις αυτούς:
APN: gint.b-online.gk
Τελευταία επεξεργασία από: god21, 22/03/2010 - 10:41.
Δημοσίευση 22/03/2010 - 11:01
επισης εαν δεν εχεις jb συσκευη δεν θα μπορεις να κατεβασεις εφαρμογη μεγαλυτερη των 10 mb γιατι δεν σε αφηνει το appstore να το κανεις...χρειαζεσαι wi-fi οποτε παλι δεν κινδυνευεις να τα περασεις...
Τελευταία επεξεργασία από: Paris1986, 22/03/2010 - 11:03.
Δημοσίευση 22/03/2010 - 12:34
Κατά τη γνώμη μου, 1.5 GB το μήνα φτάνει και περισσεύει για (λογική) χρήση του iPhone. Η συσκευή καλεί συνέχεια δίκτυο για πολλές διεργασίες οι οποίες δεν φαίνονται. Ακόμα και τα περιβόητα push notifications θέλουν δίκτυο. Πρόσφατα έπαιζα ένα παιχνιδάκι όπου οι πίστες δεν ήταν αποθηκευμένες αλλά γίνονταν download! AppStore, ειδήσεις, mail θέλουν όλα δίκτυο. Ωστόσο, αν και ως συσκευή χρησιμοποιεί δίκτυο για ψύλλου πήδημα, το συγκεκριμένο πακέτο θα το φτάσεις μόνο αν παρακολουθείς video στο Youtube όπου κάθε download είναι της τάξης των 20 MB!
Η τακτική που ο κόσμος συνήθως ακολουθεί είναι να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν πιο συχνά κάποιο δίκτυο WiFi (το οποίο προφανώς δεν κοστίζει) και να καταφεύγει στο G, 3G μόνο όταν δεν υπάρχει WiFi.
Βέβαια, μεγάλη προσοχή στο roaming, δηλαδή τη χρήση data στο εξωτερικό, όπου οι τιμές είναι ακόμη φαρμάκι ...
Από τις ρυθμίσεις της συσκευής μπορείς εύκολα να παρακολουθείς τον όγκο δεδομένων που έχει αποσταλλεί και παραληφθεί και να κάνεις χρήση αναλόγως. Επίσης, από τις ρυθμίσεις μπορείς να επιτρέψεις/απαγορεύσεις δίκτυο, WiFi, bluetooth και roaming.
Επομενως ειναι αρκετα τα 1,5Gb και δεν χρειαζεται να το πειραζω!
Δημοσίευση 22/03/2010 - 13:51
Δηλαδη για να μπω στο internet πρεπει να παρω τηλ. στην εξυπηρετηση πελατων οπως και στα αλλα τηλεφωνα ή απλα βαζω τους κωδικους που μου ειπες?Πας:Settings --> General --> Network --> Cellular Data Network και βάζεις τα στοιχεία.Μετά για να μην σε χρεώνει θα πας στην ίδια διαδρομή και θα αλλάξεις το τελευταίο ψηφίο (το "r") και θα το κάνεις (π.χ. "k").Όταν όμως θα θέλεις να μπεις αυτό το ψηφίο θα το αλλάξεις και θα το κάνεις όπως ήταν πριν ("r").
Παράδειγμα:
Αυτοί είναι οι κωδικοί της Wind.Μόλις θέλεις να μπεις θα βάζεις αυτόυς τους κωδικούς:
Δημοσίευση 22/03/2010 - 14:01
Δημοσίευση 22/03/2010 - 14:42
Δηλαδη για να μπω στο internet πρεπει να παρω τηλ. στην εξυπηρετηση πελατων οπως και στα αλλα τηλεφωνα ή απλα βαζω τους κωδικους που μου ειπες?
Απλά βάζεις τους κωδικούς!
Δημοσίευση 22/03/2010 - 18:36
Απλά βάζεις τους κωδικούς!
Ευχαριστω παρα πολυ mister!
Σημερα ηρθε η θηκη και το προστατευτικο για την οθονη απ' το ebay..περιμενω το iPhone 3gs!
Δημοσίευση 22/03/2010 - 18:38
εγω για την wind εχω επιφυλαξεις για υπερογκους λογαριασμους με το μηλοφωνο και συνδεση στο ιντερνετ....δες στο search τι γινεται
εχω 1,5Gb δωρεαν και μπορω να δω απ' το iPhone ποσα χρεισιμοποιω...νομιζω θα ειμαι ασφαλης απο καμια νιλα υπερογκου λογαριασμου,ετσι δεν ειναι??
Δημοσίευση 22/03/2010 - 19:11
∼ Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι ∼
Δημοσίευση 22/03/2010 - 20:22
το 1,5 giga που εχεις φιλε μου οχι μονο φτανει αλλα και περισσευει...εαν το χρησιμοποιεις για mail,πλοηγηση στο ιντερνετ και να βλεπεις βιντεο στο youtube δεν θα το ξεπερασεις ποτε...καλες οι συμβουλες οι προηγουμενες αλλα δεν χρειαζεται να αλλαξεις τιποτα απο τις ρυθμισεις...επισης δεν χρειαζεται να κανεις configure το VPN...και οσο για τα notificstions μπορεις απλα να το κλεινεις,οχι μονο για να μην σε χρεωνει(που ειναι πολυ λιγη η χρεωση) αλλα πιο πολυ για την καταναλωση της μπαταριας...
επισης εαν δεν εχεις jb συσκευη δεν θα μπορεις να κατεβασεις εφαρμογη μεγαλυτερη των 10 mb γιατι δεν σε αφηνει το appstore να το κανεις...χρειαζεσαι wi-fi οποτε παλι δεν κινδυνευεις να τα περασεις...
Πάρι μέχρι 20 σε αφήνει!
Δημοσίευση 22/03/2010 - 20:45
Δημοσίευση 23/03/2010 - 00:14
Γιατί όταν βάζω τις παραπάνω ρυθμίσεις με το r εννοείτε στο τέλος, μου βγάζει ότι δεν είναι συνδεδεμένο στο internet όταν προσπαθεί να ανοίξει μια σελίδα από τον safari;Πας:Settings --> General --> Network --> Cellular Data Network και βάζεις τα στοιχεία.Μετά για να μην σε χρεώνει θα πας στην ίδια διαδρομή και θα αλλάξεις το τελευταίο ψηφίο (το "r") και θα το κάνεις (π.χ. "k").Όταν όμως θα θέλεις να μπεις αυτό το ψηφίο θα το αλλάξεις και θα το κάνεις όπως ήταν πριν ("r").
Παράδειγμα:
iphone 3G, Αθήνα
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες