Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iPad and eBook Piracy


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
4 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 26/03/2010 - 19:15

Σε αντίθεση με τη Μουσική και Κινηματογραφική βιομηχανία, οι εκδότες εντύπων δεν έχουν πραγματικά πληγεί από την πειρατεία, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Αναρτημένη εικόνα


Το Freakbits δημοσίευσε μία λίστα με τα top 10 βιβλία που έχουν πληγεί από την πειρατεία (βλ. The 10 Most Pirated eBooks of 2009) η οποία και αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ένας χρήστης κατά την αναζήτηση πειρατικών eBooks στο διαδίκτυο. Κανένα από τα βιβλία που βρίσκονται στις 5 πρώτες θέσεις των πωλήσεων δεν βρίσκεται μέσα σε αυτή λίστα!

Θα αλλάξει η κατάσταση με την έλευση του iPad; Η εκτίμηση μας είναι πως θα αλλάξει ριζικά και ένα είδος πειρατείας θα αναδυθεί, το "eBook piracy".

Ο ανταγωνισμός

Το φαινόμενο του "eBook piracy" δεν έχει ακόμα εξαπλωθεί για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι πως τα eBook Readers τα οποία κυκλοφορούν σήμερα δεν έχουν καταφέρει να γίνουν mainstream gadgets. Η έλλειψη χαρακτηριστικών όπως αναπαραγωγή μουσικής, ταινιών αλλά και αδυναμία υποστήριξης επιπλέον εφαρμογών/παιχνιδιών - ένας τομέας όπου το iPad της Apple παίζει χωρίς αντίπαλο, λόγο του App store - αποτέλεσαν τον κύριο λόγο για τον οποίο τα eBook Readers κατέληξαν να απευθύνονται σε ένα πολύ περιορισμένο αναγνωστικό κοινό.

eBooks - Η νέα τάση

Το iPad αναμένεται να ανατρέψει τα δεδομένα της κατηγορίας καθώς θα υιοθετηθεί από μία μεγάλη μάζα του κοινού και αναμφισβήτητα θα ωθήσει την πειρατεία των eBooks σε νέα επίπεδα την στιγμή που το πρότυπο των ηλεκτρονικών βιβλίων θα προωθείται ως η "νέα τάση" της εποχής.

Προστασία - Digital Rights Management (DRM)

Το iPad θα καταστήσει ευκολότερη από ποτέ την πειρατεία των eBooks. Η Apple σκοπεύει να προστατεύσει τα iBooks που θα διατίθενται μέσω του iBooks Store χρησιμοποιώντας το γνωστό σύστημα Fairplay το οποίο χρησιμοποιεί ήδη στο App Store.

Το πρόβλημα με το DRM, και το Fairplay ειδικότερα, είναι ότι ήδη έχει "σπάσει". Όσοι διαθέτουν Jailbroken iPhones/iPod Touch γνωρίζουν καλά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές και παιχνίδια τα οποία διατίθενται στο App store - τα λεγόμενα .ipa . Με τον ίδιο λοιπόν τρόπο αναμένεται να σπάσουν και οι δικλείδες ασφαλείας των iBooks.

Υπάρχει ωστόσο μια σημαντική διαφορά μεταξύ των iBooks και των εφαρμογών του App Store. Τα .ipa χρειάζονται Jailbroken συσκευή ενώ τα iBooks όχι! Όπως ανακοινώθηκε, το iPad θα υποστηρίζει εγγενώς την εισαγωγή eBooks σε ePub format. Με λίγα λόγια, μόλις κυκλοφορήσει το πρώτο πειρατικό iBook το μόνο που θα χρειαστεί κάποιος χρήστης είναι το κατεβάσει και να το περάσει στο iPad μέσω του iTunes!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται... μετά τη Μουσική και την Κινηματογραφική βιομηχανία, την ίδια τύχη θα έχει και (ηλεκτρονικός) τύπος. Το iPad απλώς θα επιταχύνει τις εξελίξεις.

[Στοιχεία από το appadvice]
Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   iPodTouchPro

iPodTouchPro

    iPH Elite Poster

  • 3.187 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 28/03/2010 - 13:28

Εμένα το παράπονό μου είναι για το αν θα βγουν Ελληνικά βιβλία.

Πάντως όσον αφορά το θέμα, το βλέπω...θα καταρρεύσει και η προστασία των iBooks! Αφού δεν χρειάζεται να είναι και Jailbroken, τότε τελίωσε η δουλειά από τώρα.

Μια ερώτηση: Δεν θα μπορούμε να βάζουμε PDF αρχεία στην εφαρμογή αυτή και να τα διαβάζουμε σαν βιβλίο;

Τελευταία επεξεργασία από: iPodTouchPro, 28/03/2010 - 13:28


#3   em1111

em1111

    iPH Member

  • 267 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 28/03/2010 - 14:04

Δεν νομίζω απότι λέει εκεί πάνω θα είναι ePub format (πρωτη φορά του ακούω). Ωστώσο σίγγουρα θα βγουν readers για το iPad και στο AppStore για την ανάγνωση PDF και πολυ χρησιμοι readers έιναι αυτοί που διαθέτουν την λειτουργια να συνχρονίζουν αρχεία με FTP, SFTP, WebDAV Browsers. Ξερεις όπως cyberduck κτλπ.....

#4   hostolis

hostolis

    iPH Enthousiast

  • 428 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 28/03/2010 - 15:24

Ναι, ενώ εδώ και δεκαετίες δεν υπήρχαν τα φωτοτυπάδικα. Δεν υπήρχε πειρατεία χαχαχαχχα

Τελευταία επεξεργασία από: hostolis, 28/03/2010 - 15:24


#5   atma

atma

    iPH newbie

  • 55 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 28/03/2010 - 20:34

Προσωπικά το iPad το βλέπω σαν εμπορική ιδέα πιο κοντά στο AppleTV παρά στο iPhone. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά η προσέγγιση: Μια συσκευή που υπόσχεται πολλά, κλειδωμένη που υποστηρίζει κάποια πράγματα αποκλειστικά από ένα και μόνο κανάλι, ενώ υπάρχουν περίπου άλλα τόσα τα οποία ΔΕΝ υποστηρίζει και ΔΕΝ προβλέπονται. Επίσης δεν μπορεί να κάνει ότι ένας φορητός υπολογιστής, οπότε οι συγκρίσεις είναι ανυπόστατες.

Άρα αυτό που βλέπω, είναι συσκευές τρίτων κατασκευαστών να παίρνουν την αγορά και η Apple να κοιτάει τους άλλους και να αναρωτιέται τη πήγε στραβά, στο τόσα πολλά υποσχόμενο iPad...




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες