Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Εργαζόµενοι της Foxonn σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
25 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   fteo

fteo

    iPH Enthousiast

  • 558 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:fteo

Δημοσίευση 28/05/2010 - 12:58

... και προφανώς εν αγνοία της για της εργασιακές συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Δε θα το έλεγα. Όλες οι εταιρίες που απευθύνονται σε χώρες με φθηνά εργατικά χέρια γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Απλά λόγω συμφέροντος δεν τους ενδιαφέρει... Είναι ο τρόπος που εξασφαλίζεται η μόνιμα ανοδική ανάπτυξη από το καπιταλιστικό σύστημα, ο ανεπτυγμένος κόσμος εκμεταλλεύεται τον μη ανεπτυγμένο.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 28/05/2010 - 13:03

Δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο..και γι'άυτο μετέφερα το κείμενο όπως είναι και στης 2 περιπτώσεις.Απλά μέσα σε όλα αυτά κάλως η κακκός είναι και η Apple και προφανώς εν αγνοία της για της εργασιακές συνθήκες που επικρατούν εκεί.


Δεν αναφερόμουν στο δικό σου post αλλά στην γενικότερη εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο διαδίκτυο και λοιπά Μ.Μ.Ε

Sorry για την παρεξήγηση :-)
Behind the Scenes...

#18   Smaug

Smaug

    iPH Contributor

  • 1.771 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:smaug.gr

Δημοσίευση 28/05/2010 - 17:40

Δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο..και γι'άυτο μετέφερα το κείμενο όπως είναι και στης 2 περιπτώσεις.Απλά μέσα σε όλα αυτά κάλως η κακκός είναι και η Apple και προφανώς εν αγνοία της για της εργασιακές συνθήκες που επικρατούν εκεί.


Τώρα ας πούμε κρυβόμαστε πίσω απο το δαχτυλό μας ή κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας;

#19   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 28/05/2010 - 17:46

Αυτο εχει να κανει αναλογα με πως παιρνει ο καθένας..Εγω θεωρω οτι χλιαδες μιλια μακρια δεν μπορει να εχει την πληρη εικονα αλλα την εικονα που της μεταφερουν οι συνεργατες της.

ezgif_com_crop_2.gif


#20   fteo

fteo

    iPH Enthousiast

  • 558 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:fteo

Δημοσίευση 28/05/2010 - 17:54

Κοίτα από τη στιγμή που το ξέρουμε εμείς, οι απλοί χρήστες, δεν μπορείς να φανταστείς τι ξέρουν αυτοί...

#21   Smaug

Smaug

    iPH Contributor

  • 1.771 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:smaug.gr

Δημοσίευση 28/05/2010 - 18:14

Αυτο εχει να κανει αναλογα με πως παιρνει ο καθένας..Εγω θεωρω οτι χλιαδες μιλια μακρια δεν μπορει να εχει την πληρη εικονα αλλα την εικονα που της μεταφερουν οι συνεργατες της.


Ο λόγος που η apple και η κάθε apple, nike, microsoft, GM motors κ.τ.λ πήρε τα εργοστάσια της και τα μετέφερε στη Κίνα είναι ακριβώς για το λόγο ότι τους δίνουν μεροκάματο 0.20$/day, έχουν μηδενικά εργασιακά δικαιώματα και δεν υπάρχει ποτέ έλλειψη σε δυναμικό που δεν έχει απαιτήσεις. Μια χαρά λοιπόν τα ξέρανε, τα ξέρουν και θα τα ξέρουν. Ο άκρατος καπιταλισμός της Wall Street δεν έχει αισθήματα, ο άνθρωπος είναι ένα αναλώσιμο είδος και ο μόνος θεός που γνωρίζουν είναι το χρήμα. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

#22   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 29/05/2010 - 11:23

H δυσάρεστη αυτή ιστορία συνεχίζεται χωρίς να αναλαμβάνει κάνεις την ευθύνη για την ζωή αυτών των ανθρώπων.Οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με το σάλο που έχει ξεσπάσει αναφέρουν για ακόμα μια απόπειρα αυτοκτονίας από έναν εργάτη της Foxonn..Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό να ακούς ότι σε μια από της μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της Ταϊβάν άνθρωποι και μηχανήματα για τους "μεγάλους" είναι ένα και το αυτό..

Αναρτημένη εικόνα


Ένας 25χρονος είναι ο 13ος εργάτης του εργοστασίου της ταϊβανέζικης Foxconn στη Σεντσέν της Νότιας Κίνας που αποπειράθηκε φέτος να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Άραγε, αξίζει να πεθάνεις για το iΡad; » ρωτάει στην πρώτη σελίδα του ο βρετανικός «Ιντιπέντεντ» αναφερόµενος στο νέο γκάτζετ της Αpple που κυκλοφόρησε εχθές σε 9 χώρες παγκοσµίως και κατασκευάζεται στο εν λόγω εργοστάσιο.

Η αστυνοµία ανακοίνωσε ότι ο 25χρονος Τσεν έκοψε τις φλέβες του µέσα στον κοιτώνα του, όµως επέζησε. Είχε µεταναστεύσει στη Σεντσέν από την Κεντρική Κίνα και άρχισε να εργάζεται στη Foxconn πριν από δύο µήνες. Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λίγες µόνον ώρες µετά την αυτοκτονία ενός 23χρονου, ο οποίος είχε πηδήξει από το µπαλκόνι του κοιτώνα του λίγες µόνον ώρες αφότου ο πρόεδρος και ιδρυτής της Foxconn Τέρι Γκου είχε ζητήσει δηµόσια συγγνώμη για το κύµα των αυτοκτονιών και είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει ό,τι µπορεί για να το σταµατήσει.

Στο εργοστάσιο της Foxconn στη Σεντσέν κατασκευάζονται συσκευές της Αpple, της Dell, της ΗewlettΡackard, της Νokia, της Αcer, της Sony. Πρόκειται για ένα κάτεργο που καταπατά τις προσωπικές αξίες των εργατών για χάρη της απόδοσης, είχε δηλώσει πρόσφατα ο Λι Τσιανγκ, διευθυντής του Παρατηρητηρίου Εργασίας στην Κίνα, που έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη. Ολες οι απόπειρες αφορούν εργάτες κάτω των 25 ετών, που είχαν προφανώς καταβληθεί από τις πολύωρες βάρδιες και την αυστηρή πειθαρχία. Οι οµιλίες και η µουσική απαγορεύονται αυστηρά στη διάρκεια της βάρδιας, που µπορεί να διαρκέσει 10 ώρες. Η επίβλεψη από τους προϊσταµένους είναι στρατιωτική. «Η διαχείριση της Foxconn είναι εντελώς απάνθρωπη», είπε στο Ρώυτερ ένας εργάτης. «Δεν αντιµετωπίζουν τους εργάτες σαν ανθρώπους», συµπλήρωσε ένας άλλος.


Σκαµνί από την Αpple


Μάλιστα, επειδή η Αpple απαιτεί από τους προµηθευτές της ένα ορισµένο επίπεδο εργατικών δικαιωµάτων και ασφάλειας το οποίο ορίζει η ίδια, µόνο όσοι εργάτες της Foxconn εργάζονται για τις συσκευές της Αpple (iΡod, iΡhone, iΡad…) δικαιούνται από ένα σκαµνί για να κάθονται ενώ εργάζονται. Όλοι οι άλλοι πρέπει να στέκονται όρθιοι όσο διαρκεί η βάρδια τους…


[Via Tα Νέα]


Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 29/05/2010 - 11:30

ezgif_com_crop_2.gif


#23   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 01/06/2010 - 16:46

Το πρόβλημα των αυτοκτονιών στα εργοστάσια της Foxconn, που κατασκευάζει αρκετά μέρη προϊόντων της Apple, έχει απασχολήσει τον διεθνή τεχνολογικό και μη τύπο τις τελευταίες μέρες.

Την περασμένη εβδομάδα η Apple εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε τη λύπη της για τα συμβάντα αυτά και ότι θα προχωρούσε στις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η ψυχική υγεία των εργαζομένων.

Το MacStories φέρνει στη δημοσιότητα e-mail που έστειλε κάποιος στον Steve Jobs σχετικά με το θέμα αυτό. Ο Steve Jobs απάντησε ότι το ποσοστό αυτοκτονιών στη Foxconn είναι κάτω από τον κινέζικο μέσο όρο.

“Although every suicide is tragic, Foxconn’s suicide rate is well below the China average. We are all over this.”

Παράξενη απάντηση από τον CEO της Apple που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να μετρήσει τις ανθρώπινες ζωές σε ποσοστά και αριθμούς.

Αναρτημένη εικόνα

Ο Jay Yerex ξαναέστειλε e-mail στον Steve Jobs ζητώντας περαιτέρω εξηγήσεις. Ο δεύτερος τον παρέπεμψε σε σελίδα της Apple σχετικά με το Apple- Supplier Responsibility, όπου και αναφέρεται:

“We insist that our suppliers provide safe working conditions, treat workers with dignity and respect, and use environmentally responsible manufacturing processes.”

Ο Jay παρεξήγησε την φράση "We are all over this" που είναι αμερικανική έκφραση και σημαίνει ότι έχουν την πλήρη προσοχή τους πάνω στο γεγονός αυτό.

Follow me on twitter


#24   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 03/06/2010 - 19:23

Αυξάνουν τους μισθούς στο εργοστάσιο της ντροπής στην Κίνα


Αναρτημένη εικόνα




Αυξήσεις κατά 30% στους μισθούς των εργαζομένων της στη νότια Κίνα ανακοίνωσε η εταιρία ηλεκτρονικών Foxconn, ύστερα από μια σειρά αυτοκτονιών. Σύμφωνα με την εταιρία, η αύξηση των μισθών από 900 γιουάν - 132 δολάρια- σε 1.200, θα υλοποιηθεί άμεσα και είναι μεγαλύτερη από την αύξηση που είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση για την αύξηση ελήφθη αφού 10 εργαζόμενοι αυτοκτόνησαν το τελευταίο διάστημα και τρεις αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, προκαλώντας κατακραυγή διεθνώς για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των περίπου 400.000 υπαλλήλων της εταιρίας στην Κίνα. Ο τρόπος διοίκησης χαρακτηρίστηκε «στρατιωτικού τύπου» από τους επικριτές της εταιρίας ενώ αρκετοί πελάτες της Foxconn άρχισαν ανεξάρτητες έρευνες.


Ο δυνατός άνδρας Αpple Στιβ Τζόμπς, μιλώντας σε διάσκεψη τεχνολογίας στην Καλιφόρνια, υπερασπίστηκε την εταιρία. «Είναι ένα εργοστάσιο, αλλά έχει εστιατόρια και θέατρα. Σημειώθηκαν ορισμένες αυτοκτονίες και απόπειρες αυτοκτονιών. Υπάρχουν εκεί περίπου 400.000 εργαζόμενοι. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από αυτό στις ΗΠΑ, αλλά εξακολουθεί να δημιουργεί ανησυχία», τόνισε.

«Με την αύξηση στους μισθούς, ελπίζουμε πως οι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται να κάνουν υπερωρίες και έτσι θα κερδίσουν χρόνο για τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα ενώ το επαγγελματικό περιβάλλον θα γίνει καλύτερο», επισήμανε στέλεχος της εταιρίας. «Ίσως μάλιστα να αυξηθεί και η παραγωγικότητα και η ποιότητα της παραγωγής».


Δέκα άτομα κοιμούνται σε ένα δωμάτιο


Δημοτικοί αξιωματούχοι της Σεντζέν, πάντως, υπονοούν ότι η εταιρεία ευθύνεται για την κατάσταση, ενώ έχουν δημοσιευθεί στον κινεζικό Τύπο άρθρα για την αυταρχική διοίκηση της εταιρείας και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα εργοστάσια, όπου συχνά δέκα άτομα κοιμούνται μέσα σε ένα δωμάτιο.

Τα στελέχη της εταιρείας, βέβαια, λένε ότι οι εγκαταστάσεις της είναι άριστες, με σύγχρονους κοιτώνες, πισίνες και γήπεδα για αθλοπαιδιές. Επίσης επισήμαναν ότι η εταιρεία ελέγχεται συχνά από τους πελάτες της όπως η Apple, αλλά κάποιες φορές έχουν διαπιστωθεί παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Τέλος, ο κ. Γου ζήτησε από τα ΜΜΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά την κάλυψη των τραγικών συμβάντων, έτσι ώστε να μην πυροδοτήσουν νέα περιστατικά.


[Via Tα Nεα]


Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 03/06/2010 - 19:25

ezgif_com_crop_2.gif


#25   tasgr86

tasgr86

    iPH Enthousiast

  • 378 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 03/06/2010 - 19:57

Ο λόγος που η apple και η κάθε apple, nike, microsoft, GM motors κ.τ.λ πήρε τα εργοστάσια της και τα μετέφερε στη Κίνα είναι ακριβώς για το λόγο ότι τους δίνουν μεροκάματο 0.20$/day, έχουν μηδενικά εργασιακά δικαιώματα και δεν υπάρχει ποτέ έλλειψη σε δυναμικό που δεν έχει απαιτήσεις. Μια χαρά λοιπόν τα ξέρανε, τα ξέρουν και θα τα ξέρουν. Ο άκρατος καπιταλισμός της Wall Street δεν έχει αισθήματα, ο άνθρωπος είναι ένα αναλώσιμο είδος και ο μόνος θεός που γνωρίζουν είναι το χρήμα. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

Η Apple και η κάθε Apple μας φταίει?Ίσως ναι , αλλά δεν ευθυνόμαστε και εμείς που το αγοράζουμε?Και τώρα που μάθαμε το πως παράγεται ,
υπάρχει κάποιος από εμάς που σκόπευε να αγοράσει το καινούργιο Iphone και τώρα άλλαξε γνώμη?Αν η Apple το κατασκεύαζε στις HΠΑ με ημερομίσθια των 100 Δολαρίων προφανώς και δεν θα πουλούσε Iphone με 500 δολάρια.Οπότε μάλλον κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας μιλώντας για "άκρατο καπιταλισμό της Wall Street" ,αφού και εμείς είμαστε οι πρώτοι που "βολευόμαστε" από αυτή την κατάσταση .

#26   sixokime1

sixokime1

    iPH Member

  • 292 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus

Δημοσίευση 03/06/2010 - 22:18

Δεν θα ήθελα ποτέ να αποκτήσω μια συσκευή κάτω απο τέτοιες συνθήκες με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα όλο αυτό
Κατά την γνώμη μου κάποια στιγμή θα αντιστραφούν τα πράγματα όχι μόνο για την Apple αλλά και για όλες τις εταιρίες που κάτω απο τόση πίεση δημιουργούν σύγχρονα κολαστήρια
που κάθε άλλο παρά αδιάφορο μπορει να με αφήσει .
Λυπάμαι πάρα πολύ και φυσικά δεν μπορώ να καταλάβω την απάντηση που έδωσε ο GEO J αυτή η αντιστοιχία μεταξύ ανθρώπινων ψυχών με το ποσοστού μπορεί να με κάνει έξω φρενών θυμηθήται ότι αυτό θα γυρίσει εναντίων του και ο Χίλτερ θέλησε το κοσμο και είδαμε όλοι το αποτέλεσμα και φυσικά είναι μαθηματικώς βέβαιων ότι συμπεριφορές σαν του GEO J στο τέλος έχουν άσχημη κατάληξη .




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες