Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iPad survey


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 01/07/2010 - 16:55

Έρευνα για το iPad: 6.000 χρήστες και η γνώμη τους για το tablet της Apple

Το Technologizer δημοσιεύει μία ενδιαφέρουσα έρευνα που διεξήχθη σε 6.000 κατόχους του iPad.

Τα αποτελέσματα της έρευνας συμβαδίζουν με την δική μας άποψη (βλ. iPad - 1ο ελληνικό review): το iPad ικανοποιεί τους χρήστες του. Πολύ.

Πριν παραθέσουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας, λίγα στοιχεία για τους συμμετέχοντες:

* Το 62% διαθέτουν το Wi-Fi model - απόλυτα λογικό καθώς είναι φτηνότερο ενώ κυκλοφόρησε και νωρίτερα.
* 71% είναι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών- η πρώτη χώρα στην οποία διατέθηκε το iPad.
* 33% είναι early adopters. Απέκτησαν το iPad στις 3 Απριλίου, την 1η ημέρα διάθεσης του.

Αναρτημένη εικόνα

* 82% διαθέτουν υπολογιστή Mac ενώ ένα 10% χρησιμοποιεί και Mac και Windows PC. Το ποσοστό αυτών που χρησιμοποιούν αποκλειστικά Windows είναι μόλις 8%.
* Οι περισσότεροι εκ των συμμετασχόντων ενδέχεται να διαθέτουν ένα iPhone σε ποσοστό παρόμοιο με αυτό των Mac. Συσκευές όπως Kindle, BlackBerrie, Android phones είναι αρκετά πίσω στις προτιμήσεις τους.

Οι συμμετέχοντες που διαθέτουν το 3G iPad, δηλώνουν σε ποσοστό 59% ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι ενώ ένα 15% δηλώνει σχετικά ευχαριστημένο. Το 22% δηλώνει ουδέτερο ενώ μόλις το 4% είναι δυσαρεστημένο.

Αναρτημένη εικόνα


Όσον αφορά τις τιμές των data plans (συμβόλαια δεδομένων) το 36% των κατόχων 3G iPad δηλώνουν αρκετά/απόλυτα ικανοποιημένοι. Το ποσοστό απόλυτης δυσαρέσκειας είναι μόλις 3%.

Αναρτημένη εικόνα


Στο chart που ακολουθεί βλέπουμε την βαθμολογία των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών του iPad αλλά και της σουίτας iWork της Apple.

Οι περισσότερες εφαρμογές βαθμολογούνται με ενθουσιασμό από τους χρήστες με φωτεινή εξαίρεση το Notes.app το οποίο σημειώνει τα χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης. Οι εφαρμογές του iWork (Pages, Numbres, Keynote) συγκεντρώνουν αρκετά καλή βαθμολογία ωστόσο υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Αναρτημένη εικόνα


Αναφορικά με τα γενικά χαρακτηριστικά του iPad (ταχύτητα, διάρκεια μπαταρίας, χρηστικότητα κ.α) το ποσοστό ικανοποίησης ήταν για ακόμη μία φορά πολύ μεγάλο.

Το 79% δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένο με την διάρκεια της μπαταρίας ενώ το 60% δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένο από την ταχύτητα της συσκευής. Όσον αφορά τα προβλήματα με το WiFi, για τα οποία είχε γίνει μεγάλος ντόρος τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του iPad, μόλις το 8% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από την λειτουργία του.

Αναρτημένη εικόνα


Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά τα οποία δεν συμπεριλήφθηκαν στο iPad, οι ερωτηθέντες ήταν περισσότερο επικριτικοί. Το παρακάτω διάγραμμα μας δείχνει ότι οι χρήστες επιθυμούν την προσθήκη χαρακτηριστικών όπως δυνατότητες εκτύπωσης, μπροστινή κάμερα αλλά και θύρα για κάρτες μνήμης (!).

Αναρτημένη εικόνα


Σχετικά με την δυνατότητα του iPad να μεγενθύνει (x2) τα iPhone apps ώστε να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στην οθόνη του, το 51% των ερωτηθέντων χρηστών δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την υλοποίηση της Apple.

Αναρτημένη εικόνα


Όσον αφορά τη διαδικασία έγκρισης των εφαρμογών στο App store οι χρήστες δηλώνουν δυσαρεστημένοι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό.

Αναρτημένη εικόνα


Όπως είδαμε παραπάνω, οι χρήστες δηλώνουν αρκετά δυσαρεστημένοι με τη διαδικασία έγκρισης του App store, ωστόσο αυτό δεν έχει καμία επίπτωση στην γνώμη τους για την λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία δηλώνουν ευχαριστημένοι πελάτες (97%).

Αναρτημένη εικόνα


Flash. Ο μεγάλος χαμένος για τον οποίο έχουν γραφτεί αμέτρητα άρθρα τους τελευταίους μήνες. Το 69% των χρηστών iPad δηλώνει ότι δεν του λείπει, 24% το θεωρεί μικρή απώλεια ενώ μόλις το 3% θεωρεί απαράδεκτη την έλλειψη του.

Αναρτημένη εικόνα


Στο ερώτημα "Μπορεί το iPad να αντικαταστήσει τον υπολογιστή σας;" το 73% δηλώνουν ότι πλέον χρησιμοποιούν το iPad συχνά για εργασίες τις οποίες μέχρι πριν πραγματοποιούσαν μέσω του Η/Υ.

Αναρτημένη εικόνα


Στην ερώτηση "Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το iPad στη θέση του Smartphone σας;" το 61% απάντησε ότι το χρησιμοποιεί πολύ συχνά, παρόλο που το iPad αδυνατεί να πραγματοποιήσει κλήσεις.

Αναρτημένη εικόνα


Γενικεύοντας την ερώτηση, οι χρήστες δήλωσαν σε ποσοστό 98% ότι είναι ικανοποιημένοι (απόλυτα, πολύ ή λίγο) από το iPad τους ενώ μόλις το 2% φέρεται δυσαρεστημένο από την αγορά του.

Αναρτημένη εικόνα


'Όσον αφορά την σχέση τιμής/αξίας του iPad, το 64% δηλώνει ότι είναι πολύ υψηλή, 32% πιστεύει ότι είναι αρκετά καλή ενώ μόλις το 3% θεωρεί ότι η τιμή δεν ανταποκρίνεται στην αξία της συσκευής.

Αναρτημένη εικόνα


[via]
Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   redcom7

redcom7

    iPH Enthousiast

  • 552 μηνύματα
  • Twitter:@redcom7
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 01/07/2010 - 18:49

Εγω παντως μπορω να πω οτι δεν με εχει τρελανει κιολας το ipad.. σε καμια περιπτωση δεν επιασε τις πρωτες μου επαφες με iphone....


το μηχανημα φαινεται καλο με πολλες δυνατοτητες αλλα οι εφαρμοδες του ειναι σχετικα πισω... για ελληικες εφαρμογες δεν το συζηταμε καθολου.. και μαλλον ο λογος ειναι οτι θεωρητικα δεν εχει ερθει ακομη...


Για να δουμε οταν βγουν και ελληνικες εφαρμογες... τι θα δουμε??




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες