Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

iPhone 3G - iPhone 3GS Οδηγός για νέους χρήστες


  • Το θέμα είναι κλειδωμένο Το θέμα αυτό είναι κλειδωμένο
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 01/07/2009 - 21:49

Αγοράσατε το νέο σας iPhone από τη Vodafone ή την Cosmote και διαβάζετε τώρα για Cydia, Jailbreak και τέτοια κινέζικα και δεν καταλαβαίνετε τίποτα;

Μην ανησυχείτε, διαβάζοντας τον παρακάτω οδηγό θα βάλετε σε τάξη τις απορίες σας!

Αρχικά διαβάστε το iPhone Dictionary ώστε να κατανοήσετε τις έννοιες Jailbreak, Activate, Unlock, Cydia, Pwnage, Yellosn0w, UltraSn0w κτλπ.

Υπενθύμιση: Μην συνεχίσετε το διάβασμα του οδηγού εάν δεν έχετε διαβάσει το λεξικό όρων του iPhone διότι δεν θα είστε σε θέση να κατανοήσετε βασικές έννοιες!

Διευκρίνηση: Το iPhone καλύπτεται από εγγύηση των Vodafone/Cosmote. Όταν κάνετε jailbreak χάνετε την εγγύηση αφού έχετε παρέμβει στο λειτουργικό της συσκευής , γεγονός που δεν καλύπτεται από τους όρους εγγύησης. Ωστόσο, όταν συνδέεται το iPhone σας με το iTunes και επιλέγετε "Restore" το κινητό επιστρέφει στην εργοστασιακή του κατάσταση καικάθε ίχνος Jailbreak σβήνεται (κάτι ανάλογο με το format του Pc)

Συμπέρασμα: Με Jailbreak "χάνεται" η εγγύηση. Εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας και χρειάζεται να το πάτε για service φροντίστε να το κάνετε "Restore" ώστε να χαθεί κάθε ίχνος Jailbreak.

Στάδιο 1 - Jailbreak

α) "Γιατί να κάνω jailbreak;"

Το iPhone χρησιμοποιεί την εφαρμογή iTunes (διαθέσιμο για Pc και Mac) για την εγκατάσταση εφαρμογών, παιχνιδιών, μουσικής, βίντεο, φωτογραφίες κτλπ

Με το iTunes λοιπόν διαθέτετε μία οργανωμένη βιβλιοθήκη εφαρμογών, μουσικής και βίντεο την οποία μπορείτε να συνχρονίζετε με το iPhone σας. Μάθετε καλά το iTunes και τις λειτουργίες του!

"Αφού λοιπόν μέσα από το iTunes μπορώ να κάνω τα πάντα γιατί να κάνω jailbreak το iPhone;"

Χωρίς jailbreak δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το Cydia μέσω του οποίου έχετε πρόσβαση σε όσα η Apple έχει απαγορέψει: Themes, wallpapers αλλά και εφαρμογές οι οποίες λόγω των περιορισμών του SDK δεν πρόκειται ποτέ να διατεθούν στο AppStore!

β) "Σχετικά με την devTeam;"

Μία ομάδα προγραμματιστών η οποία δημιούργησε διάφορες μεθόδους μέσω των οποίων γίνεται δυνατή η τροποποίηση του συστήματος αρχείων του iPhone ώστε να κάνουμε εμείς όλα τα παραπάνω, μιας και η Apple δεν επιτρέπει την πρόσβαση και την επεξεργασία των file systems του iPhone. Τα εργαλεία της devTeam μπορούν να πραγματοποιήσουν Jailbreak/activate/unlock στα iPhone|iPhone 3G|iPhone 3GS, iPad και iPod Touch (1st, 2nd & 3rd Gen).

Το website της devTeam: http://blog.iphone-dev.org/

γ) "Σχετικά με τον GeoHot"

Ο GeoHot είναι ένας προγραμματιστής ο οποίος κατάφερε να ξεκλειδώσει το iPhone 1st gen, λίγες ημέρες μετά από την κυκλοφορία του. Έκτοτε, ασχολείται με το Jailbreak-unlock των iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS και στην ουσία αποτελεί τον κύριο "ανταγωνιστή" της devTeam.

Το website του GeoHot: http://iphonejtag.blogspot.com/

Σημείωση: Για να πραγματοποιήσετε μόνο unlock σε iPhone 2G εφόσον έχετε κάνει jailbreak (και απλά ξεχάσατε να κάνετε unlock) μπορείτε να κατεβάσετε από Cydia το BootNeuter που πραγματοποιεί unlock!

Σημαντικό: Τα iPhone 3G/3GS τα οποία είναι αγορασμένα από την Ελλάδα (Vodafone, Cosmote) είναι ήδη unlocked, δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιαδήποτε SIM οποιουδήποτε παρόχου κινητής τηλεφωνίας, οπότε χρειαζόμαστε ΜΟΝΟ το jailbreak για να περάσουμε το Cydia.

Ο οδηγός παρέχει μόνο τα πρώτα βήματα για έναν αρχάριο χρήστη. Φροντίστε **οπωσδήποτε** να τσεκάρετε τα FAQ, iPhone Hints & Tips για περισσότερες πληροφορίες.

Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα ή απορία το κατάλληλο θέμα για να την δημοσιεύσετε είναι αυτό: iPhone - Ερωτήσεις και Απαντήσεις σε προβλήματα Χρηστών
Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες