Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Info - Quest: Δημιουργεί τα δέκα πρώτα καταστήματα Apple


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
3 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   AnKi

AnKi

    iPH Member

  • 243 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 14/07/2009 - 13:50

Στη δημιουργία 5 - 10 καταστημάτων Apple, την προσεχή πενταετία, προσανατολίζεται η Info – Quest. Μετά την εξαγορά της Rainbow, η εταιρεία προχωρά στον εμπλουτισμό του δικτύου λιανικής, τόσο μέσω της δημιουργίας καινούργιων καταστημάτων «U», όσο και μέσω του λανσαρίσματος των νέων καταστημάτων Apple Store.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η Info – Quest προτίθεται να κατασκευάσει, την προσεχή πενταετία, 5 - 10 καταστήματα Apple.

Αντίστοιχα, μέχρι τα τέλη του 2009, τα καταστήματα «U» αναμένεται να φτάσουν τα 80, έναντι 63 το πρώτο πεντάμηνο του έτους, όλα με τη μέθοδο του franchise.

Επιδίωξη η βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους

Η ανάπτυξη καταστημάτων «U» και Apple Store συγκαταλέγεται στην προσπάθεια της εταιρείας για βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους, μέσω ομαλής μετάβασης, από αμιγώς χονδρική πώληση, (και) σε λιανική.

Όντας πιστοποιημένος συνεργάτης των HP, IBM, Microsoft και Dell, η εταιρεία φιλοδοξεί να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από τη χονδρική πώληση προϊόντων πληροφορικής, εξαιτίας της συγκέντρωσης, τόσο σε επίπεδο πελατών, όσο και προμηθευτών που παρατηρείται στην αγορά πληροφορικής.

Άγνωστο παραμένει -μέχρι σήμερα- αν θα δημιουργηθεί κάποιο μεγάλο Apple Store, όπως πραγματοποιείται συνήθως σε πρωτεύουσες χωρών. Πάντως, πρωταρχική επιδίωξη της Info – Quest παραμένει η ευρεία διάδοση προϊόντων της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς το μερίδιο αγοράς τους υπολείπεται εμφανώς άλλων κρατών της Ευρώπης.

Μπορεί μεν τα καταστήματα «U» και Apple να αποτελούν την επάνοδο και το «μεγάλο στοίχημα» του ομίλου στον κλάδο της λιανικής πώλησης, ωστόσο τα περιθώρια κέρδους, στον εν λόγω κλάδο, θεωρούνται περιορισμένα, απαιτώντας παράλληλα σημαντικές επενδύσεις.

Εξετάζεται η μετεγκατάσταση της ACS

Πέρα από τη δημιουργία Apple Store, η Info – Quest εξετάζει τη μετεγκατάσταση της ACS σε ενιαίο κτίριο. Η εταιρεία προσπαθεί να βρει ακίνητο για να στεγάσει τη διοίκηση της ACS, μαζί με το κέντρο Logistics, καθώς αυτά είναι σήμερα διασκορπισμένα στο Κρυονέρι και στη Πέτρου Ράλλη.

Πάντως και το 2008, η ACS κατέλαβε την πρώτη θέση του κλάδου των ταχυμεταφορών, σημειώνοντας πωλήσεις 87,6 εκατ. ευρώ έναντι 80,6 εκατ. το 2007, κέρδη προ φόρων 5,3 εκατ. έναντι 4,1 εκατ., ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 3,1 εκατ. ευρώ από 2,9 εκατ. ευρώ το 2007.

Του Φώτη Φωτεινού απο Capital.gr άρθρο

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   trisk

trisk

    iPH Elite Poster

  • 2.395 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:online Μονο fifa στο PS3

Δημοσίευση 14/07/2009 - 15:09

αντε επιτελους

#3   spyridon4s

spyridon4s

    iPH User

  • 123 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 17/07/2009 - 11:36

μετα απο πολυ καιρο.... αλλα καλλιο αργα παρα ποτε :P

#4   mdspell

mdspell

    iPH User

  • 196 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 28/07/2009 - 22:46

Επιτέλους βλέπω Κύπρο

:)

Αν ξέρεις ανακοίνωσαν πότε θα ανοίξουν Κύπρο, για να πουλήσω το 3g μου πριν ανοίξουν, ώστε να το πουλήσω στην τιμή του καινούριου στην Ελλάδα :)

(Πάει 650 ευρώ καινούριο στην κύπρο και ανακοίνωσαν το 3gs 1000 ευρώ :Ρ )




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες