Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

Η Apple αγόρασε την Placebase, πάει το Google maps;


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 03/10/2009 - 15:45

Αναρτημένη εικόνα

Είναι εύκολο για μια εταιρεία όπως η Apple, να διατηρήσει χαμηλό προφίλ και να μην ανακοινώσει τίποτα σχετικό με την εξαγορά της Placebase τον Ιούλιο. Η Placebase προσφέρει υπηρεσίες που βασίζονται στους χάρτες και σε μερικά σημεία είναι καλύτερη από Google και Bing μαζί.

Δεδομένης της αποχώρησης του Eric Schmidt από το ΔΣ της Apple και την όλο και πιο ανταγωνιστική στάση των δύο εταιρειών, θεωρείται πολύ πιθανό η Placebase να είναι η εταιρεία που θα αντικαταστήσει το Google maps στο iPhone. Αν η Apple θέλει να σκοτώσει όσες εφαρμογές έχουν φτιαχτεί να χρησιοποιούν το Google maps και το user experience που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 3 χρόνια. Όλα αυτά βέβαια μπορούν να διορθωθούν με αλλαγές στο API αλλά μένει να το δούμε.

Η αντικατάσταση του Google maps και oι προστριβές με το Google μπορεί να είναι ένας λόγος, η εκμετάλλευση geo location υπηρεσιών μπορεί να είναι ένας άλλος. Το πρώτο iPhone δεν είχε GPS και χρησιμοποιούσε δεδομένα από το δίκτυο κινητής και WiFi hotspots για να αντοπίσει την θέση του χρήστη. Με το νέο 3GS και τα μοντέλα iPhone που αναμένεται να δούμε στην συνέχεια, η Apple έχει την δυνατότητα να ανοίξει στους developers την πόρτα για μια δική της πλατφόρμα augmented reality εμπλουτισμένη με σημεία ενδιαφέροντος από την Placebase. Το 3GS σίγουρα έχει αρκετή επεξεργαστική ισχύ για να τα βγάλει πέρα.

Φυσικά το augmented reality είναι μια μόνο ευκαιρία που μπορεί να εκμεταλλευτεί η Apple με μια συσκευή που ενσωματώνει γρήγορο επεξεργαστή, GPS, μεγάλη οθόνη αφής, Bluetooth και FM.

ezgif_com_crop_2.gif


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Jimaaras

Jimaaras

    iPH Addict

  • 731 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 03/10/2009 - 16:51

Να και κάτι καλό για την Apple




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες