Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple Refuses To Send Stolen iPhone Back To Rightful Owner After Repair!


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
6 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 01/01/2010 - 22:08

Η Apple αρνείται να επιστρέψει κλεμμένο iPhone στην ιδιοκτήτρια, καθώς ο κλέφτης το έδωσε για αντικατάσταση λόγω βλάβης και η Apple "αισθάνεται" υποχρεωμένη να του δώσει (του νέου κατόχου) ένα καινούργιο iPhone!

Αναρτημένη εικόνα

Το θέμα λίγο πολύ μας αφορά όλους (ιδιαίτερα όσους άτυχους έχουν χάσει στο παρελθόν το iPhone τους) αλλά παραθέτω και τα πρώτα σχόλια που έγιναν και είναι αρκετά χιουμοριστικά...

Μία γυναίκα στις ΗΠΑ η οποία είχε πέσει θύμα κλοπής στον ηλεκτρικό στο Brooklyn (ωραία γειτονιά) - όπου ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα της έκλεψαν και το iPhone,
δέχτηκε e-mail από την Apple... πως κάποιος έχει ζητήσει αντικατάσταση του iPhone (που ήταν σε εγγύηση) λόγω βλάβης.

Το ζουμί στην ιστορία είναι πως η Apple αρνείται να της επιστρέψει το iPhone... καθώς η γυναίκα - ενώ κάλεσε την αστυνομία - δεν έκανε την σχετική αναφορά για την κλοπή (κάτι αντίστοιχο με την μύνηση κατά αγνώστου που κάνομε εδώ)

Αν και το serial number του iPhone είναι ακόμα συνδεδεμένο με το e-mail της και η ίδια μπορεί να αποδείξει στηνAT&T πως το έχει αγοράσει, δέχτηκε επίσκεψη από την αστυνομία που την ενημέρωσε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να της επιστραφεί το τηλέφωνο και πως θα πρέπει να απευθυνθεί στην AT&T και κατ'επέκταση στην Apple για να βγάλει άκρη.

Μετά από μαραθώνιες συνομιλίες με εκπροσώπους της AT&T ανακαλύπτει πως ο κλέφτης δεν χρησιμοποιεί AT&T, οπότε αναγκάζεται τόσο η ίδια όσο και οι αρχές να επικοινωνήσουν με την Apple.

Το ζήτημα αν και φαινόταν να οδεύει προς αίσιο τέλος, καταλήγει στην (τελική) απάντηση εκπροσώπου της Apple πως δεν μπορεί να στείλει το iPhone (που είναι στα χέρια της Apple να θυμίσω) στην ίδια αλλά μόνο σε αυτόν που το έστειλε για αντικατάσταση για να μείνει πιστή στη εγγύηση που προσφέρει για το iPhone!

Απίστευτο και όμως πραγματικό... και το θέμα είναι πως ο τωρινός κάτοχος του εν λόγω iPhone μπορεί να μην είναι ο κλέφτης αλλά κάποιος που το αγόρασε στην συνέχεια...

Τα πρώτα σχόλια βγάζουν γέλιο:

Makes me want to steal an iPhone. Not only do they let you keep it they will fix it free of charge too. What a great company.


And ironic if his signature reads "Sent from my iPhone"...Better yet, it should read "Sent from YOUR iPhone".


There's an app for this, you know.


Get a new phone. No big deal.
-Steve Jobs

[via gizmodo]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   iPodTouchPro

iPodTouchPro

    iPH Elite Poster

  • 3.187 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/01/2010 - 02:10

Το πρώτο σχόλιο τα λέει όλα. Ειδικά η τελευταία πρόταση!!

#3   Smaug

Smaug

    iPH Contributor

  • 1.771 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:smaug.gr

Δημοσίευση 02/01/2010 - 13:16

Ελπίζω η γυναίκα να είναι απο τα άτομα που κολλάνε apple αυτοκόλλητα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου τους. Τσίμπα ένα think different λοιπόν για να καταλάβεις.

#4   damgr

damgr

    iPH User

  • 139 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/01/2010 - 13:42

Εμένα πάντως μου έκανε εντύπωση αυτό "Απίστευτο και όμως πραγματικό... και το θέμα είναι πως ο τωρινός κάτοχος του εν λόγω iPhone μπορεί να μην είναι ο κλέφτης αλλά κάποιος που το αγόρασε στην συνέχεια..." ! Δηλαδή ο κλεπταποδόχος δεν φέρει ευθύνη? Γιατί ο κλέφτης να του το έδωσε με κουτί,εξαρτήματα κτλπ είναι λίγο δύσκολο.Το να σχολιάσω την στάση της Apple δεν χρειάζεται μιας και απέδειξε ότι πάνω από όλα βάζει το όνομα της και μετά τους πελάτες της... Πάντως απορώ πως αφού είναι "δηλωμένο" το κινητό,η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τπτ...WTF?Μήπως τελικά δεν είμαστε η χειρότερη χώρα σε νομικά θέματα? :P

#5   kitkat1

kitkat1

    iPH Contributor

  • 901 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/01/2010 - 13:58

Δεν υπάρχει αυτό ...! Έλεος ρε Apple !!! Δηλαδή να είναι σαν να βρίσκει το κλεμμένο της iPhone δίπλα της και να μην μπορεί να το ακουμπήσει!

Πραγματικά εκνευρίστηκα ! Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι , νομίζω ότι ξέρω γιατί δεν της το δίνει η Apple...Φαίνεται δε θα είχε την υπηρεσία mobileme που περιλαμβάνει τη λειτουργία να βρίσκεις το κλεμμένο iPhone σου . Αυτή είναι η μόνη λύση που μου έρχεται στο μυαλό !

#6   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/01/2010 - 22:49

Το ζουμί στην ιστορία είναι πως η Apple αρνείται να της επιστρέψει το iPhone... καθώς η γυναίκα - ενώ κάλεσε την αστυνομία - δεν έκανε την σχετική αναφορά για την κλοπή (κάτι αντίστοιχο με την μύνηση κατά αγνώστου που κάνουμε εδώ)

Το βασικό λάθος που έκανε η γυναίκα ήταν να μην αναφέρει την κλοπή, το οποίο και δένει τα χέρια της αστυνομίας καθώς δεν μπορεί να αποδείξει πως δεν το έδωσε/πούλησε η ίδια.

Η Alison (όπως δήλωσε στο consumerist) δεν ήθελε να πάει στο αστυνομικό τμήμα μετά το επεισόδιο και στην συνέχεια όχι μόνο δεν ασχολήθηκε, αλλά πήγε και πήρε και ένα Blackberry θεωρώντας πως έχει λήξει το θέμα...

Δεν θέλω να δώσω δίκιο στην Apple στο περιστατικό, αλλά πιστεύω πως αν η Alison ήθελε σοβαρά να επανακτήσει το iPhone, το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να ζητήσει τα στοιχεία του νέου κατόχου. (Εγώ αυτό θα έκανα)

Επίσης δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ότι ο νέος κάτοχος μπορεί να το αγόρασε ως μεταχειρισμένο (χωρίς να είναι απαραίτητο να δει όλα τα σχετικά έγγραφα αγοράς), κάτι το οποίο περιπλέκει την κατάσταση - εφόσον (ξαναλέω) δεν δηλώθηκε ποτέ ως κλεμμένο το συγκεκριμένο iPhone.

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 02/01/2010 - 22:52


#7   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/01/2010 - 03:10

Update: Τελικά με ένα e-mail στον Steve Jobs φαίνεται πως όλα λύνονται... Η 21άχρονη Alisa Finkelstein (τώρα αποκαλύφθηκε το πλήρες όνομα της) με έναν φίλο της έστειλαν e-mail στον Steve Jobs
(στο sjobs@apple.com να τό'χουμε πρόχειρο και εμείς :lol: ) και είχαν τηλεφωνική απάντηση από εκπρόσωπο της Apple που της ζήτησε κατ'αρχήν να καταγγείλει την κλοπή στην αστυνομία, το οποίο και έκανε.
Η Apple φέρεται να συνεργάζεται πλέον με τις αρχές της Νέας Υόρκης για να ξεκαθαρίσει την όλη υπόθεση. Και αν και όλα δείχνουν πως το iPhone θα επιστραφεί στην κάτοχο του, το γεγονός πως έπρεπε να ενημερωθεί και να παρέμβει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple για να δοθεί λύση σε ένα τέτοιο θέμα είναι κάπως λυπηρό.

[via metro.us]

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 07/01/2010 - 03:14





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες