Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple gets a corporate acquisition team


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 15/01/2010 - 16:10

Σε πρόσφατο άρθρο του το BusinessWeek σχολιάζει την μάχη μεταξύ Google και Apple και ειδικότερα στις εξαγορές των Lala και Quatrro Wireless.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το BusinessWeek η εξαγορά των Lala και της Quattro Wireless αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της Apple που έχει σκοπό την συχνότερη εξαγορά εταιρειών χρησιμοποιώντας το ρευστό της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η Apple πέρσυ προσέλαβε τον Adrian Perica της Goldman Sachs, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο ειδικό σε τέτοια θέματα στο Cupertino που αντικαθιστά μια προηγούμενη "ειδική" διαδικασία όπου δεν υπήρχε καμία ομάδα που αναλάμβανε τέτοια ζητήματα.

Ο Steve Jobs προτιμούσε πάντα να μην υπάρχει ιδιαίτερη επικοινωνία με τις άλλες εταιρείας ώστε να μην διαταραχτεί η ισορροπία που υπήρχε στις εγκαταστάσεις της Apple. Έτσι, εάν κάποιος υπεύθυνος νόμιζε ότι θα ήταν καλή μια εξαγορά πήγαινε στον Steve Jobs, έπαιρνε την άδειά του και ύστερα μια ειδική ομάδα αναλάμβανε τις διαπραγματεύσεις και τα σχετικά.

Αιτία για να αλλάξει στάση η Apple ήταν πιθανόν η εξαγορά της Admob από την Google. Σύμφωνα με πληροφορίες η Apple είχε πλησιάσει την Admob πρωτού η Google κάνει την κίνησή της. Μετά από αυτή την ήττα η Apple κινήθηκε γρήγορα και εξαγόρασε την Lala πρωτού αναμειχθεί σοβαρά κάποιος άλλος στην πορεία.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η Apple δεν θα προβεί σε εξαγορές εντυπωσιασμού αλλά θα βασιστεί στην εξαγορά μικρών εταιρειών με συγκεκριμένες τεχνολογίες που θα μπορούν να προσφέρουν το ταλέντο τους και την πνευματική ιδιοκτησία στην εταιρεία.



[via MacRumors]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες