Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple responds to reports of malicious iPhone worm


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 24/11/2009 - 09:21

H Apple σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την εμφάνιση ενός worm που είναι επικίνδυνο για ορισμένους χρήστες οι οποίοι έχουν κάνει jailbreak.

Το worm αυτό δίνει την δυνατότητα στον hacker να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη ενός jailbroken iPhone ή iPod touch. Για να μην πανικοβαλλόμαστε, όμως, να τονίσουμε ότι αυτό ισχύει μόνο σε αυτούς που δεν έχουν αλλάξει τον προεπιλεγμένο κωδικό για τη σύνδεσή τους με SSH.

Αναρτημένη εικόνα


Ήταν σίγουρο ότι η Apple θα εκμεταλευόταν αυτή την κακή δημοσιότητα για το jailbreak προς όφελός της για να μπορέσει να κερδίσει ορισμένους πόντους στην μάχη της για την ποινικοποίηση του jailbreak.

Eκπρόσωπος της Apple σχολίασε στη Loop ότι η πλειοψηφία των χρηστών iPhone δεν έχουν κάνει jailbreak τις συσκευές τους και ότι έχουν καλό λόγο που το κάνουν αυτό. Το iPhone τους είναι πιο ασφαλές, πιο σταθερό και πιο αξιόπιστο όταν είναι «καθαρό»

“The worm affects only a very specific set of iPhone users who have jail broken their iPhones and hacked it with unauthorized software. As we’ve said before, the vast majority of customers do not jailbreak their iPhones, and for good reason. These hacks not only violate the warranty, they will also cause the iPhone to become unstable and not work reliably.”

Όσοι λοιπόν έχετε κάνει Jailbreak στα τηλέφωνα σας αφιερώστε 2 λεπτά και αλλάξτε το password του root (εφόσον χρησιμοποιείτε SSH) ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

O οδηγός εδώ: How to change your default password

[via Loop]
Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   iPodTouchPro

iPodTouchPro

    iPH Elite Poster

  • 3.187 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 24/11/2009 - 17:47

Μια χαρά εξηγιέται η Apple, "βάζεις τα χεράκια σου, βγάζεις τα ματάκια σου". Θα τη χαλάσει πολύ όμως όταν βγεί ιός για unjailbroken iPhones, που ελπίζω να μη γίνει ποτέ!




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες