Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple iPhone eats up 50% share of all mobile data traffic globally


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 26/11/2009 - 01:11

Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές έρευνες της AdMob οι οποίες αφορούν τη διακίνηση δεδομένων μέσω φορητών συσκευών, το ποσοστό της Apple έχει ξεπεράσει το 50%!

Αναρτημένη εικόνα


Η AdMob μόλις κυκλοφόρησε τα πρώτα της μηνιαία αποτελέσματα μετά την εξαγορά της από την Google. Παρά την θέση και την ανάπτυξη της Apple, η νέα αναφορά εστιάζει στην τρίτη θέση του Android της Google και στην τέταρτη θέση του Blackberry της RIM. Ακόμη γίνεται αναφορά στη δεύτερη θέση του Symbian και στην πέμπτη θέση του Windows Mobile, χωρίς αναλυτικά σχόλια σχετικά με το iPhone και το iPod Touch…

Αλλαγές στην παγκόσμια αγορά από τον Σεπτέμβριο

Η AdMob τονίζει ότι στην παγκόσμια αγορά η Apple έχει αυξήσει την κίνηση της από 43% σε 50%, το Symbian έπεσε από 29% σε 25%, το Blackberry από 8% σε 7%, το Windows Mobile από 5% σε 3%, ενώ το Android παρουσίασε άνοδο από 10% σε 11%. Ακόμη, τα αντίστοιχα στατιστικά για τους κατασκευαστές τον Οκτώβριο επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Τα νούμερα για την Apple είναι περίπου 50%, καθώς είναι ο μοναδικός προμηθευτής iPhone, ενώ τα τηλέφωνα της Nokia αντικατοπτρίζουν σχεδόν όλη την κίνηση σε Symbian, η HTC είναι η κύρια υπεύθυνη για το μερίδιο των Android και Windows Mobile και τέλος η RIM και Palm είναι οι αποκλειστικοί προμηθευτές των δικών τους πλατφόρμων.

Αυτό αποδεικνύει ότι η κύρια χρήση των smartphones είναι στενά συνδεδεμένη με τους μεγαλύτερους παρόχους και των αντίστοιχων software που προσφέρουν, διαγράφοντας την παραδοσιακή αντίληψη ότι ένας μεγάλος αριθμός σημαντικών κατασκευαστών βρίσκεται πίσω από πλατφόρμες όπως το Symbian, Android και Windows Mobile.

Αναρτημένη εικόνα


ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η ίδια τάση είναι εμφανής και στις αγορές των ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασίλειου. Στις ΗΠΑ, η AdMob αναφέρει ότι Apple παρουσίασε άνοδο 7,2% από 48% σε 55% από όλη την κίνηση mobile δεδομένων, ενώ η Android από 17% σε 20%, σχεδόν όλα από πωλήσεις των μοντέλων της HTC. Η RIM έπεσε ελαφρά από 14% σε 12%, ενώ παρά την αρχική αύξηση η κίνηση από χρήστες του Palm Pre WebOS κατέρρευσε από 10% σε 5% μέσα στον Οκτώβριο.

Ο αγώνας πλέον στις ΗΠΑ διεξάγεται μεταξύ των Apple, HTC, RIM και Palm, με σταδιακή εξέλιξη για τις πρώτες δύο σε βάρος των άλλων μικρότερων κατασκευαστών και πλατφόρμων, οι οποίες συνεχώς χάνουν έδαφος εκτός από την RIM που παρέμεινε στάσιμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Symbian δεν αναφέρεται καν στις μετρήσεις!

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η κυριαρχία της Apple έγινε ακόμη μεγαλύτερη, σε σχέση με το Σεπτέμβριο, από 71% σε 74%, ενώ οι Symbian και Android έχασαν από μία μονάδα από 12% και 11% σε 11% και 10% αντίστοιχα.
Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   fuzzy

fuzzy

    iPH Addict

  • 725 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 26/11/2009 - 09:15

εντυπωσιακό! άρα δεν είναι μόνο η μεγάλη οθόνη, αλλά το πραγματικά user friendly interface σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες