Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

[Review] Download Meter


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
7 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 29/11/2009 - 15:03

Download meter, λοιπόν. Το όνομα της εφαρμογής τα λέει όλα και κάνει αυτό που υπόσχεται με €1,59. Στην ουσία πρόκειται για τις πληροφορίες για την χρήση data στο "usage" από τα settings του iPhone όπως θα έπρεπε να είναι, με αναβολικά και στειροειδή!

Η εφαρμογή μου αρέσει γιατί είναι φοβερά απλή και ανεπιτίδευτη. Ανοίγοντάς την μπαίνει αμέσως στο ψητό.

Συνημμένο αρχείο  IMG_0188.PNG   41,39KB   37 λήψεις


Οι πληροφορίες και όλες οι δυνατότητες της εφαρμογής βρίσκονται σε αυτό το screenshot. Δεν σας φένεται αρκετό? Και όμως, αν κοιτάξετε καλύτερα θα δείτε ξεκάθαρα τον όγκο δεδομένων που έχετε κατεβάσει, ακριβώς απο κάτω την χρονική περίοδο αναφοράς (all time και sicne last boot, αλλά και όποιο άλλο custom μετριτή ορίσετε εσείς) και στην κάτω γραμμή τα options. WiFi, GPRS/3G, και το manual της εφαρμογής.

Κλικάροντας στο wifi ή στο GPRS/3G σας βγάζει του ανάλογους όγκους δεδομένων και κλικάροντας στις μετρήσεις σας δείνει την ανάλυση του traffic, δηλαδή upload, download και συνολικό.

Συνημμένο αρχείο  IMG_0189.PNG   40,45KB   32 λήψεις


Προσέξατε το "created on..." στο πάνω μέρως του screenshot κάτω από το "όνομα" του μετρητή? Αυτό είναι το σημαντικότερο feature της εφαρμογής.

Ας υποθέσουμε πως έχουμε ένα επαγγελματικό ταξίδι και σαφώς χρειαζόμαστε το internet. Τα ΜΒ όμως κοστίζουν στο 3G και πρέπει να προσέχουμε. Τι κάνουμε? Κλικάρουμε στο "+" πάνω δεξιά στην αρχική οθόνη, στο 3G/GPRS και ορίζουμε ένα νέο counter. Δεν το έκανα στο wifi γιατί μπορούμε να βρούμε εύκολα κάποιο free hot spot.

Συνημμένο αρχείο  IMG_0192.PNG   82,06KB   22 λήψεις


Ας το ονομάσουμε "bussines trip". Με την δημιουργία της κατηγορίας αυτής δημιουργούμε ένα χρονικό σημείο στην εφαρμογή και μπορούμε να μετράμε ξεχωριστά τα δεδομένα που διακινήθηκαν από το iPhone από την στιγμή δημιουργίας του μετρητή. Πάμε λοιπόν στον προορισμό μας και η εταιρεία μας μας έχει βάλει σε ξενοδοχείο χωρίς wifi όποτε ανοίγουμε το 3G, κάνουμε tether και κατεβάζουμε τα mail μας attachments, και αφού τελειώσουμε ανοίγουμε και το link του κολητού για το you tube. To αποτέλεσμα?

Συνημμένο αρχείο  IMG_0198.PNG   50,04KB   9 λήψεις Συνημμένο αρχείο  IMG_0199.PNG   34,71KB   8 λήψεις


Κατεβάσαμε 175,5 ΜΒ και ανεβάσαμε 3,6 ΜΒ από τις 27 Νοεμβρίου που δημιουργήσαμε τον μετρητή και φτάσαμε τα 178 MB συνολικά από την ώρα που εγκαταστήσαμε το πρόγραμμα.

Τώρα οι επιπλοκές. Το πρόγραμμα μετράει δεδομένα από την στιγμή εγκατάστασής του και το life time counter καθορίζεται από αυτή τη στιγμή και δεν μηδενίζει. Δηλαδή, αν θέλετε να δείτε τον όγκο δεδομένων για τον Δεκέμβριο πχ. πρέπει την 1η του μήνα να φτίαξετε ένα counter πχ. "Δεκέμριος" για να ξέρετε τι σας γίνεται. Μικρό το πρόβλημα μιας και με την επιλογή "edit" μπορείται να κάνετε delete τα counters αλλά και να φτιάχνετε την σειρά εμφάνισής τους. Έτσι αν είστε λίγο συνεπείς μπορείτε να έχετε ένα αναλυτικό αρχείο για την χρήση data για κάθε μήνα όπότε μικρό το κακό όσον αφορά στην μη ύπαρξη δυνατότητα μηδενισμού του life time counter.
Ένα άλλο ζήτημα είναι το since last boot counter. Το help του προγράμματος αναφέρει πως καλό είναι να κάνουμε reboot αραιά και που για να έχουμε μεγαλύτερη ακρίβεια μετρήσεων. Να πω την αλήθεια δεν βλέπω τον λόγο από την στιγμή που τα υπόλοιπα conters δεν επιρρεάζονται.

Τελικά αξίζει? Σίγουρα ναι. Είναι απλό, εκριβές, και πολύ εύχριστο. Η δυνατότητα επιμέρους μετρητών data για wifi και 3G/GPRS σας επιτρέπει να μετράτε την κίνηση data στο iphone σας για καθέ χρονική περίοδο που σας ενδιαφέρει είτε πάτε στο εξωτερικό και θέλετε να δείτε πόσα ΜΒ κατεβάσατε στις διακοπές σας (για να ξέρετε αν θα υποθηκευσετε το σπίτι σας για να πληρώσετε τον λογαριασμό) ή αν καθήσατε σε κάποιο cafe με wifi επί πληρωμή και θέλετε να ξέρετε πόσα ΜΒ σας μένουν από την κάρτα data που αγοράσατε.

Επιπλέον η αδυναμία της εφαρμογής να μηδενίσει τα life time counters σας δίνει την ευκαιρία να γίνετε λίγο πιο οργανωμένοι και να κρατάτε αρχείο χρήσης data για κάθε μήνα και γιατί όχι να το συγκρίνεται με τον λογαριασμό σας, ποτέ δεν ξέρετε...

Η εφαρμογή θα άγγιζε το τέλειο αν (όπως είπε και ένας χρήστης στο review του στο itunes) είχε την δυνατότητα ορισμού μέγιστης χρήσης και ένα alarm. Δηλαδή, πάς σε ένα cafe, όπως γράφω παραπάνω, και αγοράζεις 50ΜΒ data. Θα ήταν χρίσιμο να μπορούσες να ορίσεις ένα αντίστροφο counter από τα 50MB με ένα alarm μόλις πέσει στα 5MB πχ. για να ξέρεις τι γίνεται. Αλλά και χωρίς αυτό το feature θα σας φανεί πολύ χρίσημο στην διαχείρηση του data plan σας και ίσως ακόμα πιο χρίσημο αν είστε σε κάποιο πρόγραμμα καρτοκινιτής.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 29/11/2009 - 15:18

Πολύ καλό και ενημερωτικό το review ktzaf. +1 από έμενα.

Τελευταία επεξεργασία από: IPH, 29/11/2009 - 19:24
review not rewie

ezgif_com_crop_2.gif


#3   CarpeNoctum

CarpeNoctum

    iPH newbie

  • 13 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/11/2009 - 17:53

Το χρησιμοποιούσα καιρό αλλά αναγκάστηκα να το ξηλώσω.

Σε βάθος χρόνου είναι αναξιόπιστο μιας και υπάρχει ένα τρικ που δεν αναφέρατε. Παραθέτω κομμάτι της απάντησης που έλαβα από το support της εφαρμογής όταν επικοινώνησα μαζί τους για να τους πω ότι μετρούσε ό,τι να ναι:

You should run Download Meter immediately before rebooting or powering device off - otherwise it won't count traffic generated between the moment you've rebooted/powered off device and the run of Download Meter that preceeded it. That's limitation of iPhone OS too.

Όσοι λοιπόν αποφασίσουν να το χρησιμοποιήσουν ας έχουν το παραπάνω στο νου τους.

Τελευταία επεξεργασία από: CarpeNoctum, 29/11/2009 - 17:55


#4   PoluxGreece

PoluxGreece

    iPH Elite Poster

  • 3.100 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 29/11/2009 - 19:24

και απο εμένα +1

#5   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 29/11/2009 - 20:35

Να σου πω την αλήθεια το έκανα reboot χωρίς να το τρέξω και συνέχισε να μου μετράει κανονικά χωρίς "απώλειες". Δεν δοκίμασα να κατεβάσω κάτι αλλά 4ΜΒ σε 30" browsing είναι λογικός όγκος. Θα το ξαναδοκιμάσω το ζήτημα με το reboot να δω τι κάνει. Αλλά δεν είναι και πολύ λογικό γιατί αυτό θα σήμαινε πως και οι μετρητές του iPhone είναι για πέταμα αν εξαρτώναται από το reboot.

#6   CarpeNoctum

CarpeNoctum

    iPH newbie

  • 13 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/11/2009 - 21:49

Αλλά δεν είναι και πολύ λογικό γιατί αυτό θα σήμαινε πως και οι μετρητές του iPhone είναι για πέταμα αν εξαρτώναται από το reboot.

Ξεχνάς κάτι βασικό όμως. Ότι καμία εφαρμογή πέραν αυτών της Apple (κατά 99%) δε μπορεί να τρέξει στο παρασκήνιο. Γι' αυτό και αυτή η εφαρμογή δουλεύει με άλλο τρόπο για να περάσει στην εφαρμογή αυτά που έχει γράψει.

#7   teo18480

teo18480

    iPH Contributor

  • 1.142 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/11/2010 - 16:17

η apple εχει καμια εφαρμογη για data meter εκτος απο την settings->usage??

#8   stelicovits

stelicovits

    iPH User

  • 101 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 17/01/2011 - 13:10

Καλησπέρα,

Έχω jailbreak 3G iPhone, iOS 3.1.3 με Baseband 6.15.

Κατέβασα το Download Meter και το έκανα install αλλά δεν ανοίγει όταν πατάω το εικονίδιο....

Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Ευχαριστώ




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες