Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

25 Million Chinese Mobiles without IMEI to be disconnected in India


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 30/11/2009 - 18:01

Η κυβέρνηση της Ινδίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Τηλεπικοινωνιών του Υπουργείου Επικοινωνιών και Πληροφορικής (Ministry of Communications and I.T.) θέτουν σε ισχύ από αύριο, 1 Δεκεμβρίου ένα μέτρο που θα μπλοκάρει την χρήση οποιασδήποτε συσκευής κινητής τηλεφωνίας που δε φέρει αυθεντικό αριθμό I.M.E.I.

Αναρτημένη εικόνα

O 15-ψήφιος αριθμός I.M.E.I (International Mobile Equipment Identity) που είναι υποχρεωτικό παγκοσμίως να υπάρχει σε κάθε GSM κινητό τηλέφωνο (και που μπορεί ο χρήστης να δει πληκτρολογώντας *#06# στην συσκευή του) είναι και ο μοναδικός τρόπος να αναγνωρίζει ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας σε ποιόν ανήκει η συσκευή.

Από αύριο λοιπόν αναμένεται να σταματήσουν να λειτουργούν περίπου 25 εκατομμύρια συσκευές κινητής τηλεφωνίας Κινέζικης προέλευσης στην Ινδία, καθώς τα περισσότερα no-name ή απομιμήσεις τηλέφωνα που κατασκευάζονται στην Κίνα δεν φέρουν αριθμό I.M.E.I. ή σε κάποιες περιπτώσεις έχουν "πειραγμένο" αριθμό που ανήκει σε άλλη συσκευή.

Οι λόγοι που οδήγησαν την Ινδική κυβέρνηση να πάρει ένα τέτοιο μέτρο είναι (όπως υποστηρίζουν) τα αυξανόμενα κρούσματα τρομοκρατίας στην περιοχή καθώς η χρήση τέτοιων ανώνυμων συσκευών "διευκολύνει" τους τρομοκράτες λόγω της ανωνυμίας που παρέχεται.

Αυτό που δεν αναφέρουν βέβαια είναι πως υπάρχουν τρόποι να "πειράξουν" τα I.M.E.I. όσοι τα χρησιμοποιούν για τρομοκρατικούς σκοπούς, καθώς και ότι οι κινέζικες συσκευές χωρίς αριθμό I.M.E.I. αποτελούν το 10% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας στην Ινδία. Και φυσικά μην γελιόμαστε οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας μπορούν να εντοπίσουν την τοποθεσία ενός κινητού ακόμα και χωρίς αριθμό I.M.E.I. απλά δεν θα γνωρίζουν σε ποιόν ανήκει, το οποίο ακούγεται σαν ανέκδοτο σε μια χώρα με 1,17 δις πλυθησμό και 475 εκατομμύρια χρήστες/συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

Γνωρίζοντας και τις (πάντα) τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ινδίας-Κίνας καθώς και το ότι την επόμενη μέρα της απαγόρευσης θα βρεθεί πολύς κόσμος χωρίς τηλεφωνική συσκευή - κάτι που θα εκμεταλλευτούν άμεσα οι εγχώριες εταιρείες τηλεπικοινωνιών Vodafone και Airtel - θα μπορούσαμε να πούμε πως η κίνηση αυτή της Ινδίας φέρνει μια νέα πραγματικότητα κατ'αρχήν στην εγχώρια αγορά της Ινδίας που μπορούσε να αγοράσει οικονομικά κινητά με features που είχαν μόνο τα κατα πολύ ακριβότερα επώνυμα μοντέλα, αλλά και στην ίδια την Κίνα όπου τα περισσότερα εργοστάσια κινητών τηλεφώνων θα πρέπει να εναρμονιστούν με το China's Telecommunication Terminal Testing & Approval Forum - το οποίο έχει πάρει την διεθνή έγκριση από το GSM Association στα τέλη του 2008 - ώστε να μπορούν να εκδίδουν μοναδικούς αριθμούς I.M.E.I. στις συσκευές κατασκευασμένες στην Κίνα.

Μάλλον λοιπόν έχει παιχτεί κάτι παρασκηνιακά με διεθνείς ίσως "υποδείξεις" για αυτήν την απαγόρευση από την Ινδική κυβέρνηση (η οποία συζητείται από τον Απρίλιο) καθώς και οι Ινδοί καταναλωτές ήταν ευχαριστημενοι με τις φτηνές κινέζικες συσκευές αλλά και οι Κινέζοι κατασκευαστές ήταν μια χαρά χωρίς να πρέπει να περάσουν τα κινητά που κατασκευάζουν από διαδικασίες έγκρισης.

[via news.oneindia, timesofindia, chinatechnews]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   ellin

ellin

    iPH User

  • 195 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 30/11/2009 - 20:39

Καταπληκτικό άρθρο - όπως πάντα adenadoume :-)

Τελευταία επεξεργασία από: iGiannis, 30/11/2009 - 20:40


#3   trisk

trisk

    iPH Elite Poster

  • 2.395 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:online Μονο fifa στο PS3

Δημοσίευση 01/12/2009 - 02:18

οντως πολυ καλη δουλεια οπως καθε φορα ;)
ενα ειναι σιγουρο θα κλαψει παρα πολλα ατομα




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες