Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Apple to buy iCall VoIP provider?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 13/12/2009 - 15:33

Η Apple φημολογείται ότι θα προβεί στην εξαγορά της iCall, μιας εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες VoIP.

To BusinessInsider έχει λάβει πληροφορίες ότι η Apple ενδιαφέρεται για την εξαγορά της iCall για το ποσό των $50 με $60 εκατομμυρίων.

Αναρτημένη εικόνα


Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει, φυσικά, την πληροφορία αυτή αλλά αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο. Η iCall διαθέτει ήδη μια εφαρμογή στο Αpp Store (iTunes link) για τους χρήστες iPhone και iPod touch με περίπου 100,000 συνδρομητές.

Με μια πρώτη ανάγνωση η κίνηση αυτή της Apple δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα αλλά εάν λάβουμε υπόψιν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Google Phone (βλ. Google Android Phone is real and it's here!), τότε μπορούμε να συμπεράνουμε πολλά.

H Google θα βασίσει το τηλέφωνο της στις VoIP υπηρεσίες και κυρίως στην υπηρεσία Google Voice που της ανήκει εξαλείφοντας την ανάγκη για την ύπαρξη παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Θα μπορούσε να λειτουργεί αποκλειστικά μέσω Wi-Fi, WiMAX 3G κά.

Είναι απόλυτα λογικό η Apple να πρέπει να ανταγωνιστεί αυτή την πρωτοβουλία της Google αγοράζοντας μια νεοσύστατη και γρήγορα ανερχόμενη παροχέα VoIP, όπως η iCall και να χτίσει πάνω σε αυτή κάτι καλύτερο. H αγορά των VoIP υπηρεσιών αυξάνει με γρήγορους ρυθμούς σε κάτι που θα αποδειχθεί πολύ κερδοφόρο και είναι συνετό από την Apple να μην αφήσει τη Google ή το Skype να κυριαρχήσουν.

Επίσης, η iCall διαθέτει τα δικαιώματα στο trademark "iCall", κάτι που η Apple μπορεί να θέλει και γι'αυτό να επιθυμεί να την αγοράσει μαζί με την τεχνολογία ή τα στελέχη της εταιρείας.

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Jimaaras

Jimaaras

    iPH Addict

  • 731 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 13/12/2009 - 16:26

thanks sepsis




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες