Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 3 ψήφοι

iPhone 3G - iPhone 3GS - iPhone 4 Οδηγός για νέους χρήστες


  • Το θέμα είναι κλειδωμένο Το θέμα αυτό είναι κλειδωμένο
240 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 02/07/2009 - 00:41

Αγοράσατε το νέο σας iPhone από τη Vodafone ή την Cosmote και διαβάζετε τώρα για Cydia, Jailbreak και τέτοια κινέζικα και δεν καταλαβαίνεται τίποτα;

Μην ανησυχείτε, διαβάζοντας τον παρακάτω οδηγό θα βάλετε σε τάξη τις απορίες σας!


Αρχικά διαβάστε το iPhone Dictionary ώστε να κατανοήσετε τις έννοιες Jailbreak, Activate, Unlock, Cydia, Pwnage, Yellosn0w, UltraSn0w κτλπ.

Repeat: Μην συνεχίσετε το διάβασμα του οδηγού εάν δεν έχετε διαβάσει το λεξικό όρων του iPhone διότι δεν θα είστε σε θέση να κατανοήσετε βασικές έννοιες!

Διευκρίνηση: Το iPhone καλύπτεται από εγγύηση των Vodafone/Cosmote. Όταν κάνετε jailbreak χάνετε την εγγύηση αφού έχετε παρέμβει στο λειτουργικό της συσκευής , γεγονός που δεν καλύπτεται από τους όρους εγγύησης. Ωστόσο, όταν συνδέεται το iPhone σας με το iTunes και επιλέγετε "Restore" το κινητό επιστρέφει στην εργοστασιακή του κατάσταση καικάθε ίχνος Jailbreak σβήνεται (κάτι ανάλογο με το format του Pc)

Συμπέρασμα: Με Jailbreak "χάνεται" η εγγύηση. Εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας και χρειάζεται να το πάτε για service φροντίστε να το κάνετε "Restore" ώστε να χαθεί κάθε ίχνος Jailbreak.


Στάδιο 1 - Jailbreak

α) "Γιατί να κάνω jailbreak;"

Το iPhone χρησιμοποιεί την εφαρμογή iTunes (διαθέσιμξ για Pc και Mac) για την εγκατάσταση εφαρμογών, παιχνιδιών, μουσικής, βίντεο, φωτογραφίες κτλπ

Με το iTunes λοιπόν διαθέτετε μία οργανωμένη βιβλιοθήκη εφαρμογών, μουσικής και βίντεο την οποία μπορείτε να συνχρονίζετε με το iPhone σας. Μάθετε καλά το iTunes και τις λειτουργίες του!


"Αφού λοιπόν μέσα από το iTunes μπορώ να κάνω τα πάντα γιατί να κάνω jailbreak το iPhone;"

Χωρίς jailbreak δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το Cydia μέσω του οποίου έχετε πρόσβαση σε όσα η Apple έχει απαγορέψει: Themes, Wallpapers αλλά και εφαρμογές οι οποίες λόγω των περιορισμών του SDK δεν πρόκειται ποτέ να διατεθούν στο AppStore (βλ. A list of apps you'll never see on AppStore)!

β) "Σχετικά με την devTeam;"

Μία ομάδα προγραμματιστών η οποία δημιούργησε διάφορες μεθόδους μέσω των οποίων γίνεται δυνατή η τροποποίηση του συστήματος αρχείων του iPhone ώστε να κάνουμε εμείς όλα τα παραπάνω, μιας και η Apple δεν επιτρέπει την πρόσβαση και την επεξεργασία των file systems του iPhone.

Το website της devTeam: http://blog.iphone-dev.org/

γ) "Σχετικά με τον GeoHot"

Ο GeoHot είναι ένας 20χρονος προγραμματιστής ο οποίος κατάφερε να ξεκλειδώσει το iPhone 1st gen, λίγες ημέρες μετά από την κυκλοφορία του. Έκτοτε, ασχολείται με το Jailbreak-unlock των iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS και στην ουσία αποτελεί τον κύριο "ανταγωνιστή" της devTeam.

Το website του GeoHot: http://iphonejtag.blogspot.com/

Σημαντικό: Τα iPhone 4S/4/3GS/3G τα οποία είναι αγορασμένα από την Ελλάδα (Vodafone, Cosmo te, Wind) είναι ήδη unlocked, δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιαδήποτε SIM οποιουδήποτε παρόχου κινητής τηλεφωνίας, οπότε χρειαζόμαστε ΜΟΝΟ το jailbreak για να περάσουμε το Cydia.

Ο οδηγός παρέχει μόνο τα πρώτα βήματα για έναν αρχάριο χρήστη. Φροντίστε **οπωσδήποτε** να τσεκάρετε τα FAQ, iPhone Hints & Tips για περισσότερες πληροφορίες.

Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα ή απορία το κατάλληλο θέμα για να την δημοσιεύσετε είναι αυτό: iPhone - Ερωτήσεις και Απαντήσεις σε προβλήματα Χρηστών
Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   stathiske

stathiske

    iPH newbie

  • 62 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 12/03/2010 - 13:42

Πολυ χρησιμος οδηγος. Μια εωτηση εχω μονο να κανω, αν κατι δεν παει καλα και χρειαστει καποια επισκευη το iphone το restore θα διαγραψει τα παντα απο το κινητο? δηλαδη θα χαθουν επαφες κτλ?

#3   chresto

chresto

    iPH Addict

  • 656 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus

Δημοσίευση 12/03/2010 - 15:50

Πολυ χρησιμος οδηγος. Μια εωτηση εχω μονο να κανω, αν κατι δεν παει καλα και χρειαστει καποια επισκευη το iphone το restore θα δειαγραψει τα παντα απο το κινιτο? δηλαδη θα χαθουν επαφες κτλ?

δεν έχω κάνει για να σου πω αναλυτικά τί συμβαίνει, αλλά για να χρειαστεί το τηλέφωνό σου restore σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι ανεπανόρθωτο οπότε χρειάζεται να επιστρέψει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις πράγμα που σημαίνει ότι χάνεις τα πάντα από την μνήμη. για το λόγο αυτό, κάνε τακτικά backup την συσκευή σου (όποτε κάνεις sync με το itunes κρατάς backup files) και συγχρόνισε τις επαφές σου με windows contacts / outlook για κάθε ενδεχόμενο.

#4   stathiske

stathiske

    iPH newbie

  • 62 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 13/03/2010 - 20:51

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου, βασικα το εκανα backup για καλο και για κακο αλλα μηπως ξερεις που ακριβως αποθηκευονται?

#5   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 13/03/2010 - 20:57

Εδώ θα βρεις τα αρχεία backup... settings\USERNAME\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup

#6   stathiske

stathiske

    iPH newbie

  • 62 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 14/03/2010 - 01:32

Ευχαριστω πολυ, το βρηκα. Να εισαι καλα φιλε μου.

#7   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 14/03/2010 - 08:28

Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε..

#8   karadreas

karadreas

    iPH User

  • 153 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/03/2010 - 20:46

Γεια σας!εχω ενα τεραστιο προβλημα θελω βοηθεια επειγοντως!!!!εχω παρει εδω και 4,5 μερες ενα iphone 3gs, και βιαστηκα να το ανοιξω και το συνδεσα με το itunes, και μου ειπε να κανω update και δεν το ηξερα οτι μπλοκαρει και το εκανα και τωρα δεν ξερω τι να κανω τα εχω δοκιμασει ολα και τιποτα μου εχει μπλοκαρει η sim και δεν μπορω να κανω register!ειμαι στην 3.1.3 και σε 3 μερες λεει οτι θα ξανακανει update!το εχω κανει ρισετ και το εχω φερει σε κατασταση που πρεπει να το κανω ξανα ή restore ή update!και σκεφτομαι μηπως σε 3 μερες θα μπορω να το κανω register που θα μου ξαναζητησει να το κανω update!ευχαριστω εκ των προτερων!

#9   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/03/2010 - 21:58

απο που την εχεις παρει την συσκευη... το οτι λεει πως σε 3 μερες θα κοιταξει για update.. δεν σημαινει πως θα υπαχει.. απλα ελεγχει καθε 3 μερες το itunes.. εαν η συσκευη σου ειναι απο το εξωτερικο.. δεν υπαρχει λυση αυτη την στιμη.. θα πρεπει να περιμενεις καινουρια εκδοση αρχες Απριλη κατα πασα πιθανοτητα.. :(

#10   Paris1986

Paris1986

    iPH Community Leader

  • 12.699 μηνύματα
  • Twitter:@par1scha
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 1st gen
  • GameCenter:Par1s

Δημοσίευση 16/03/2010 - 21:59

Γεια σας!εχω ενα τεραστιο προβλημα θελω βοηθεια επειγοντως!!!!εχω παρει εδω και 4,5 μερες ενα iphone 3gs, και βιαστηκα να το ανοιξω και το σηνδεσα με το itunes, και μου ειπε να κανω update και δεν το ηξερα οτι μπλοκαρει και το εκανα και τωρα δεν ξερω τι να κανω τα εχω δοκιμασει ολα και τιποτα μου εχει μπλοκαρει η sim και δεν μπορω να κανω register!ειμαι στην 3.1.3 και σε 3 μερες λεει οτι θα ξανακανει update!το εχω κανει ρισετ και το εχω φερει σε καταστασει που πρεπει να το κανω ξανα η restore h update!και σκεφτομαι μηπωσ σε 3 μερες θα μπορω να το κανω register που θα μου ξαναζητισει να το κανω update!ευχαριστω εκ των πρωτερων!

κατ'αρχην το τηλεφωνο σου ειναι αγορασμενο απο ελλαδα?εαν ναι μπορεις να το λειτουργησεις κανονικα και χωρις κανενα προβλημα...το μονο που δεν μπορεις να κανεις ειναι να κανεις jb...επισης restore δεν προκειται ποτε να κανει μονο του εαν δεν πατησεις εσυ το restore...σου λεει οτι σε τρεις μερες θα κοιταξει εαν εχει βγει update και μονο...πες μας αναλυτικοτερα τι θες να κανεις να σε βοηθησουμε...

#11   karadreas

karadreas

    iPH User

  • 153 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 17/03/2010 - 21:31

λοιπον,το κινητο το εχω παρει απο εξωτερικο απο ρουμανια!το εχω κανει γυρω στις 3,4 φορες restore αλλα εκει που πανε ολα ρολοι μου σταματαει καπου,λογικα εκει που παει να μου αναγνωρισει την sim,μου βγαζει το emergency calls και εχω προσπα8ησει πολλες φορες να κανω καποιο jb αλλα τπτ!εχω δοκιμασει τα παντα σχεδον δεν ξερω!μεχρι και downgrade προσπα8ησα αλλα τπτ μου βγαζει error!πρεπει να περιμενω για το update?

#12   Paris1986

Paris1986

    iPH Community Leader

  • 12.699 μηνύματα
  • Twitter:@par1scha
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 1st gen
  • GameCenter:Par1s

Δημοσίευση 17/03/2010 - 21:33

λοιπον,το κινητο το εχω παρει απο εξωτερικο απο ρουμανια!το εχω κανει γυρω στις 3,4 φορες restore αλλα εκει ποθ πανε ολα ρολοι μου σταματαει καπου,λογικα εκει που παει να μου αναγνωρισει την sim,μου βγαζει το emergency calls και εχω προσπα8ησει πολλες φορες να κανω καποιο jb αλλα τπτ!εχω δοκιμασει τα παντα σχεδον δεν ξερω!μεχρι και downgrade προσπα8ησα αλλα τπτ μου βγαζει error!πρεπει να περιμενω για το update?

σε ποια εκδοση λογισμικου βρισκεσαι τωρα φιλε μου?το εικονιδιο που ειναι σαν σταγονα το εχεις μεσα στο κινητο σου?εαν ναι υπαρχει λυση και φυσικα αν εχεις jb κινητο στην 3.1.2
πες μας για να σου πουμε τι να κανεις...

#13   karadreas

karadreas

    iPH User

  • 153 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 17/03/2010 - 21:33

[quote name='karadreas' date='17 March 2010 - 08:31 PM' timestamp='1268854286' post='140125']
λοιπον,το κινητο το εχω παρει απο εξωτερικο απο ρουμανια!το εχω κανει γυρω στις 3,4 φορες restore αλλα εκει ποθ πανε ολα ρολοι μου σταματαει καπου,λογικα εκει που παει να μου αναγνωρισει την sim,μου βγαζει το emergency calls και εχω προσπα8ησει πολλες φορες να κανω καποιο jb αλλα τπτ!εχω δοκιμασει τα παντα σχεδον δεν ξερω!μεχρι και downgrade προσπα8ησα αλλα τπτ μου βγαζει error!πρεπει να περιμενω για το update?
θελω απλα να το λειτουργησω ειναι σαν να εχω μια ferrari και να μην μπορω να της βαλω βενζυνη! :-(

#14   Paris1986

Paris1986

    iPH Community Leader

  • 12.699 μηνύματα
  • Twitter:@par1scha
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 1st gen
  • GameCenter:Par1s

Δημοσίευση 17/03/2010 - 21:36

παλι δεν μας λες ομως τι εκδοση λογισμικου εχεις περασμενη μεσα στο κινητο σου...ειναι jb αυτη τη στιγμη?το εικονιδιο το εχεις μεσα?

#15   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 17/03/2010 - 21:37

δυστυχως φιλε μου προς το παρον δεν υπαρχει κατι που μπορεις να κανεις για να λειτουργησει.. η apple υπογραφει μονο την 3.1.3.. απο itunes.. με αποτελεσμα να μην μπορεις να κανεις downgrade.. προς το παρον πρεπει να περιμενεις μεχρι να βγει καινουρια εκδοση για να γινει jailbreak και unlock.. δυστυχως.. αποφανθηκαν οι ομαδες jailbreak πως δεν πρεπει να καψουν exploit για μια εκδοση που δεν προσφερει τιποτα.. και περιμενουν νεα εκδοση.. :)

off topic: γεια σου Παρη.. καλα εισαι;

Τελευταία επεξεργασία από: DINFUN, 17/03/2010 - 21:38


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες