Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

New Patents: iPhone gets location-based home screens, text-to-speech engine and others...


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   epaminos

epaminos

    iPH Contributor

  • 1.546 μηνύματα
  • Twitter:@epaminos
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad Air 2 +4G
  • GameCenter:epaminos

Δημοσίευση 27/08/2009 - 17:24

Η Apple κατέθεσε μία ακόμη νέα πατέντα, σύμφωνα με την οποία το iPhone θα μπορεί μελλοντικά να αλλάζει αυτόματα την πρώτη home screen παρέχοντας την πρόγνωση του καιρού, την ώρα, τους χάρτες αλλά και τις επαφές βάσει της τοποθεσίας της συσκευής.

Δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα από το U.S. Patent & Trademark Office, ενώ η Apple ξεκίνησε να τη δουλεύει από τις 21 Φεβρουαρίου 2008. Το όνομα της πατέντας είναι "Transitional Data Sets" και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα εμφανιζονται συγκεκριμένες εφαρμογές αυτόματα βάσει δυναμικών παραγόντων όπως είναι η τοποθεσία. Στο κείμενο αναφέρεται ότι τα συμβατικά user interfaces των κινητών συσκευών είναι δύσχρηστα και ακατάστατα! Η καινούρια εφεύρεση έχει ως στόχο να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των εικονιδίων, παρέχοντας στους χρήστες αυτό που πραγματικά χρειάζονται κάποιες συγκεκριμένες στιγμές.

Για παράδειγμα το iPhone θα χρησιμοποιεί τις location-based εφαρμογές (αυτές που εντοπίζουν δηλαδή την τοποθεσία σας), και θα γεμίζει την home screen ανάλογα μόνο με εκείνες τις εφαρμογές, βάσει της πόλης στην οποία βρίσκεται ο χρήστης. Οι επισυναπτόμενες εικόνες δείχνουν μία home screen του iPhone με έναν σύνδεσμο επάνω για το "San Francisco", το οποίο θα φορτώνει στη συσκευή την αντίστοιχη οθόνη με τις εφαρμογές για αυτή την τοποθεσία.

"The user can create a set of location-aware applications that can be populated by transitional data sets. A transitional data set is a data set that can change based on the current location of the mobile device... as determined by a positioning technology (e.g., GPS, cell tower triangulation, Wi-Fi)."

Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη λειτουργία θα αλλάζει και τα εικονίδια των εφαρμογών ώστε να αντιστοιχούν με την τοποθεσία της συσκευής. Η πατέντα δείχνει ένα εικονίδιο το οποίο απεικονίζει την Golden Gate Bridge όταν το κινητό βρίσκεται στο San Francisco, αλλά το ίδιο εικονίδιο αλλάζει και παίρνει μία εικόνα του ουρανού της Νέας Υόρκης όταν το τηλέφωνο βρίσκεται στην πλατεία Big Apple.

Συνημμένο αρχείο  1.png   55,03KB   11 λήψεις


Το νέο σύστημα θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν συγκεκριμένα σύνολα δεδομένων μεταβάσεων, ώστε να ενεργοποιούνται αυτόματα όταν αλλάζει η τοποθεσία του χρήστη.

"If the user's home is in New York, then the user may configure a "weather" widget to display the weather in New York as a default, and such default information can be persistent. If the user travels to San Francisco, the user can touch the "Here" button... and the "weather" widget will automatically display the weather for San Francisco... Thus each time the user travels to San Francisco, the location-aware mobile device... can automatically populate the "weather widget with transitional data associated with San Francisco."

Συνημμένο αρχείο  2.png   52,68KB   12 λήψεις


Η Apple όμως δεν σταμάτησε μόνο εδώ, αλλά κατέθεσε αυτή την εβδομάδα και κάποιες άλλες νέες πατέντες.

  • Λειτουργία speech to text, όπου ο χρήστης θα μιλάει στην συσκευή και οι λέξεις του θα μετατρέπονται σε κείμενο. Η καινούρια πατέντα αναφέρει πως αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην σύνταξη e-mail, μηνυμάτων SMS, επεξεργασίας κειμένου, καταχώρησης δεδομένων, ή σε υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων.
  • Μία μέθοδος μεταφοράς και αλλαγής μεγέθους των φωτογραφιών μεταξύ συσκευών. Για παράδειγμα, εικόνες από έναν υπολογιστή που στέλνονται για απεικόνιση σε μία τηλεόραση θα αλλάζουν διάσταση για να εμφανίζονται κατάλληλα στην μεγαλύτερη οθόνη.
  • Τη συνέχεια σε μία πατέντα του Ιουνίου, στην οποία η Apple περιγράφει ένα ασύρματο σύστημα αισθητήρων που στοχεύει στην ποσοτικοποίηση ενεργειών ή γεγονότων που μπορούν να μετρηθούν μόνο ποιοτικά. Τα γεγονότα αυτά περιλαμβάνουν τη δύναμη μιας γροθιάς ή το τι συνέβη σε ένα πακέτο παράδοσης και προκλήθηκε θραύση στο περιεχόμενό του.
  • Μία λίστα επαφών βάσει κάποιου γεγονότος. Αυτό θα επιτρέπει σε έναν διοργανωτή να κατασκευάσει ένα Web site σε έναν server όπου θα παρέχει στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να προσθέτουν ή να ανακτούν πληροφορίες από το site, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πληροφοριών των επαφών.

[Via Apple Insider]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες