Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 7 ψήφοι

Αγορά κλειδωμένου iPhone. Τι πρέπει να προσέξω?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
200 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   nikoz87

nikoz87

    iPH Intergalactic Leader

  • 21.572 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:TheNikoz

Δημοσίευση 18/07/2012 - 16:03

*
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ

Σκοπός αυτού του topic είναι να βοηθήσει αλλά και να "ανοίξει τα μάτια" σε υποψήφιους αγοραστές κλειδωμένων iPhone, ώστε να μην καταλήξουν στην καλύτερη με iPod και στην χειρότερη με ένα τούβλο από λάθος χειρισμούς.

Αναρτημένη εικόνα


Όλο και περισσότεροι θέλουν να αγοράσουν ένα iPhone και στρέφουν τα βλέμματα τους στην αγορά του εξωτερικού. Όσο δελεαστική κι αν είναι αυτή η αγορά (κυρίως η οικονομικά διαφορά), κρύβει μία παγίδα. Η παγίδα είναι πως τα iPhone που πωλούνται στο εξωτερικό, στην πλειοψηφία τους είναι κλειδωμένα σε κάποιο πάροχο (φυσικά υπάρχουν και τα "Factory Unlocked" τα οποία λειτουργούν κανονικά σε οποιοδήποτε πάροχο). Αυτό σημαίνει πως για να λειτουργήσουν με SIM άλλου παρόχου εκτός αυτού που το έχει κλειδώσει, απαιτείται κάποιο είδος Unlock (Official, Software ή Hardware). Κάποιες φορές, δεν είναι πάντα εφικτό να ξεκλειδώσει η συσκευή με κανένα από τους τρεις τρόπους.

Αναρτημένη εικόνα


Official Unlock



Αναρτημένη εικόνα


Είναι το ξεκλείδωμα που προσφέρει ο πάροχος που έχει κλειδώσει το iPhone.
Για να δείτε αν μπορέιτε να πραγματοποιήσετε Official Unlock, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το topic του batjump, Official Unlock παρόχων σε όλο τον κόσμο. Από την στιγμή που γίνει Official Unlock, το iPhone θα είναι για πάντα ξεκλείδωτο.

Software Unlock

Αναρτημένη εικόνα


Είναι το ξεκλείδωμα που επιτυγχάνεται με την χρήση κάποιας εφαρμογής(π.χ. UltraSn0w).
Η εφαρμογή όμως έχει κάποιους περιορισμούς, δεν ξεκλειδώνει όλες τις Basebands αλλά μόνο κάποιες συγκεκριμένες. Άρα εδώ θέλει προσοχή(θα μιλήσουμε για το τι πρέπει να προσέξετε παρακάτω ανάλογα το iPhone).
Επίσης αυτά τα iPhone όταν χρειαστεί να αναβαθμιστεί το iOS, θα πρέπει να το κάνουν (1) όταν η εφαρμογή του Unlock αναβαθμιστεί για το νέο iOS και (2) μόνο με την χρήση Custom ΝΟ_ΒΒ .IPSW ώστε να διατηρίσουν ίδια την Baseband.

Hardware Unlock

Αναρτημένη εικόνα


Αυτό το ξεκλείδωμα, όπως προδίδει και το όνομα του, πραγματοποιείται με την προσθήκη κάποιου επιπλέον "κομματιού"(αν μπορούμε να το πούμε έτσι) στο iPhone(π.χ. Gevey SIM tray).
Η Gevey όπως και το UltraSn0w, έχεις περιορισμούς ως προς την baseband που έχει το iPhone. Eπίσης και πάλι τα iPhone που χρησιμοποιούν Gevey όταν θέλουν να αναβαθμίσουν σε νέο iOS, θα πρέπει (1) να το κάνουν με χρήση Custom ΝΟ_ΒΒ .IPSW για να διατηρίσουν την ίδια Βaseband(αυτό ισχύει μόνο για το iPhone 4 προς το παρόν) ή (2) όταν ή εταιρεία της Gevey δώσει το "ΟΚ"(το iPhone 4S δεν δέχεται Custom ΝΟ_ΒΒ .IPSW γι αυτό περιμένει την έγκριση).
Η Gevey είναι συμβατή μόνο με iPhone 4 και iPhone 4S.


Όπως καταλαβαίνετε, η καλύτερη λύση είναι το Official Unlock γιατί με αυτό τον τρόπο θα έχετε το iPhone μόνιμα ξεκλείδωτο και δεν θα χρειάζεστε να προσέχετε όταν κυκλοφορούν νέα iOS.


Οι κινήσεις των αγοραστών πριν την αγορά κλειδωμένου iPhone είναι
  • Σε ποιο πάροχο είναι κλειδωμένο(αν ο πωλητής δεν γνωρίζει να μας πει, τότε μπορείτε να το βρείτε βάζοντας το ΙΜΕΙ του iPhone στο site www.iphoneoperatorcheck.com.
  • Γνωρίζοντας τον πάροχο που είναι κλειδωμένο το iPhone ελέγχετε αν μπορείτε να κάνετε Official Unlock είτε μέσω επικοινωνίας με τον πάροχο είτε μέσω κάποιου αξιόπιστου πωλητή από ebay.
  • Αν δεν προσφέρεται Official Unlock ή αν δεν θέλετε να προχωρήσετε σε αυτή την λύση, τότε ελέγχετε την Baseband (modem firmware) που έχει το iPhone. Ανάλογα την Baseband και το iPhone θα ξέρετε αν μπορείτε να το ξεκλειδώσετε με κάποιον από τους άλλους τρόπους.



Θα εξετάσουμε όλα τα iPhone που κυκλοφορούν μέχρι αυτή την στιγμή στην αγορά και θα δούμε πως μπορείτε να τα ξεκλειδώσετε, ώστε να λειτουργούν και ως τηλέφωνα εδώ στην Ελλάδα. Στην ανάλυση του ξεκλειδώματος για το κάθε iPhone, δεν θα αναφερθώ σε Official Unlock αλλά μόνο στους άλλους τρόπους ξεκλειδώματος. Ο λόγος που δεν αναφέρομαι είναι γιατί (1) καλό είναι να το έχετε σαν πρώτη επιλογή, (2) υπάρχει η περίπτωση να μην προσφέρεται από τον πάροχο και (3) να μην είναι προσιτή η τιμή του για εσάς.



iPhone 2G


Αναρτημένη εικόνα


Το iPhone 2G μπορεί να γίνει Update έως το iOS 3.1.3. Αυτό σημαίνει πως κατά την αγορά του και την αναβάθμιση σε iOS 3.1.3, θα αποκτήσει baseband 04.05.04_G.

Με αυτή την Baseband μπορείτε να το ξεκλειδώσετε ακολουθώντας τον οδηγό του god21, Οδηγός jailbreak 3.1.3 Redsn0w για iPhone 2G,3G Windows,Mac!.

Συσμέρασμα, αγοράζουμε iPhone 2G.




iPhone 3G

Αναρτημένη εικόνα


Το iPhone 3G μπορεί να ξεκλειδώσει με την χρήση του UltraSn0w μόνο αν έχει κάποια από τις παρακάτω Basebands(04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04, 06.15.00). Αν δεν έχει κάποια από αυτές, τότε το αναβαθμίζουμε σε iOS 4.2.1 και εγκαθιστούμε μέσω του redSn0w την iPad Baseband(06.15.00).

Αυτή η Baseband ναι μεν είναι συμβατή με το UltraSn0w, αλλά κάνει το iPhone να μην έχει GPS. Για να αποκτήσει το iPhone και πάλι GPS, κατεβάζουμε το τελευταίο redSn0w και κάνουμε "Downgrade από την 06.15.00". Έτσι το iPhone θα αποκτήσει Baseband 05.13.04 η οποία είναι συμβατή με το UltraSn0w, άρα το iPhone θα ξεκλειδώσει.

Συμπέρασμα, αγοράζουμε iPhone 3G.




iPhone 3G[S]

Αναρτημένη εικόνα


Το iPhone 3G[S] μπορεί κι αυτό να ξεκλειδώσει με την χρήση του UltraSn0w μόνο αν έχει κάποια από τις παρακάτω Basebands(04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04, 06.15.00). Αν δεν έχει κάποια από τις παρακάτω, τότε περιπλέκεται το Unlock.

Αρχικά μαθαίνουμε το 3ο, το 4ο και το 5ο ψηφίο από το Serial Number του υποψήφιου προς αγορά iPhone και αν είναι 8GB, 16GB ή 32GB. Τα ψηφιά αυτά υποδηλώνουν την εβδομάδα και την χρονιά παραγωγής του iPhone, π.χ. ένα Serial Number **950******* σημαίνει πως κατασκευάστηκε την 50η εβδομάδα του 2009.

Αν το iPhone είναι 16GB ή 32GB τότε μπορούμε να του εγκαταστήσουμε την iPad Baseband(06.15.00) ΜΟΝΟ αν είναι κατασκευασμένο πριν την 34η εβδομάδα του 2011. Άρα, iPhone 3G[S] το οποίο έχει παραχθεί μετά την 34η εβδομάδα του 2011 ξεκλειδώνει ΜΟΝΟ με Official Unlock.

Αν το iPhone είναι 8GB τότε μπορούμε να του εγκαταστήσουμε την iPad Baseband(06.15.00) ΜΟΝΟ αν είναι κατασκευασμένο πριν την 28η εβδομάδα του 2011. Άρα, iPhone 3G[S] το οποίο έχει παραχθεί μετά την 28η εβδομάδα του 2011 ξεκλειδώνει ΜΟΝΟ με Official Unlock.

Η iPad Baseband ναι μεν είναι συμβατή με το UltraSn0w, αλλά κάνει το iPhone να μην έχει GPS. Για να αποκτήσει το iPhone και πάλι GPS, κατεβάζουμε το τελευταίο redSn0w και κάνουμε "Downgrade from 06.15". Έτσι το iPhone θα αποκτήσει Baseband 05.13.04 η οποία και πάλι είναι συμβατή με το UltraSn0w, άρα το iPhone θα ξεκλειδώσει.

Το iPhone 3G[S] για να γίνει Restore σε νέο iOS και να παραμείνει ξεκλείδωτο, πρέπει να πραγματοποιηθεί το Restore με την χρήση Custom ΝΟ_ΒΒ .IPSW.

*Σημείωση: Αν σας πουν πως το iPhone έχει ξεκλειδωθεί με το SAM, τότε εσας δεν σας αφορά. Όταν το αγοράσετε, θα είναι κλειδωμένο. Το SAM ξεκλείδωνε οποιοδήποτε iPhone σε οποιαδήποτε Baseband αλλά ΜΟΝΟ για την SIM που χρησιμοποιήθηκε κατά την διαδικασία που απαιτούσε.

Συμπέρασμα, αγοράζουμε iPhone 3G[S] ΜΟΝΟ μετά από σωστό ψάξιμο.




iPhone 4

Αναρτημένη εικόνα


Αρχικά, απαγορεύεται η αγορά iPhone 4 που δίπλα αναγράφεται "CDMA". Το συγκεκριμένο iPhone δεν έχει υποδοχή για SIΜ άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως τηλέφωνο στην Ελλάδα. Η χρήση θα είναι μόνο ως ένα ακριβό iPod.

Το iPhone 4 δέχεται και Software Unlock(UltraSn0w) αλλά και Hardware Unclock(Gevey).

Αν το iPhone έχει Baseband 01.59.00 τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το UltraSn0w για να το ξεκλειδώσετε.

Αν το iPhone έχει μία από τις παρακάτω Basebands(2.10.04, 3.10.01, 4.10.01) τότε μπορείτε να το ξεκλειδώσετε με χρήση της Gevey.

Οποιαδήποτε άλλη Baseband δεν ξεκλειδώνει με κάποιο τρόπο προς το παρόν παρά μόνο με Official Unlock.

Το iPhone 4 για να γίνει Restore σε νέο iOS και να παραμείνει ξεκλείδωτο, πρέπει να πραγματοποιηθεί το Restore με την χρήση Custom ΝΟ_ΒΒ .IPSW.

*Σημείωση: Αν σας πουν πως το iPhone έχει ξεκλειδωθεί με το SAM, τότε εσας δεν σας αφορά. Όταν το αγοράσετε, θα είναι κλειδωμένο. Το SAM ξεκλείδωνε οποιοδήποτε iPhone σε οποιαδήποτε Baseband αλλά ΜΟΝΟ για την SIM που χρησιμοποιήθηκε κατά την διαδικασία που απαιτούσε. Άρα μακριά κι από το SAM, EKTOΣ κι αν το iPhone έχει μία από τις ακόλουθες Basebands(2.10.04, 3.10.01, 4.10.01) όπου ναι μεν θα είναι κλειδωμένο για σας, αλλά μπορείτε να το ξεκλειδώνετε με μία Gevey.

Συμπέρασμα, αγοράζουμε iPhone 4 ΜΟΝΟ μετά από σωστό ψάξιμο.




iPhone 4S

Αναρτημένη εικόνα



Στην περίπτωση του iPhone 4S, δεν υπάρχει πρόβλημα για μία επικείμενη αγορά ενός CDMA μοντέλου. Αυτό γιατί το 4S είναι κοινό και για τους GSM και για τους CDMA παρόχους. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει SIM tray στα CDMA μοντέλα.

To σημαντικό για το ξεκλείδωμα, είναι να υπάρχει η SIM του παρόχου που έχει κλειδώσει το iPhone. Χωρίς την SIM δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί το iPhone και κατά συνέπεια δεν μπορεί να ξεκλειδώσει.

Άρα, πριν την ολοκλήρωση της αγοράς ενός κλειδωμένου iPhone, πρώτα γίνεται έλεγχος και αγορά της microSIM του παρόχου που έχει κλειδώσει το iPhone και μετά του iPhone και της Gevey. Αφού ενεργοποιηθεί το iPhone, μπορεί να ξεκλειδώσει με την χρήση της Gevey Ultra S. Αν το iPhone είναι από GSM πάροχο, αρκεί μία απλή Gevey Ultra S. Αν είναι από CDMA πάροχο, τότε πρέπει το iPhone να γίνει Jailbreak και να χρησιμοποιηθεί η Gevey Ultra S CDMA. Οι Gevey Ultra S και Gevey Ultra S CDMA είναι συμβατές με τις παρακάτω Basebands(1.0.11, 1.013, 1.0.14, 2.0.10, 2.0.12).

Με την κυκλοφορία νέου iOS, το iPhone 4S δεν πρέπει να αναβαθμιστεί αν η εταιρεία των Gevey δεν δώσει το "ΟΚ". Επίσης αν πρόκειται για CDMA εκτός το "ΟΚ" πρέπει να κυκλοφορήσει και Jailbreak για το νέο iOS.

Συμπέρασμα, αγοράζουμε iPhone 4S ΜΟΝΟ μετά από από αγορά της microSIM του παρόχου που έχει κλειδώσει το iPhone.




Αν κάποιος πιστεύει πως λείπει κάτι που πρέπει να προσέξει ο αγοραστής, ας το αναφέρει για να προστεθεί.

Τελευταία επεξεργασία από: Vasilis, 19/07/2012 - 10:20
Μορφοποίηση κειμένου.


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   tasosppntnpls

tasosppntnpls

    iPH Addict

  • 600 μηνύματα
  • Twitter:@tasosppntnpls
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:tasosppntnpls

Δημοσίευση 18/07/2012 - 16:06

Τέλειο topic Νίκο. Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα!

#3   GARFITO

GARFITO

    iPH Guru

  • 7.595 μηνύματα
  • Twitter:@vaggelisg77
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:garfito2

Δημοσίευση 18/07/2012 - 16:08

λικε

3gs, 4, 4s, 5, s4, 5s, 6,6+,6s+,6s, se, 7+,7,8+,Χ, XS max, xs  - MacBookAir-Pro iPad 1,2,3,air. mini ipod4,ipod5,iPod nano,apple watch 1,2,3,4,5 ,  AirPods 1,2


#4   omilitis1987

omilitis1987

    iPH Hero

  • 4.524 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 19/07/2012 - 02:40

Απιστευτος!!! Πολλα μπραβο

#5   COOKIE

COOKIE

    iPH Member

  • 308 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/07/2012 - 06:44

Τελειος Οδηγος !!!

#6   logicone

logicone

    iPH User

  • 114 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S

Δημοσίευση 19/07/2012 - 10:16

απλά συγχαρητήρια..

#7   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 19/07/2012 - 10:34

Great job nikoz87! Pin + featured on 1st page
Behind the Scenes...

#8   manosvitacar

manosvitacar

    iPH Community Leader

  • 12.827 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 19/07/2012 - 10:34

+11111111111111

#9   tgousopoulos

tgousopoulos

    iPH Intergalactic Leader

  • 21.638 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:tgousopoulos

Δημοσίευση 19/07/2012 - 10:45

Μπραβο νικο,φοβερος οδηγος.

#10   OreRap

OreRap

    iPH User

  • 166 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/07/2012 - 10:49

Ξεκάθαρο, Έυχρηστο, Απαραίτητο !!

+1 :)

#11   alxioaa

alxioaa

    iPH Enthousiast

  • 370 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G
  • GameCenter:ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ.!

Δημοσίευση 19/07/2012 - 11:03

μπραβο ρε φιλε...πολυ καλος..το μονο που μενει τωρα ειναι να βρουμε φτηνα iphone...αλλα οπως μου ειχες πει υπαρχουν και καλα μεταχειρισμενα απο την ελλαδα..οποτε δεν ξερω αν αξιζει τετοια ταλαιπωρια..εκτος και αν ειναι βρουμε τετοια μεγαλη ευκαιρια που δεν θα μπορεσουμε να αντισταθουμε...

#12   nikoz87

nikoz87

    iPH Intergalactic Leader

  • 21.572 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:TheNikoz

Δημοσίευση 19/07/2012 - 11:08

μπραβο ρε φιλε...πολυ καλος..το μονο που μενει τωρα ειναι να βρουμε φτηνα iphone...αλλα οπως μου ειχες πει υπαρχουν και καλα μεταχειρισμενα απο την ελλαδα..οποτε δεν ξερω αν αξιζει τετοια ταλαιπωρια..εκτος και αν ειναι βρουμε τετοια μεγαλη ευκαιρια που δεν θα μπορεσουμε να αντισταθουμε...


Θυμάμαι πως ψάχνεις 4S.

Άρα στην τιμή που θα βρεις το κλειδωμένο πρέπει να υπολογίσεις την τιμή της SIM και της Gevey ή την τιμή του Official Unlock και μετά να συγκρίνεις με τα Ελληνικά μεταχειρισμένα.

Αν η διαφορά είναι κάτω 50-70€ ευρώ, προσωπική μου άποψη είναι να μην μπεις στην διαδικασία αγοράς κλειδωμένου. Δεν αξίζει η ταλαιπωρία.

#13   alxioaa

alxioaa

    iPH Enthousiast

  • 370 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G
  • GameCenter:ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ.!

Δημοσίευση 19/07/2012 - 11:10

αυτο ακριβως σκεφτηκα και γω..δεν αξιζει τον κοπο και την αγωνια μου για τοσο μικρη διαφορα..!!!σιγουρα θα υπαρξουν καλες ευκαιριες και απο δω..!!!

#14   SOTKOTMAC

SOTKOTMAC

    iPH Elite Poster

  • 1.927 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:SOTKOT21

Δημοσίευση 19/07/2012 - 11:27

κορυφαιο. απλα.

For those of us climbing to the top of the food chain, there can be no mercy. There is but one rule: Hunt or be hunted. 


#15   mikektm

mikektm

    iPH Addict

  • 672 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 19/07/2012 - 12:53

Ζωγράφισες παλι νεαρέ. :D

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες