Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * - 1 ψήφοι

Μέχρι τα μέσα Μαΐου η επιλογή του προτύπου Nano-SIM


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
7 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   Moly

Moly

    News Team

  • 193 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • GameCenter:-moly-

Δημοσίευση 09/05/2012 - 12:53

Αναρτημένη εικόνα



Τους τελευταίους μήνες η Apple καταβάλει επίμονες προσπάθειες για την καθιέρωση ενός νέου προτύπου για ακόμη μικρότερη κάρτα SIM με την ονομασία Nano-SIM, αλλά βρίσκει απέναντι της τις προτάσεις κάποιων άλλων κατασκευαστών τηλεφώνων, όπως η Nokia.

Μάλιστα, η Apple έφτασε στο σημείο να δεσμευτεί με επιστολή της προς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνιών (ETSI) ότι σε περίπτωση που επιλεγεί η δική της πρόταση, θα προσφέρει οποιαδήποτε πατέντα που σχετίζεται με την τεχνολογία χωρίς αδειοδότηση.

Όπως αποκαλύπτει τώρα η ιστοσελίδα 'The Verge', η ψηφοφορία και επιλογή του τελικού προτύπου SIM θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα του μήνα. Στην έκθεση CTIA, η κατασκευάστρια εταιρεία του προτύπου nano-SIM, Giesecke & Devrient, επέλεξε να παρουσιάσει την πρόταση της Apple και όχι αυτή της Nokia, δίχως να διευκρινίζει αν αυτό υποδηλώνει ότι τείνει προς το μέρος της πρώτης.

Τέλος, η εταιρεία δήλωσε ότι από τη στιγμή της επιλογής το τελικό προϊόν θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι σε περίπτωση που επιλεγεί η Apple θα δούμε τη Nano-SIM στο επόμενο iPhone.

via The Verge



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Querd

Querd

    iPH User

  • 147 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 09/05/2012 - 14:05

Φαντάσου ποσο πολύ χρειάζονται ακόμα και την διαφορα χώρου από την προηγουμενη sim στην nano.. τα πράγματα στενεύουν!

#3   giorgos_rou

giorgos_rou

    iPH Contributor

  • 1.402 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 09/05/2012 - 18:05

Ωραία αν την υιοθετήσουν σαν πρότυπο, καλά θα κάνουν να κάνουνε την αντικατάσταση δωρεάν

#4   dion75

dion75

    iPH Enthousiast

  • 442 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 09/05/2012 - 18:15

Ωραία αν την υιοθετήσουν σαν πρότυπο, καλά θα κάνουν να κάνουνε την αντικατάσταση δωρεάν

Αλλος θα το υιοθετήσει και αλλος θα χρεώσει την αντικατάσταση

#5   ntsili

ntsili

    iPH User

  • 180 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 09/05/2012 - 19:26

πόσο μικρότερη είναι ρε παιδιά?

#6   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 01/06/2012 - 14:53

Αναρτημένη εικόνα


Η ETSI (European Telecommunications Standards Institute) σήμερα ανακοίνωσε ότι το πρότυπο για τις νέες 4FF SIM κάρτες θα είναι η nano SIM, η οποία είναι 40 τοις εκατό μικρότερη από τις τωρινές κάρτες με διαστάσεις στα 8.8 χιλιοστά επί 12.3 χιλιοστά και πάχος 0.67 χιλιοστά. O σχεδιασμός της επιτρέπει τη συμβατότητα με την προηγούμενη γενιά προσφέροντας την ίδια λειτουργικότητα. Θα θυμάστε ότι η Apple και άλλες εταιρείες εμπλέκονταν στην απόφαση για την υιοθέτηση του νέου προτύπου με την Apple να υποστηρίζει το δικό της σχεδιασμό σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Αν και η Επιτροπή δεν κατονόμασε την Apple μπορούμε να υποθέσουμε με μεγάλη σιγουριά βασιζόμενοι στα σχέδια των καρτών SIM που είχαν διαρρεύσει ότι ο τελικός σχεδιασμός ανήκει στην Apple. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ETSI για να επιβεβαιώσουμε το γεγονός αυτό.


[via 9to5Mac]

Follow me on twitter


#7   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 11/06/2012 - 10:14

Η πρόταση της Apple:

Συνημμένο αρχείο  4ff-apple1.jpeg   41,51KB   1 λήψεις


Το νέο πρότυπο που επιλέχθηκε από την ETSI:

Συνημμένο αρχείο  etsi-4ff-nano-sim.jpg   32,68KB   1 λήψεις


The 4FF shall have a width of 12,3 mm ± 0,1 mm and a height of 8,8 mm ± 0,1 mm, with a thickness range of 0,67 mm + 0,03 mm/-0,07 mm.

Optionally, the 4FF may be supplied within a card whose width and length are compliant with the ID-1 UICC dimensions but thickness compliant with 4FF. In that case, the 4FF shall be located from 18,22 mm from the top edge of the card and 9,25 mm from the left edge of the card.


Behind the Scenes...

#8   winnie74

winnie74

    iPH Contributor

  • 1.581 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 23/07/2012 - 14:17

Πιθανή αφορμή η χρήση τους από το iPhone 5 !

Με την κυκλοφορία του iPhone 4 το 2010 έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στις συσκευές της Apple η microSIM, μια μικρότερη έκδοση της κλασικής κάρτας SIM που χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα προκειμένου να συνδεθούν με το δίκτυο. Η χρήση της microSIM καθιερώθηκε κυρίως για
λόγους χώρου, αφού ήταν αισθητά μικρότερη από τις συμβατικές.

Στο επόμενο τηλέφωνο της Apple φημολογείται έντονα πως θα χρησιμοποιούνται ακόμα μικρότερες κάρτες, οι nanoSIM. Αρκετά μικρότερες, κατά 40% από τις microSIM, θεωρούνται ιδανική λύση για το iPhone 5 δεδομένου ότι η αμερικάνικη εταιρία θέλει να μειώσει αισθητά τον όγκο της συσκευής.

Το κατά πόσο βέβαια λίγα χιλιοστά μπορούν να κάνουν τη διαφορά είναι κάτι που μόνο η Apple γνωρίζει. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν πως το όλο εγχείρημα είναι απλά ένα κόλπο μάρκετινγκ της εταιρίας προκειμένου να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό.

Αναρτημένη εικόνα

Η nanoSIM καθιερώθηκε ως στάνταρ στις αρχές Ιουνίου και σύμφωνα με τους Financial Times, πολλοί ευρωπαίοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας έχουν ήδη παραγγείλει δεκάδες χιλιάδες κομμάτια.

Μπορεί η χρήση nanoSIM στο νέο iPhone να μην έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα (μην ξεχνάμε πως η Apple τηρεί σιγή ιχθύος για τα μελλοντικά της σχέδιά), είναι πολύ πιθανόν όμως οι παραγγελίες να γίνονται με εντολές της ίδιας της Apple.

Ο λόγος για μια τέτοια κίνηση είναι καθαρά πρακτικός, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως οι πάροχοι και ξεμείνουν από stock καρτών όταν κυκλοφορήσει το νέο τηλέφωνο. Το αν οι φήμες ισχύουν ή όχι θα το μάθουμε στην επίσημη παρουσίαση της Apple οπότε υπομονή μέχρι τότε…

Πέρυσι μάλιστα η Apple κατοχύρωσε μια πατέντα για ενσωμάτωση των καρτών SIM μέσα στη motherboard του κινητού. Αυτό σίγουρα θα ελευθέρωνε ακόμα περισσότερο χώρο στο σώμα της συσκευής, δεν γνωρίζουμε όμως τι επιπτώσεις θα είχε μια τέτοια κίνηση στους συνδρομητές, ιδίως σε όσους διατηρούν πάνω από μια σύνδεση κινητής και μόνο μια συσκευή, αλλάζοντας κάρτα όποτε χρειαστεί.

Αναρτημένη εικόνα


Πηγή

My brain has two sides. Left and Right. Right has nothing left and Left has nothing right.





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες