Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Έκθεση της Apple για τη διαφάνεια στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων [PDF]


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 05/11/2013 - 23:02

simple_apple_logo_hero.jpg


Η Apple δημοσίευσε εκτενή αναφορά σχετικά με τις αιτήσεις που έχει λάβει από κυβερνήσεις που αναζητούν πληροφορίες για μεμονωμένους χρήστες ή συσκευές. Η αναφορά παραθέτει στατιστικά στοιχεία στο πλαίσιο του επιτρεπτού από τη νομοθεσία με σκοπό να επιτύχει μεγαλύτερη διαφάνεια για το πως η εταιρεία διαχειρίζεται τέτοια περιστατικά καθώς και την ιδιωτικότατα των πελατών της.

«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να παρέχουμε το πιο ασφαλές hardware και software στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων καινοτόμων λύσεων όπως το Find my iPhone και το Touch ID που έχουν κάνει το iPhone πιο ασφαλές και πρακτικό», αναφέρει η Apple. «Ακόμα πιο σημαντικά το επιχειρηματικό μας μοντέλο δεν βασίζεται στη συλλογή προσωπικών δεδομένων. Δεν έχουμε κανέναν ενδιαφέρον να συλλέξουμε μαζικά δεδομένα για τους πελάτες μας. Προστατεύουμε προσωπικές συνομιλίες με end-to-end κρυπτογράφηση στο iMessage και FaceTime. Δεν αποθηκεύουμε δεδομένα τοποθεσίας, αναζητήσεις στους Χάρτες ή αιτήσεις στο Siri σε καμία αναγνωρίσιμη μορφή».

Όπως όλες οι εταιρείες έτσι και η Apple δέχεται αιτήσεις από κυβερνητικές οργανώσεις για την παροχή προσωπικών πληροφοριών. Αυτές οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από δικαστική εντολή ώστε να ικανοποιηθούν αφού εξεταστούν ενδελεχώς από το δικαστικό τμήμα της Apple. Μιας και η εταιρεία δεν έχει ενδιαφέρον στη συλλογή προσωπικών πληροφοριών η πλειοψηφία των αιτήσεων έχει να κάνει με κλεμμένες ή χαμένες συσκευές. Μόνο ένα μικρό μέρος των αιτήσεων έχει να κάνει με προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τον λογαριασμό iTunes, iCloud ή Game Center. Αυτοί οι δύο τύποι αιτήσεων παρουσιάζονται στους παρακάτω πίνακες που περιγράφουν τις αιτήσεις που έχει δεχτεί η Apple μεταξύ την 1η Ιανουαρίου 2013 και 30η Ιουνίου 2013:

apple_2013_transparency_report_1.jpg


apple_2013_transparency_report_2.jpg


H Ελλάδα εμφανίζεται μόνο στον δεύτερο πίνακα όπου και βλέπουμε ότι η Apple έχει δεχθεί μόλις δύο αιτήσεις για την ανεύρεση 8 συνολικά συσκευών με την εταιρεία να ικανοποιεί το 100 τοις εκατό των αιτήσεων.

Αναλυτικά το έγγραφο της Apple θα το βρείτε εδώ.

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες