Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

Apple εναντίον NSA για τους ισχυρισμούς περί παρακολούθησης του iPhone


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
6 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 01/01/2014 - 12:43

apple-logo-cool.jpg


Το Κυριακάτικο δημοσίευμα της γερμανικής Der Spiegel απεκάλυψε ένα ειδικό τμήμα μέσα στην NSA, το οποίο έχει δημιουργηθεί με σκοπό την απόκτηση πρόσβασης και την ανάκτηση δεδομένων σε συστήματα πληροφορικής στο εξωτερικό στο όνομα, φυσικά, της εθνικής ασφάλειας.

Η ιστορία περιλαμβάνει δεκάδες μεθόδους με τις οποίες η υπηρεσία αυτή μπορούσε να χακάρει πρακτικά οποιαδήποτε φορητή συσκευή που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Ένα από αυτά είναι το πρόγραμμα DROPOUTJEEP που θεωρητικά δίνει πρόσβαση σε οποιοδήποτε iPhone με 100 τοις εκατό επιτυχία.

Να σημειώσουμε ότι τα έγγραφα έχουν ημερομηνία από το 2008 - μια εποχή όπου το jailbreak ήταν στην ακμή του, το iPhone δεν διέθετε κάποια κρυπτογράφηση και όλες οι εφαρμογές έτρεχαν ως root - οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα για το αν αυτές οι μέθοδοι εφαρμόζονται και στις νεότερες συσκευές της Apple. Σύμφωνα με τα έγγραφα, πάντως, απαιτείται φυσική πρόσβαση στη συσκευή. Γίνεται, επίσης, αναφορά σε δυνατότητα απομακρυσμένης εγκατάστασης χωρίς να αναφέρεται, όμως, εάν ήταν επιτυχής ή όχι. H NSA μπορούσε να έχει πρόσβαση σχεδόν σε όλα τα δεδομένα σε ένα iPhone, όπως την τοποθεσία, τα μηνύματα, τις επαφές, το μικρόφωνο αλλά και την κάμερα.

dropoutjeep.jpg


Προφανώς, οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί και όπως ήταν αναμενόμενο δημιουργήθηκε μια μικρή αμφιβολία ως προς το κατά πόσο η Apple είχε επίγνωση του θέματος. H εταιρεία, με δήλωσή της στο TechCrunch, απαντά με σκληρή γλώσσα:

H Apple δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με την NSA για να δημιουργήσει κενό ασφαλείας σε κανένα προϊόν μας, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone. Επιπρόσθετα, δεν έχουμε επίγνωση αυτού του υποτιθέμενου προγράμματος της NSA που στοχεύει τα προϊόντα μας. Νοιαζόμαστε για την ιδιωτικότητα και ασφάλεια των πελατών μας. Η ομάδα μας εργάζεται συνεχώς για να κάνει τα προϊόντα μας ακόμα πιο ασφαλή, και κάνουμε πολύ εύκολη την αναβάθμιση του λογισμικού για τους πελάτες μας. Οποτεδήποτε ακούμε για προσπάθειες που υπονομεύουν την ασφάλεια που προσφέρει Apple προχωράμε σε εξονυχιστική έρευνα και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πελατών μας. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να μείνουμε μπροστά από κακόβουλους χάκερς και να υπερ και να υπερασπίσουμε τους πελάτες μας από επιθέσεις ασφαλείας, ανεξάρτητα από το ποιος κρύβεται από πίσω.


"Κακόβουλους χάκερς" χαρακτηρίζει την NSA η Apple λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου PRISM και την προσπάθεια σύσσωμου του τεχνολογικού κόσμου να απαιτήσει διαφάνεια από τις κυβερνητικές μεθόδους. Θα παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον το θέμα και θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο.

[via MacUser]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   karapiperim

karapiperim

    iPH newbie

  • 56 μηνύματα

Δημοσίευση 01/01/2014 - 23:18

φυσικα εδω μεσα το θεμα αυτο ποιος να το σχολιασει.....ολα φυσιολογικα φαινονται και φυσικα πιστευουμε και αγαπαμε APPLE.



#3   lula

lula

    iPH Member

  • 269 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 02/01/2014 - 09:11

Για να σχολιάσεις κάτι πρέπει να έχεις και τις γνώσεις για το θέμα πήξαμε από ξερόλες σ' αυτή τη χώρα. 

 

Εσύ πάντως μπορείς να ζήσεις με την ψευδαίσθηση πως αν δεν έχεις Iphone η Nsa δεν μπορεί να σου κάνει κατασκοπία αν το θέλει :D



#4   GARFITO

GARFITO

    iPH Guru

  • 7.595 μηνύματα
  • Twitter:@vaggelisg77
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:garfito2

Δημοσίευση 02/01/2014 - 09:27

απλα δεν παραδεχομαστε εμεις οι χρηστες οτι μας παρακολουθουν, και οτι βιάζουν τα δεδομενα μας


3gs, 4, 4s, 5, s4, 5s, 6,6+,6s+,6s, se, 7+,7,8+,Χ, XS max, xs  - MacBookAir-Pro iPad 1,2,3,air. mini ipod4,ipod5,iPod nano,apple watch 1,2,3,4,5 ,  AirPods 1,2


#5   karapiperim

karapiperim

    iPH newbie

  • 56 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2014 - 11:45

αν το αρθρο ηταν οτι η samsung.......τοτε θα ειχε γινει χαμος εδω μεσα απο σχολια.

και το πηξαμε απο ξερολες σε αυτη την χωρα καλυτερα να προσεχουμε τι λεμε αυτα ας τα αφησουμε για το ποδοσφαιρο μια χαρα διαβαζουμε κρινουμε και μιλαμε δεν μας ηρθε να μιλησουμε για ενα θεμα επειδη το ειδαμε στον υπνο μας.

προς το παρον δινεται ολοι τα δακτυλικα αποτυποματα σας πληρωνοντας 700 ευρω, γελαει ολο το συμπαν με την ηλιθιοτητα αυτη.

ας το δουμε και αλλιως και μονο στην ιδεα οτι μπορει καποιος να παρει τα δακτυλικα μου αποτυποματα και να τα συνδηασει με την πιστωτικη μου καρτα η καποιο e-wallet και να βρει τα στοιχεια μου τοτε το φακελωμα ειναι δεδομενο οπως επισης με το χιλλιοειπωμενο gps που καταγραφει το που βρισκομαι ακομα και με σβηστο κινητο.

Υπηρχε ενας πρακτορας σνοουντεν που τα εβγαλε ολα στην φορα και μεσα σε αυτα ειπε και για apple, microsoft, facebook κτλ... οτι βοηθουν NSA και τον εψαχναν να τον φανε οι μυστικες υπηρεσιες και επαιζε σε ολα τα καναλια στον κοσμο 2 μηνες,

πολλα πραγματα γινονται και ακους περι ξερολα η οτι δεν γινονται αυτα.

μην αρνειστε το τι συμβαινει εκει εξω απλα να ξερετε οτι το γνωριζετε και κανετε κατι γιαυτο η δεν θελετε να κανετε απολυτος τιποτα.

Σε αυτη την χωρα γνωριζετε σε ολα τα επιπεδα τι σας συμβαινει απλα κανεις δεν μπορει-θελει να κανει τιποτα και εχει αποδεχτει την μοιρα του γιαυτο και παμε κατα διαολου.

φετος για πρωτη φορα στην ζωη μου πηρα lg g2 και οχι iphone απο τοτε που πρωτοβγηκε απλα θα πω οτι ειναι ΤΕΛΕΙΟ.

και το iphone 5s μοιαζει μπροστα του παιδικο παιχνιδακι. το ipad air το πηρα γιατι και ειναι σαφως το καλυτερο και δεν εχει ευτχως δακτυλικο αποτυπομα οταν βγαλει θα το κοψουμε και αυτο. και το lg g3 επισης τα ιδια αν βγαλει οπως λενε με δακτυλικο αποτυπομα. ξυπνατε προβατα μπεεεεεεεεεεεεεε


Τελευταία επεξεργασία από: karapiperim, 10/01/2014 - 11:51


#6   karapiperim

karapiperim

    iPH newbie

  • 56 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2014 - 11:55

Για να σχολιάσεις κάτι πρέπει να έχεις και τις γνώσεις για το θέμα πήξαμε από ξερόλες σ' αυτή τη χώρα. 

 

Εσύ πάντως μπορείς να ζήσεις με την ψευδαίσθηση πως αν δεν έχεις Iphone η Nsa δεν μπορεί να σου κάνει κατασκοπία αν το θέλει :D

οτιδηποτε μπορει να κανει η nsa αυτο δεν σημαινει οτι εσυ θα την διευκολύνεις οσο μπορεις για να σε βρει με ενα κλικ και να σεχει φακελωμενο απο το σπιτι σου.

προς το παρων η NSA σε βρισκει οταν θελει να σε βρει. με το δακτυλικο αποτυπομα σε φακελωνει αυτοματα και κανει μια βαση δεδομενον ετσι για να υπαρχει.....σε ολο τον πλανητη. υπαρχει η ξερολια αλλα υπαρχει και το να κλεινεις τα ματια σου μερα μεσημερι κι να λες δεν βλεπω τιποτα νυχτα θα ειναι.



#7   Lotte

Lotte

    iPH User

  • 126 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 14/01/2014 - 13:22

Νομίζω ότι τελικά δικαιώθηκε η NSA






Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες