Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

[ΟΔΗΓΟΣ] Σωστή απεγκατάσταση εφαρμογών


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   giodis

giodis

    iPH Hero

  • 4.468 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 08/02/2018 - 13:16

Μια σημαντική παράμετρος στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος είναι η σωστή απεγκατάσταση εφαρμογών, για παράδειγμα ενός trial που δεν σας ικανοποίησε.

 
Μαζί λοιπόν με την κάθε εφαρμογή, συν-εγκαθίστανται και τα υποστηρικτικά της στοιχεία, όπως preference, .plist, cache, application support και διάφορα files, ενώ σε σωστή απεγκατάσταση αφαιρούνται και αυτά. Όταν λοιπόν μια εφαρμογή δεν απεγκατασταθεί σωστά μπορεί να προκύψουν μετέπειτα διάφορες περίεργες συμπεριφορές στο σύστημα (για παράδειγμα με ολοκλήρωση του boot να εμφανίζεται ένα παράθυρο της εφαρμογής που διαγράφηκε).
 
Ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για utilities που παρεμβαίνουν στο σύστημα, τότε τα πράγματα μπορεί να περιπλεχθούν όπου ενδέχεται ακόμη και να αποσταθεροποιηθεί το σύστημα. Σε απεγκατάσταση λοιπόν antivirus ή internet security scanners, cleaners, optimizers και συναφών utilities (που κατά την άποψη μου κακώς εγκαταστάθηκαν), ακολουθείτε πάντοτε τις οδηγίες του developer. Αν παρ' ελπίδα καταλήξετε σε αδιέξοδο, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια.
 
Αποδεκτοί τρόποι για απεγκατάσταση μιας εφαρμογής:
 
1. Σε εφαρμογή που εγκαθίσταται με drag and drop (όπως το Hands Off για παράδειγμα), απλά σύρετε το εικονίδιο της από το /Applications folder στον κάδο.
 
Συνημμένο αρχείο  1.jpg   43,94KB   46 λήψεις
 
2. Σε εφαρμογή που εγκαθίσταται από τον installer της, συν-εγκαθίστανται και υποστηρικτικά στοιχεία που παρεμβαίνουν στο σύστημα. Σε απεγκατάσταση της λοιπόν πρέπει να διαγραφούν και τα υποστηρικτικά  στοιχεία, όπου ο συνιστώμενος τρόπος είναι η χρήση του uninstaller της, ή όπως αλλιώς καθορίζει ο developer.
 
Συνημμένο αρχείο  2.jpg   34,12KB   44 λήψεις
 
Αν δηλαδή σύρετε το εικονίδιο της  από το /Applications folder στον κάδο, διαγράφεται μόνο το “κύριο” σώμα της, ενώ τα υποστηρικτικά της στοιχεία παραμένουν στο σύστημα, κάποιες φορές προκαλώντας προβλήματα όπως αναφέρθηκε προηγούμενα. Τότε·
 
α. Κατεβάζετε ξανά την εφαρμογή και την απεγκαθιστάτε σωστά. Βέβαια εδώ υπεισέρχεται ενίοτε ο περιορισμός λήξης του trial, οπότε δοκιμάζετε την επόμενη εναλλακτική.
 
Συνημμένο αρχείο  3.jpg   69,51KB   44 λήψεις
 
β. Κάνετε χρήση του free utility Find Any File, όπου κάνετε διπλή αναζήτηση· με τον τίτλο της εφαρμογής Χ και στην συνέχεια με την επωνυμία Υ του developer, εντοπίζετε τα κατάλοιπα και τα διαγράφετε.
 
3. Σε εφαρμογές που αγοράσθηκαν από το App Store, ανοίγετε το Launchpad, πατάτε το πλήκτρο alt οπότε τα εικονίδια  τρεμοπαίζουν και επισημαίνονται με ένα x. Click επάνω στο εικονίδιο της επίμαχης εφαρμογής, Delete και η εφαρμογή έφυγε.
 
Συνημμένο αρχείο  4.jpg   54,59KB   43 λήψεις
 
4. Σε Preference Panes, δεξί click στο εικονίδιο, πηγαίνετε στο κείμενο που χρωματίζεται πλέον, αφήνετε το ποντίκι και έφυγε.
 
Συνημμένο αρχείο  5.jpg   25,19KB   44 λήψεις
 
✓ Κυκλοφορούν διάφορα utilities για απεγκατάσταση εφαρμογών, ενδεικτικά το AppCleaner.  Συνήθως είναι αξιόπιστα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρούνται πανάκεια για σωστή απεγκατάσταση εφαρμογών. Ενώ -πρακτικά- δεν υπάρχει λόγος να προσφύγετε στις υπηρεσίες τους.  
 

vires acquirit eundo


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες